Agenda Music

Θοδωρής Θεοδωρίδης | Sabi Band | Σεμέλη & Βιολέττα Σακελλαρίου

Boem Team

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου

Θοδωρής Θεοδωρίδης

Ο Θοδωρής Θεοδωρίδης ζωντανά στο Μπαράκι της Διδότου με τη Χριστίνα Καλαμπόκα-Λουκοπούλου στο πιάνο και τη φωνή, στο νέο τους project, The Piano Sessions την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου.

Θα ακούσουμε συνθέσεις του ίδιου καθώς και διασκευές από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ώρα έναρξης: 21.30

Εισιτήριο: 5 ευρώ

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 

Sabi Band

To Sabi Band είναι ένα μουσικό σχήμα που έχει έδρα την Αθήνα και δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2019. Αποτελείται από τον Κωστή Κωστάκη, τη Χαρούλα Τσαλπαρά, τον Κώστα Τσαρούχη και την Ελένη Χαρταλάμη.

Λίγα λόγια για το λουλούδι μας…

«Το Sabi star, διάσημο και ως Ρόδο της Ερήμου, εάν το ψάξεις θα το βρεις από τη Βόρεια Αφρική και την Σαχάρα, μέχρι νότια του Νατάλ και τη Ζουαζιλάνδη. Ο σπόρος του ταξιδεύει με όχημα τον αέρα μέσα στην αχανή έρημο, διαπερνώντας σύνορα και χώρες.»

Λίγα λόγια για το σχήμα….

Στα πρώτα του βήματα, το Sabi Band όπως και το λουλούδι του, σχεδίασε ένα ταξίδι με βάση παλιές και νέες μελωδίες, αντλώντας μουσικό υλικό από την ανεξάντλητη μουσική παράδοση του ευρύτερου ελλαδικού χώρου και όχι μόνο. Πιο συγκεκριμένα, αναζήτησε μελωδίες με σημαντικό ενδιαφέρον στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα και το ρεπερτόριο τόσο της αστικής λαϊκής μουσικής αλλά και της παραδοσιακής. Οι πρώτες απόπειρες έγιναν μέσω της κιθάρας, του ακορντεόν και διαφόρων κρούστων.

Πλέον, ο ήχος της μπάντας προκύπτει απ’ την σύμπραξη τεσσάρων έγχορδων

οργάνων τα όποια είναι το πιάνο, η κιθάρα, το σαντούρι και το κοντραμπάσο. Στο μουσικό αυτό περιβάλλον δεν μπορούν να λείψουν οι τέσσερις φωνές των συμμετεχόντων που με ιδιαίτερες εναρμονίσεις πάνω σε παλιές και νέες συνθέσεις δημιουργούν ένα πολύχρωμο ήχο-τοπίο που ταξιδεύει τον ακροατή τόσο σε παλιές μελωδίες, όσο και σε νέες πρωτότυπες συνθέσεις.

Η συνεχής μελέτη πάνω στη ιστορία της μουσικής, στα γεγονότα και τα πρόσωπα που έχουν στιγματίσει την ελληνική μουσική παράδοση αλλά και των αγαπημένων μελωδιών του παρελθόντος έφερε την ανάγκη για δημιουργία προσωπικών συνθέσεων στο σχήμα.

Το τελευταίο διάστημα οι παραστάσεις του σχήματος αποτελούνται από ένα πρόγραμμα δομημένο σε προσωπικές συνθέσεις των συμμετεχόντων, αλλά και σε κάποιες επιλεγμένες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών διαφόρων εποχών και περιοχών.

Χαρούλα Τσαλπαρά - Πιάνο, φωνή

Κωστής Κωστάκης - Κιθάρα, φωνή

Ελένη Χαρταλάμη - Σαντούρι, φωνή

Κώστας Τσαρούχης - Κοντραμπάσο

Ώρα έναρξης: 22.00

Εισιτήριο: 7 ευρώ

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 

Σεμέλη Σακελλαρίου - Βιολέττα Σακελλαρίου

"Δεσμοί αγάπης”

Η αγάπη μας... τριμερής και δικατάληκτη - ελληνικά και ξένα τραγούδια που μας ένωσαν, τραγούδια που δημιούργησε η Βιολέττα, τραγούδια που ερμηνεύει η Σεμέλη.

Ξεκινήσαμε ως ένα σώμα. Γίναμε δύο σώματα και δύο ζωές.

Βιολέττα Σακελλαρίου: πιάνο

Σεμέλη Σακελλαρίου: φωνή και πιάνο

Ώρα έναρξης: 21.30

Εισιτήριο: 6 ευρώ

Το μπαράκι της Διδότου

Διδότου 3 & Σίνα, Κολωνάκι

barakididotou@gmail.com

Τηλ. κρατήσεων: 210 3642990

Σύμφωνα με τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ, η είσοδος γίνεται με επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. 

Ο αέρας του χώρου μας φιλτράρεται και καθαρίζεται από ιούς, σωματίδια και αέριους ρύπους με τη χρήση συσκευών καθαρισμού αέρα.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος