Point Of View

Σημασία έχει ν’ αγαπάς… άνευ όρων

Boem Team

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σπούτνικ στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί η πρώτη προβολή της μουσικής ταινίας μικρού μήκους «Σημασία έχει ν’ αγαπάς… άνευ όρων» των Άννας Χατζησοφιά (σενάριο) και Νίκου Σούλη (σκηνοθεσία). Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Σημασία έχει να αγαπάς… Άνευ Όρων».

Η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ προσκαλούν όλον τον κόσμο το Σάββατο 10/9/22 στις 18:30 στο Άλσος Στρατού (Γουδή – πλησίον Μετρό Κατεχάκη), στην Αθήνα. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν: 

Ρένα Δούρου: Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. - Εκπρόσωπος τύπου για θέματα Ισότητας Φύλου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Θεοφανώ Παπαζήση: Ομότιμη Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου ΑΠΘ - Συνήγορος του Φοιτητή στο ΑΠΘ - Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ιδρύματος "Η Μέλισσα"

Κατερίνα Τρίμμη: Νομικός - Μέλος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο και της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. 

Αγγελική Σουγλέ: Νομική σύμβουλος Red Umbrella και Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” 

Λευτέρης Δόγιας: Κοινωνικός λειτουργός - Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θοδωρής Αντωνόπουλος.

Σκοπός της ταινίας

Η ταινία «Σημασία έχει να αγαπάς… Άνευ Όρων», που θα κάνει πρεμιέρα αργότερα το βράδυ και έχει πλαισιωθεί εξαιρετικά από τη μουσική και τους στίχους του Φοίβου Δεληβοριά, γεννήθηκε από την ανάγκη της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, να επικοινωνήσει την πρόταση νόμου «Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα και αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας» που κατατέθηκε στη Βουλή στις 17 Ιουνίου.

Με τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θεσμοθετείται: 

- Η επέκταση του δικαιώματος σύναψης γάμου για όλα τα ζευγάρια με πλήρη δικαιώματα 

- Το δικαίωμα στην τεκνοθεσία για όλα τα πρόσωπα

- Η ίση πρόσβαση στις μεθόδους της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και

- Η αναγνώριση των οικογενειών με ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς

Η προσέγγιση του θέματος της ταινίας «Σημασία έχει ν’ αγαπάς… άνευ όρων», σεναριακά και σκηνοθετικά, έγινε με άξονα την αγάπη δύο ανθρώπων και το δικαίωμά τους να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια, χωρίς να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Το δικαίωμα και των δύο ανθρώπων στην ανατροφή των παιδιών, στην υγεία, στην παιδεία, σε όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις της ζωής.


Υπόθεση

Ο Μάριος (Αθανασίου), λοχαγός του ελληνικού στρατού, έχει μια κόρη από προηγούμενο γάμο. Γνωρίζονται με τον Όμηρο (Πουλάκη) σε μια δύσκολη στιγμή, όπου ο Όμηρος υφίσταται κακοποίηση από συναδέλφους του, στρατιωτικούς. Εκείνη τη μέρα έρχονται πολύ κοντά και ερωτεύονται.

Περνούν μια ολόκληρη ζωή συντροφικά, μεγαλώνοντας το παιδί τους, με «αντίπαλο» την κοινωνική κατακραυγή και την Πολιτεία, που δεν αναγνωρίζει και τους δύο ως γονείς.

Έρχεται, όμως, η ώρα της ψήφισης της πρότασης νόμου και το ζευγάρι πλέον έχει το δικαίωμα να επισφραγίσει τη συντροφική του σχέση με έναν γάμο. Τις βέρες θα περάσει στα χέρια τους ο μικρός εγγονός τους!

Στο τέλος δεν δίνουν το κλασικό φιλί όπως αναμενόταν, αλλά συμβολικά ακουμπά ο ένας πάνω στον άλλον.

Συντελεστές

Σενάριο: Άννα Χατζησοφιά

Σκηνοθεσία: Νίκος Σούλης 

Τραγούδι: Φοίβος Δεληβοριάς 

Διεύθ. Φωτογραφίας: Κώστας Σταμούλης

Κοστούμια: Χρύσσα Δαπόντε

Μακιγιάζ: Αγγελική Ράπτη

Διεύθ. Παραγωγής: Γιώργος Πέργαντος

Παίζουν: Mάριος Αθανασίου, Όμηρος Πουλάκης, Μαρίλια Μητρούση, Περικλής Λιανός, Κων/νος Γιαλούρης, Κων/νος Αλευράς, Σταμάτης Χονδρορίζος, Αλέξανδρος Καταγής, Νίκος Νικάκης, Μάριος Στρόρη, Βαγγέλης Σκούφας

και οι μικροί: Δημήτρης Γκούστης, Ιοκάστη Καλδάρα

Για το τραγούδι «Σημασία έχει ν’ αγαπάς»:

Πλήκτρα: Στέλιος Φραγκούς 

Κιθάρες: Κώστας Παντέλης 

Τύμπανα: Σωτήρης Ντούβας 

Μπάσο: Yoel Soto

Φωνητικά: Νεφέλη Φασούλη

Ηχογράφηση - Μίξη - Mastering: Δημήτρης Δημητριάδης

Studio: Zero Gravity

Μουσική - Στίχοι: Φοίβος Δεληβοριάς

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος