Agenda Theater

ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ

Boem Team

Χριστούγεννα με λάμψη και μαγεία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών! Τα φημισμένα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο από τις 21 έως τις 29 Δεκεμβρίου θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους με την πιο λαμπερή παράσταση, το πιο υπέροχο παραμύθι των παιδικών μας χρόνων, τη Σταχτοπούτα.

Η περίφημη χορευτική ομάδα του Πριγκιπάτου του Μονακό, μια από τις σημαντικότερες και πλέον καταξιωμένες ομάδες χορού παγκοσμίως, θα μας παρουσιάσει στην σκηνή της Αίθουσας Τριάντη την πιο ονειρική εκδοχή της Σταχτοπούτας όλων των εποχών!

Ο Ζαν-Κριστόφ Μαγιό, καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπαλέτων του Μόντε Κάρλο κι ένας από τους σημαντικότερους χορογράφους της γενιάς του, υπογράφει την γοητευτική και άκρως μουσική αυτή παράσταση - εμπειρία, που έχει καθηλώσει το κοινό και έχει συγκεντρώσει διθυραμβικές κριτικές, όπου και αν παρουσιάστηκε. Η αριστουργηματική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ, τα αφαιρετικά σκηνικά του Ερνέστ Πινιόν-Ερνέστ και τα υπέροχα κουστούμια του Ζερόμ Καπλάν, συνθέτουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα σπάνιας ομορφιάς, που θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη των θεατών!

Μια “Σταχτοπούτα” διαφορετική από τις άλλες

Η Σταχτοπούτα σε χορογραφία του Μαγιό αποτελεί μια πρωτοποριακή παράσταση από έναν σύγχρονο δημιουργό, που επιχειρεί να απομυθοποιήσει την αγαπημένη ιστορία της χωριατοπούλας που παντρεύεται τον πρίγκιπα. Το αποτέλεσμα είναι μια αφαιρετική και συμβολική προσέγγιση, γεμάτη χάρη και δυναμισμό, η οποία ανατρέπει το κλασικό παραμύθι και επικεντρώνεται στα συναισθηματικά γρανάζια που κινούν μπροστά αυτή τη διαχρονική ιστορία. Η Σταχτοπούτα στην επιτυχημένη αυτή παραγωγή, δεν είναι ένας ακόμη χαρακτήρας βγαλμένος από τα παραμύθια, αλλά ένας καθημερινός άνθρωπος, ένα κορίτσι από σάρκα και οστά, που αισθάνεται, ζει και ερωτεύεται όπως όλα τα άλλα. Έτσι, ο Μαγιό αναβιώνει τον διάσημο μύθο μέσα από μια διαφορετική, πιο σύγχρονη, οπτική. Την οπτική του κοριτσιού που γίνεται γυναίκα, που επιβιώνει και μεταμορφώνεται σε σύμβολο δύναμης και χειραφέτησης. Ο Μαγιό κατορθώνει να διατηρήσει τη μαγεία, τη ζωντάνια και τα στοιχεία παραμυθιού της Σταχτοπούτας, χωρίς να θυσιάζει την αισθητική, το ρομαντισμό και τη συναισθηματικότητα του μπαλέτου, δημιουργώντας απόλυτα μαγευτικές στιγμές σε μια εκδοχή που δικαιώνει ένα παραμύθι που μεγάλωσαν μαζί του εδώ και τριακόσια χρόνια όλες οι γενεές σε όλο τον κόσμο!

Λίγα λόγια για τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο

Τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο δημιουργήθηκαν το 1909 από τον Σεργκέι Ντιαγκίλεφ και αμέσως συνεργάστηκαν με τους σημαντικότερους σολίστες της εποχής, όπως ο Νιζίνσκι και η Άννα Πάβλοβα. Στη συνέχεια, και χάρις στην υψηλή προστασία της πριγκίπισσας Γκρέις του Μονακό, η ομάδα καταξιώθηκε παγκοσμίως, ενώ σήμερα, υπό την προεδρία της πριγκίπισσας Καρολίνα του Αννόβερου και την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ζαν-Κριστόφ Μαγιό, θεωρείται μια από τις κορυφαίες χορευτικές ομάδες στον κόσμο.

Τα διάσημα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο, από τις 21 έως τις 29 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπόσχονται μια Σταχτοπούτα όπως δεν την έχετε ξαναδεί! Μια παράσταση διαφορετική από τις άλλες που θα λάμψει την περίοδο των Χριστουγέννων! Μια μαγική χορευτική πανδαισία, που θα θυμόμαστε όσα χρόνια και αν περάσουν! 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Συντελεστές:

Χορογραφία: Ζαν-Κριστόφ Μαγιό

Μουσική: Σεργκέι Προκόφιεφ

Σκηνικά: Ερνέστ Πινιόν-Ερνέστ

Κοστούμια: Ζερόμ Καπλάν

Φωτισμοί: Ντομινίκ Ντριγιό

Ημερομηνίες / Ώρες έναρξης:

21, 23, 25, 27 Δεκεμβρίου 2018 / 20:00

26, 29 Δεκεμβρίου 2018 / 17:00 & 21:00

22, 28 Δεκεμβρίου 2018/ 17:00

Τιμές:

Φοιτητές, μαθητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+: € 25

Ζώνη Ε: € 30 - (Παιδιά έως 12 ετών: € 24)

Ζώνη Δ: € 40 - (Παιδιά έως 12 ετών: € 32)

Ζώνη Γ: € 50 - (Παιδιά έως 12 ετών: € 40)

Ζώνη Β: € 60 - (Παιδιά έως 12 ετών: € 48)

Ζώνη Α: € 70 - (Παιδιά έως 12 ετών: € 56)

Διακεκριμένη Ζώνη: € 80 (Παιδιά έως 12 ετών: € 64)


LES BALLETS DE MONTE - CARLO

Η σημαντική θέση που έχει η τέχνη του Χορού για το Μονακό, ξεκίνησε από το 1909, όταν ο Serge de Diaghilev μετέφερε στην πόλη αυτή το δημιουργικό εργαστήρι της περίφημης ομάδας των «Ρωσικών Μπαλέτων». Θέλοντας να συνεχίσει και να ενισχύσει αυτή την παράδοση, η Πριγκίπισσα του Ανόβερο, δημιουργεί το 1985, την Ομάδα των Μπαλέτων του Μόντε – Κάρλο. Πρώτοι επικεφαλής της ομάδας ήταν οι Ghislaine Thesmar και Pierre Lacotte, ακολούθησε ο Jean-Yves Esquerre, ενώ από το 1993, επικεφαλής των Μπαλέτων ανέλαβε ο Jean-Christophe Maillot. Η άφιξή του Maillot, έθεσε την ομάδα αυτή των 50 χορευτών σε μια νέα πορεία δημιουργικής εξέλιξης, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζεται σήμερα ως μια από τις σημαντικότερες ομάδες χορού στον κόσμο. Ο Ζαν – Κριστόφ Μαγιό εμπλουτίζει το ρεπερτόριο της ομάδας, προσκαλώντας μεγάλους χορογράφους της εποχής μας, ενώ παράλληλα δίνει χώρο σε ανερχόμενους χορογράφους να δουλέψουν με την ομάδα των Μπαλέτων του Μόντε – Κάρλο. Ανάμεσα σε αυτούς τους «καλεσμένους» χορογράφους βρέθηκαν οι Sidi Larbi Cherkaoui, Shen Wei, Alonzo King, Emio Greco, Chris Haring, Marco Goecke, Lucinda Childs, William Forsythe, Jiri Kylian, Karole Armitage, Maurice Béjart ακόμα και η Marie Chouinard.

Το 1998, ο Ζαν – Κριστόφ Μαγιό δημιουργεί το Monaco Dance Forum, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο φεστιβάλ χορού, στο οποίο παρουσιάζονται επιλεγμένα θεάματα, εκθέσεις, εργαστήρια χορού και συνέδρια. Η ομάδα συμμετέχει τακτικά σε αυτό το φεστιβάλ με την Ακαδημία της Πριγκίπισσας Γκρέις. 

Το 2011, υπό την προεδρία της Πριγκίπισσας του Ανόβερο, δημιουργείται ένα νέο οργανωτικό σχήμα, στο οποίο εντάσσονται τρεις ανεξάρτητοι μέχρι τότε θεσμοί: τα Μπαλέτα, το Φεστιβάλ και η Σχολή Χορού του Μονακό. Το σχήμα αυτό, δίνει πλέον τη δυνατότητα στα Μπαλέτα να υπηρετούν την τέχνη του Χορού, με μια ανεπανάληπτη προσέγγιση, όπου συνδυάζεται η δημιουργικότητα, η εκπαίδευση αλλά και η παραγωγή.

Τα Μπαλέτα του Μόντε – Κάρλο αποτελούν κορυφαία χορευτική ομάδα χάρη στα εμβληματικά έργα του Ζαν – Κριστόφ Μαγιό, Vers un pays sage (1995), Ρωμαίος και Ιουλιέτα (1996), Σταχτοπούτα (1999), La Belle (2001), Le Songe (2005), Altro Canto (2006), Φάουστ (2007) και LAC (2011).


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος