Agenda Theater

Σιλάχ σε σκηνοθεσία Φανής Παρλή

Boem Team

Η Light on Stage παρουσιάζει για 3η συνεχή χρονιά στην Αθηναϊκή σκηνή, με μια διακοπή λόγω Covid, το πρωτότυπο νεοελληνικό έργο του Μάκη Κατσανέα “Σιλάχ”, το οποίο κάνει πρεμιέρα στις 10 Νοεμβρίου και θα παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00, σε σκηνοθεσία Φανής Παρλή, με τους Θανάση Παγώνα, Φανή Παρλή και Μάκη Κατσανέα. 

Το έργο “Σιλάχ” γράφτηκε το 2018 και αμέσως ανέβηκε στο θεατρικό σανίδι, τις χρονιές 2018-2019 και 2019-2020, με τους ίδιους ηθοποιούς. Την ίδια περίοδο εκδόθηκε και το βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο από τις εκδόσεις Black Rows, το οποίο βρίσκεται τώρα στην 2η έκδοσή του. 

Ο ερωτικός δεσμός μια νεαρής κοπέλας με έναν άνδρα άλλης εθνικότητας έρχεται αντιμέτωπος με ρατσιστικές αντιλήψεις και την προκατάληψη, στο θεατρικό έργο “Σιλάχ” του Μάκη Κατσανέα.

Ο έρωτας δεν κοιτάει εθνικότητα… Ο Σιλάχ είναι ένας νέος από το Ιράκ, ο οποίος έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα και έχει πάει σε ελληνικό σχολείο. Αγαπάει τον ελληνικό πολιτισμό και τη χώρα μας και εργάζεται ως υδραυλικός. Η σπασμένη βρύση της Ελένης είναι η αφορμή για την γνωριμία τους. Τι γίνεται, όμως, όταν ο αστυνομικός πατέρας της Ελένης μαθαίνει πως η κόρη του διατηρεί δεσμό μ’ έναν άντρα άλλης εθνικότητας;

Σκηνοθετικό σημείωμα

...“Το έργο αποτελεί εύρημα σπάνιας σύγχρονης λαϊκής γραφής, ενώ ασχολείται με τον πιο ουσιαστικό τρόπο με το αντιρατσιστικό κίνημα και το μεταναστευτικό / προσφυγικό ζήτημα, που είναι τόσο καίριο και φλέγον στις μέρες μας και ειδικά στη χώρα μας, καταδεικνύοντας την προκατάληψη και την ρατσιστική αντίληψη που βρίσκεται στον πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας, μέσα στο σπίτι μιας ελληνικής οικογένειας. Χωρίς να θέλει να είναι διδακτικό ή επικριτικό, διαπερνά έμμεσα και με χιουμοριστικό τρόπο, μέσα από την καθημερινή ζωή ενός ελληνικού νοικοκυριού και εντοπίζει το τεράστιο χάσμα που υπάρχει μεταξύ δύο γενεών, της παλαιότερης και της νεότερης, όσον αφορά στο ζήτημα της έλευσης και διαμονής στη χώρα μας μεταναστών και προσφύγων. Και όλος αυτός ο διχασμός έρχεται να «δέσει» με τον πιο γλυκό τρόπο μέσα από έναν έρωτα μεταξύ μιας Ελληνίδας και ενός πολιτικού πρόσφυγα. Βαθιά στοχαστικό έργο, μας καλεί να σκεφτούμε τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες και, αντίστοιχα, πώς εκείνοι συμπεριφέρονται και νιώθουν στη χώρα μας, ζώντας ως "ξένοι"”... Φανή Παρλή


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Συγγραφέας: Μάκης Κατσανέας 

Σκηνοθεσία: Φανή Παρλή

Θεατρική προσαρμογή: Μάκης Κατσανέας - Κλεοπάτρα Σβανά

Πρωτότυπη μουσική/σύνθεση/ενορχήστρωση: Μορφέας Δημήτρης Σπανός

Σκηνικά/κοστούμια: Μαριέλλα Νικολάου

Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πολιτάκης 

Κίνηση/χορογραφίες : Φανή Παρλή

Φωτογραφίες: Γιώργος Αργύρης 

Teaser παράστασης: 120 FPS/ Stelios & Anisa

Αφίσα παράστασης: Cult Pics/Vag & Helena

Επιμέλεια προγράμματος/βιβλίου: Εκδόσεις Black Rows

Βοηθός Παραγωγής: Κωνσταντίνα Γκίζη

Παραγωγή: Light On Stage A.M.K.E.

Παίζουν: Μάκης Κατσανέας, Φανή Παρλή και Θανάσης Παγώνας

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Αγορά εισιτηρίων αποκλειστικά μέσω viva.gr

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

Προπώληση Viva.gr: 12 ευρώ

Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Άνω των 65 ετών / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 8 ευρώ

Ατέλειες: 5 ευρώ

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων 

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

*Κατά την είσοδό τους στο θέατρο οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά από αυτόν) καθώς και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). Στην παράσταση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.

INFO:

ΣΙΛΑΧ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ:

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Από την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 έως την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90' (χωρίς διάλειμμα)

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS 

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες (11:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00)  : 213 0356472, 6951832070

Προπώληση viva.gr

Email: vaultvotanikos@gmail.com


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος