Point Of View

The Ruckus Habit, Bad Blood Orchestra, Nix live @Nomads - Review

Κωστής Γωγιός

Η πρόσκληση των The Ruckus Habit για το πάρτυ τους το Σάββατο βράδυ δεν μπορούσε να μην γίνει αποδεκτή, οπότε βρεθήκαμε στο Nomads φορώντας τα παπούτσια χορού μας. Καλός ήχος, ωραίος χώρος και κυρίως νέα, φρέσκα συγκροτήματα.

Τη βραδιά άνοιξαν οι Nix, μια indie / alternative rock τετράδα από την Αθήνα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ακούσει καθόλου υλικό τους πιο πριν, αλλά το βρήκα ενδιαφέρον. Τα πιο δυναμικά και γρήγορα κομμάτια τους στα αυτιά μου και τα γούστα μου κόλλησαν πολύ καλύτερα, ενώ αν σκεφτεί κανείς ότι είναι συγκρότημα από το καλοκαίρι του 2022, δείχνουν ότι έχουν προοπτικές. Καλές μελωδίες, καλές συνθέσεις και ο  τραγουδιστής έδειξε ότι έχει τόσο τη φωνή όσο και την επικοινωνία με το κοινό. Περιμένουμε το EP, αλλά ως πρώτο δείγμα, μας έκαναν να περάσουμε καλά.

Το δεύτερο συγκρότημα που ήταν καλεσμένο στο πάρτυ των The Ruckus Habit ήταν οι Θεσσαλονικείς Bad Blood Orchestra, συγκρότημα από το 2020. Πρώτη φορά έπαιζαν στην Αθήνα, όπως μας ενημέρωσαν, και ελπίζουμε ότι θα τους ξαναδούμε σύντομα. Περιγράφουν τον ήχο τους ως desertpop και η αλήθεια είναι ότι μας άρεσε πολύ. Rock, alternative, desertpop, όπως και να το πεις, ήταν αρκετά ενδιαφέρον. Ωραίες συνθέσεις, δεμένοι μουσικά, παρεΐστικο κλίμα μεταξύ των μελών τους συγκροτήματος, ωραία φωνή. Ταρακούνησαν το κοινό, στο “Gaslight Year” ο κόσμος τα έδωσε όλα και αναμένουμε κι άλλα EP ή πλήρη άλμπουμ που θα γίνουν «το ρυθμικό soundtrack για τα επόμενα μας mental breakdown».

Μετά τους Bad Blood Orchestra, τη σκυτάλη για τη σκηνή πήραν οι οικοδεσπότες της βραδιάς, The Ruckus Habit. Μετά από μια ολιγόλεπτη εισαγωγή, κατά τη διάρκεια της οποίας στη σκηνή ήταν μόνο ο drummer, εφόρμησαν και οι υπόλοιποι 3. ΑΝ έπρεπε να συνοψίσω την παρουσία τους με λίγες λέξεις αυτές θα ήταν: Ενέργεια, πάρτυ διάθεση και γκάζια. Από τη στιγμή που ανέβηκαν στη στιγμή μέχρι που κατέβηκαν από αυτήν περίπου 80 λεπτά μετά, δεν σταμάτησαν να χορεύουν, να κουνιούνται ρυθμικά και να ξεσηκώνουν τον κόσμο. Μπάσο – ντραμς σφιχτά και δυνατά, κιθάρες μελωδικές και «φασαριόζικες», ωραίες συνθέσεις ιδανικές για να κουνηθεί ο κόσμος και να περάσει καλά. Ανέβασαν στη σκηνή και δύο μέλη από τους Bad Blood Orchestra, με αποτέλεσμα οι μισοί να κατέβουν μέσα στον κόσμο να παίζουν και οι υπόλοιποι να «γκρεμίζουν» τη σκηνή. Ο κόσμος συμμετείχε με mosh pits, στο Realign κάθισε κάτω για να πεταχτεί ψηλά με τους πρώτους στίχους,  τραγουδούσε, χόρευε και γενικά πέρασε καλά, όπως και εμείς. 

Το βασικό είναι να φεύγεις χαμογελαστός και «κουρασμένος» από μια συναυλία και αυτό σίγουρα συνέβη! Οι The Ruckus Habit έδωσαν στον κόσμο να καταλάβει ότι το όνομα τους είναι κυριολεκτικό, οι Bad Blood Orchestra βοήθησαν στο γκρέμισμα του χώρου και οι Nix έδωσαν το έναυσμα για να ξεκινήσει το γκρέμισμα. Τα λέμε στο επόμενο πάρτυ σας παιδιά!

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος