Agenda Theater

Τάρτα Ροδάκινο

Boem Team

Πρεμιέρα 11 Οκτωβρίου στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ

Ένας γοητευτικός άντρας, μια τρυφερή, αλλά δηλητηριώδης γυναίκα 

και μια βιτριολική τάρτα ροδάκινο ανάμεσά τους.

Το νέο έργο του Μηνά Βιντιάδη ρίχνει μια αιρετική ματιά στη σχέση αγάπης και μίσους ενός ζευγαριού, που ζει δίπλα μας.

Ή μήπως είμαστε εμείς;

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια ξεχωριστή βραδιά αρχίζει. Ένα ζευγάρι ετοιμάζεται να γιορτάσει την «ασημένια» επέτειό του. Ο άνδρας γυρίζει το βράδυ από τη δουλειά και βρίσκει το τραπέζι στρωμένο, κρασί στα ποτήρια, ρομαντική μουσική  και τη γυναίκα του ξαπλωμένη στον καναπέ, ακίνητη, με κλειστά μάτια.  Ένα κομμάτι από το γλυκό λείπει… 

Μια «Τάρτα ροδάκινο»  τόσο γλυκιά και τόσο επικίνδυνη, κρύβει το μυστικό μιας παράξενης γιορτής, μιας συνηθισμένης ζωής  γεμάτης έρωτα, πάθος, ζωή, θάνατο, ψέματα και  αποκαλύψεις. 

Στο θεατρικό  του Μηνά Βιντιάδη,  που κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο Θέατρο «Αλκμήνη», η Άννα Αδριανού είναι η Γυναίκα που θέλει να δραπετεύσει από τη μεταξένια φυλακή της για ν’ ανακαλύψει την αλήθεια της… 

Πόσο μακριά θα φτάσει;

Στον ρόλο του Άνδρα (θύτη, ή μήπως θύματος;) ο Δημήτρης Μαζιώτης


Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο: Μηνάς Βιντιάδης

Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς

Σκηνικά-Κουστούμια: Γιώργος Λυντζέρης

Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Αγγελοπούλου

Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Κωνσταντουλάκης

Διεύθυνση παραγωγής: Ευαγγελία Βασιλείου

Παραγωγή: R.M.Light

Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ 

(Αλκμήνης 12, Κ.Πετράλωνα, Metro Κεραμεικός, Τ: 210 3428650

Παραστάσεις κάθε

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ΣΑΒΒΑΤΟ στις 9.30μ.μ. 

Τιμές εισιτηρίων

12 ευρώ (κανονικό)

10 ευρώ (άνεργοι, ΑμεΑ, 65+)

Διάρκεια παράστασης: 75΄ (Χωρίς διάλειμμα)

Viva.gr

Ο Μηνάς Βιντιάδης, μετά τον «Κάτω Παρθενώνα», που ανέβηκε το 2015 στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το ‘’Tattooland’’  (υποψήφιο για το  Βραβείο Κουν 2018) που παίχτηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νεοελληνικού Έργου, στο «Αγγέλων Βήμα», καταπιάνεται στην «Τάρτα ροδάκινο» με τις σχέσεις των δύο φύλων, μέσα από τη ζωή ενός ζευγαριού, που κλείνει 25 χρόνια γάμου. «Τι θα πουν, που δεν είπαν και τι θα κάνουν, που δεν έκαναν ποτέ; Γιατί αυτή την παράξενη γιορτή θα έπρεπε να τη ζήσουν όλοι όσοι αγαπούν πραγματικά;», σχολιάζει ο συγγραφέας.     

Η Άννα Αδριανού λέει για την καινούργια πρόκληση της καριέρας της: «Το έργο του Μηνά Βιντιάδη μου δίνει την ευκαιρία να παίξω μια ηρωίδα γλυκιά και σκληρή, αστεία και συγκινητική, τρυφερή και δηλητηριώδη. Μια γυναίκα που υποδύεται  χίλιους ρόλους για τον άντρα που αγαπάει. Γιατί τον αγαπάει μέχρι… θανάτου».


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος