Agenda Music

Spiral Trio

Boem Team

Το Spiral Trio επιστρέφει στη σκηνή του Half Note Jazz Club την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου. Θα παρουσιάσει υλικό από τον τελευταίο του δίσκο, με τίτλο «Broken Blue» που κυκλοφόρησε πέρυσι από την Odradek Records σε παγκόσμια διανομή και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές διεθνώς, καθώς και νέο ακυκλοφόρητο υλικό. 

Η σύσταση του Spiral Trio έγινε το 2012 και προέκυψε από την ανάγκη των τριών μουσικών να δουλεύουν ομαδικά και να πειραματίζονται πάνω στον μοντέρνο jazz αυτοσχεδιασμό, στο format του piano trio.  Με την εμπειρία τους στις ελληνικές και ευρωπαϊκές σκηνές έχουν διαμορφώσει πια έναν ξεχωριστό και αναγνωρίσιμο ήχο, τόσο ως μουσικές μονάδες όσο και ως σύνολο. Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται από το διαρκές interplay, δηλαδή τη διαρκή και αυτοσχεδιαστική διάδραση, που σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο των αυτοσχεδιαστικών μουσικών τους ικανοτήτων φέρνουν στο μουσικό αποτέλεσμα έντονα τα στοιχεία της έκπληξης, της διαρκούς περιπέτειας, της φρεσκάδας, της ποικιλίας στη δημιουργία των μουσικών εικόνων και της φαντασίας στην αφήγηση.

Οι ακροατές των συναυλιών τους καλούνται να παρακολουθήσουν αυτήν την περιπέτεια που συντελείται κάθε στιγμή μπροστά τους, να συντονιστούν με το διαρκές παιχνίδι των τριών μουσικών και εν τέλει να βιώσουν μια βαθιά εσωτερική εμπειρία. 

Σπύρος Μάνεσης – πιάνο

Αρίωνας Γυφτάκης – κοντραμπάσο

Αναστάσης Γούλιαρης – τύμπανα

«…Η ιστορία της τζαζ είναι γεμάτη από εξαιρετικά τρίο, η λίστα είναι τεράστια, ωστόσο, ένα είναι σίγουρο, το άλμπουμ αυτό αποδεικνύει ότι το Spiral Trio οφείλει να βρει δίκαια τη θέση του στη λίστα αυτή. Συνιστώ αυτό το άλμπουμ ανεπιφύλακτα.» Jan Veldman, jazzineurope.com

Info

SPIRAL TRIO 

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 10 €

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, halfnote.gr

Πληροφορίες: 210 9213310

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος