Agenda Theater

Τετάρτες Χορού

Boem Team

Dance, Dance, Otherwise We Are Lost

Το Θέατρο Θησείον παρουσιάζει έναν νέο κύκλο παραστάσεων Χορού. Από τις 8 Νοεμβρίου έως τις 12 Ιουνίου, κάθε Τετάρτη θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στο Χορό, με έργα καταξιωμένων χορογράφων να εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΪΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ

Creo Dance Company – Πωλίνα Κρεμαστά | Minor gesture - χειρονομία ελάχιστη.

15, 22, 29 Μαΐου & 5, 12 Ιουνίου | 21:00

Το έργο Minor gesture επαναφέρει στη σκηνή το σώμα που δονείται και παθαίνει καθημερινά. Το σώμα που προσπερνάμε και θεωρούμε αυτονόητο. Τον αόρατο ελάχιστο καθημερινό εαυτό που γίνεται συνήθεια. 

Δύο γυναίκες συγκατοικούν επί σκηνής και κατασκευάζουν ένα δικό τους κινητικό παζλ, μία δική τους καθημερινότητα. Περίεργη και αποκαλυπτική. Εδώ, ανάμεσα στην ανάμνηση και τη φαντασία το μικρό και ελάχιστο μεγεθύνεται.

Η ελάχιστη χειρονομία είναι παντού, συνεχώς, και εκείνες κάνουν το οικείο ξένο για το καταλάβουν. Κάνουν το παράξενο φιλικό για να το απολαύσουν. Η ελάχιστη χειρονομία είναι η κάθε κίνηση που τους διαφεύγει, είναι μία αλλαγή στον τρόπο, μία δυνατότητα διαφοράς. Εκείνες φωνάζουν με το σώμα τα λόγια της Janet Adler,

“Γιορτάζω κάθε γόνατο που λυγίζει, κάθε κεφάλι που γέρνει,

κάθε καρπό που στρέφεται, κάθε χέρι που σχηματίζει γροθιά,

κάθε χέρι που ανοίγει απαλά,

κάθε χειρονομία που δεν μετριέται αλλά φαίνεται.”

Επί σκηνής, το σώμα του μουσικού προσθέτει τα δικά του κομμάτια στο παζλ, μέσα από jazz-blues ηχοχρώματα, και επιλέγει να οδηγήσει, να ακολουθήσει ή να σχολιάσει τις κινητικές συνομιλίες των δύο γυναικών, αναδεύοντας μνήμες και επινόηση.

Σημείωμα χορογράφου:

Το έργο δανείζεται τον τίτλο του από το ομώνυμο βιβλίο της Erin Manning “The Minor gesture”. Η ελάχιστη χειρονομία μου αποκαλύφθηκε στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, όταν αντίκρισα τις γυναίκες εκεί να δημιουργούν εκστατικούς χορούς με αφορμή το εφήμερο. Τις ευχαριστώ βαθιά που μεταμόρφωσαν το καθημερινό σε εξαιρετικό και με ενέπνευσαν να ξαναχορέψω. Ειδικά ευχαριστώ την Ελισάβετ για το μοίρασμα του αποσπάσματος της Adler. Ευχαριστώ πάντα τους αγαπημένους και τις αγαπημένες συνοδοιπόρους, συνεργάτες, φίλους και φίλες.

Συντελεστές:

Χορογραφία: Πωλίνα Κρεμαστά

Χορεύουν: Σταυρούλα Σιάμου & Πωλίνα Κρεμαστά

Μουσική σύνθεση και ερμηνεία επί σκηνής: Απόστολος Λεβεντόπουλος

Σκηνογραφία - κοστούμια: Διδώ Γκόγκου

Βοηθός χορογράφου: Θένια Αντωνιάδου

Επιμέλεια φωτισμών: Μελίνα Μάσχα

Δημιουργία υλικού προώθησης: Παναγιώτης Ανδριανός

Οργάνωση παραγωγής: Ορέστης Τάτσης / Ρέον ΑΜΚΕ

Πληροφορίες

Μέρες: Τετάρτες 15-22-29 Μαΐου & 5-12 Ιουνίου 2024

Ώρα : 21.00

Γενική είσοδος: 10€

Διάρκεια: 45 λεπτά

Προπώληση: more.com 

Πληροφορίες στο ταμείο του θεάτρου και στο τηλέφωνο 21 0325 5444

Θέατρο: Θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες, Τουρναβίτου 7, Αθήνα


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος