Agenda Music

The Seed

Boem Team

Ο κιθαρίστας και συνθέτης Θωμάς Μητρούσης, μας συστήνεται με  το δισκογραφικό του ντεμπούτο με τίτλο “The Seed”. Αποτελείται από οκτώ συνθέσεις με σαφείς αναφορές στην modern jazz αλλά και επιρροές από κλασική και post rock μουσική.

Η ‘κινηματογραφική’ εισαγωγή του εναρκτήριου κομματιού “Crossing Lines” βάζει απευθείας τον ακροατή στην ατμόσφαιρα του άλμπουμ. Οι συνθέσεις που ακολουθούν, δημιουργούν συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων και εικόνων, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον από την πρώτη ως την τελευταία νότα.            Κάθε κομμάτι έχει μια τάση αναφοράς σε κάποιο διαφορετικό μουσικό ρεύμα, όπως το κομμάτι “Fax From Fux” με τα μπαρόκ στοιχεία ή το “Poisonous Little Flower” με την ιμπρεσιονιστική του διάθεση, διατηρώντας ωστόσο έναν ενιαίο χαρακτήρα που οφείλεται στις κοινές jazz καταβολές των τεσσάρων μουσικών που συμμετέχουν στο άλμπουμ.

Το κουαρτέτο, εξερευνώντας τα διαφορετικά ηχοχρώματα και τις δυνατότητες των οργάνων καταφέρνει -μέσα από τις ευφάνταστες ενορχηστρώσεις του- να διατηρήσει μια ηχητική ποικιλομορφία με σύγχρονη αισθητική προσέγγιση.


Συντελεστές

Θωμάς Μητρούσης: κιθάρα

Κώστας Γιαξόγλου: πιάνο

Παρασκευάς Κίτσος: κοντραμπάσο

Δημήτρης Κλωνής: τύμπανα

Ηχογραφήθηκε το Μάιο του 2021 στα Antart Studios από τους Νίκο Κόλλια και Γιάννη Δαμιανό

Μίξη: Γιάννης Δαμιανός                                                                                     

Mastering: Γιάννης Πετρόλιας                                                                         

Artwork: Bewild Brother                                                                                   

Ημερομηνία έκδοσης: 21/03/2022                                     

Bandcamp page: The Seed, by Thomas Mitrousis

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος