Agenda Music

The Point of Pointe and the THE STEAMS από το πραγματικό στο φανταστικό

Boem Team

«THE STEAMS ανεβαίνουν στη σκηνή και την κάνουν αυτόματα δική τους, ταυτόχρονα καταφέρνουν να μαγνητίζουν το κοινό με κάθε τους κίνηση». -Sliding Backwards

Η ομάδα του Γιάννη Αντωνίου KUNST STOFF productions  είναι ξεκάθαρα σε groove...μια από τις πιο υποσχόμενες ομάδες χορού. -Rachel Howard, S.F. Chronicle Dance Correspondent

Μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου, η ομάδα του διεθνώς καταξιωμένου χορογράφου Γιάννη Αντωνίου επιστρέφει για μία μόνο παράσταση στο Θέατρο Ροές αυτή την φορά με την psych rock μπάντα THE STEAMS.

Μία μοναδική εμπειρία που ο σύγχρονος χορός συναντά το  psych rock .

Στο “The Point of Pointe, από το πραγματικό στο φανταστικό” μαζί με τους συνεργάτες του Εβίνη Παντελάκη, Κωνσταντίνο Αργυρίου Ευαγγελούδη, Σπύρο Ντόγκα, Andrius Mulokas, Αναστασία Μπρουζιώτη μας μεταφέρουν σε ένα ουτοπικό περιβάλλον. Το ον “κηπουρός” έρχεται να φροντίσει, να καλλιεργήσει και να αποκαλύψει μια νέα πραγματικότητα, που στον πυρήνα της τοποθετεί τη σχέση του αμοιβαίου και πραγματικού αυθορμητισμού.

Στον ουτοπικό κήπο συναντάμε ως έκπληξη τα παπούτσια pointe, ιστορικά συνώνυμα του μπαλέτου και της μπαλαρίνας σε όλο τον κόσμο, τα οποία αντιμετωπίζονται σαν σημείο ελευθερίας και πειραματισμού, προσπερνώντας τις συμβατικές κινήσεις του μπαλέτου, τους στιλιστικούς και ιεραρχικούς περιορισμούς του. Το όν “κηπουρός” πλέον εξυψώνεται κυριολεκτικά και μεταφορικά σε ένα αιθέριο πλάσμα μακριά από την ανθρώπινη υπόστασή του και την έμφυλή του ταυτότητα (gender bender).

Τη γεμάτη με πειραματισμούς αλλά και άκρως ατμοσφαιρική μουσική υπογράφει ο Νίκος Γιαννιός.

Το ελληνικό τετραμελές συγκρότημα  The Steams με έδρα την Αθήνα αναδύονται από την neo-psych σκηνή. Επιρροές τους το Αμερικανικό acid rock που κορυφώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '60 και η Κλασική psychedelia των 70s όπως οι Jefferson Airplane και The Doors.

Ο Γιάννης Αντωνίου

Η ομάδα του Γιάννη Αντωνίου KUNST-STOFF productions, βραβευμένη με το βραβείο Goldie Award, δημιουργεί πρωτότυπα έργα, διεθνείς συνεργασίες και συμπαραγωγές . Με την πολυμορφία των εκδηλώσεων και δράσεων της, απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό, υποστηρίζοντας τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα. Έχει οργανώσει και παρουσιάσει φεστιβάλ και πολυμορφικές παραστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Γιάννης Αντωνίου βραβευμένος με το βραβείο Goldie Award, δημιουργεί πρωτότυπα έργα, διεθνείς συνεργασίες και συμπαραγωγές. Γεννημένος στην Αθήνα, σπούδασε στην Κρατική Σχολή Χορού της Αθήνας Κ.Σ.Ο.Τ. και στην συνέχεια στη φημισμένη Σχολή της όπερας του Αμβούργου. Στη Γερμανία χόρεψε στις όπερες του Αμβούργου, Osnabruck, της Βόννης αλλά και σαν guest με το Underwegs Theater στην Χαιδελβέργη και με το member project του William Forsythe. Μετά από πρόσκληση του διάσημου χορογράφου Alonzo King ταξίδεψε στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής, όπου χόρεψε σαν σολίστας με την ομάδα του Lines Ballet αλλά και την Όπερα του Σαν Φρανσίσκο και Sara Shelton Mann’s Contraband.

Το 1998 δημιούργησε τον καλλιτεχνικό οργανισμό KUNST-STOFF, με έργα που έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ και θέατρα σε όλο τον κόσμο όπως το Κέντρο Τεχνών Yerba Buena και το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών του Σαν Φρανσίσκο, το MANCCY Tallahassee FL, το Φεστιβάλ BERLIN TANZTAGE, το Διεθνές Φεστιβάλ Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη, το Dock 11 στο Βερολίνο τo 5o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθηνών, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Δημοτικό Θέατρο Πατρών και ARC for Dance Festival μεταξύ άλλων.

Από το 2018-2020 ήταν μέλος του διδακτικού προσωπικού της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ).

Οι Steams είναι μια psych rock μπάντα από την Αθήνα. Το 2018 κυκλοφόρησαν τον 1ο τους δίσκο Wild Ferment και ξεκίνησαν ένα ταξίδι που τους έστειλε σε 3 τουρ, 2 sold-out εκδόσεις βινυλίου και πολλά εγχώρια φεστιβάλ. Έχουν εμφανιστεί στο πλευρό των The Cure, Michael Kiwanuka, Peter Murphy (Bauhaus), Lumerians, Naxatras κ.α. Τον Ιούνιο του 2022 κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους Mild Conquest, το οποίο διατίθεται πλέον και σε βινύλιο. To Mild Conquest είναι μια σύγχρονη τραγωδία που επεκτείνει τον ήχο τους πέρα από τα όρια του «κλασικού» ροκ παντρεύοντας παραδοσιακά όργανα, πολυφωνίες και διηγήσεις με groovy ρυθμούς, ογκώδεις κιθάρες και διονυσιακά ξεσπάσματα.

The Steams.

Κιθάρα και φωνή: Πάνος Δημητροπουλος Κιθάρα: Ανδρέας Κοκοβίκας Μπάσο: Άλεξ Μπόλπασης. Ντραμ: Νικόλας Μαμάσης.

Συντελεστές

Σύλληψη/ Χορογραφία

Γιάννης Αντωνίου

Μουσική & Ηχητική Σύνθεση

Νίκος Γιαννιός

Σκηνικό και κοστούμια

Γιάννης Αντωνίου

Ερμηνεία: Εβίνη Παντελάκη, Κωνσταντίνος Αργυρίου Ευαγγελούδης, Σπύρος Ντόγκας, Γιάννης Αντωνίου.

Κηπουρός #1 Andrius Mulokas

Κηπουρός #2 Αναστασία Μπρουζιώτη

Φωτογραφίες

Κάρολος Καρύδης

Επικοινωνία

Μαρια Κωνσταντοπούλου

Πληροφορίες παράστασης

ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ

Ιάκχου 16, Γκάζι | τηλ 210 3474312

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

25 Απριλίου 2023

Ώρα έναρξης 21.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

120'

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

20€ & 15€ κανονικό

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ticketservices.gr

''Η παράσταση “The Point of Pointe/από το πραγματικό στο φανταστικό” πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού’'. With the financial support of the Ministry of Culture and Sports.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος