Agenda Music

Rockwave @ Boem Radio

Κωστής Γωγιός


Το φετινό Rockwave είναι προ των πυλών και μαζί του φέρνει ένα κύμα ονομάτων, που ξεκινάει από τη «χρυσή» δεκαετία του ’80 και φτάνει στο σήμερα. Η πρώτη μέρα έχει τους Arctic Monkeys, ίσως το πιο hot όνομα στο rock αυτή τη στιγμή, τους alt-J, τον Miles Kane που είδαμε με τον Alex Turner ως “The Last Shadow Puppets”, το άκρως ενδιαφέρον συγκρότημα του Konstantin Gropper “Get Well Soon” και τους δικούς μας CoretheBand, στην μοναδική ελληνική συμμετοχή της ημέρας.

Η δεύτερη μέρα αφορά καθαρά στο αγνό heavy metal της δεκαετίας του ’80, με τη συμμετοχή των Judas Priest με τον Rob Halford στο μικρόφωνο να επισκιάζει τα πάντα. Σαν να μην έφταναν οι Priest, τα ‘80s θα έχουν ακόμα τίμιους εκπροσώπους τους Saxon και τους Accept. Στο πλευρό τους οι Σουηδοί Sabaton με το μελωδικό power metal τους και θεματολογία τις επικές μάχες. Οι ελληνικές συμμετοχές με το μελωδικό death metal των Foray Between Ocean, το thrashίζον heavy metal των Null ‘O’ Zero και το σκληρό hard rock των Jacks Full μόνο απαρατήρητες δεν περνάνε. 

Η τρίτη μέρα του Rockwave περιλαμβάνει ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού, τους Iron Maiden. Οι Δανοί Volbeat με το heavy metal/ rockabilly τους και ο Tremonti των Alter Bridge με το ομώνυμο συγκρότημα του, αποτελούν δύο σημαντικές προσθήκες στο line-up, που το ενώνουν με το σήμερα. Το μελωδικό Heavy metal των Βρετανών Raven Age και το σκληρό rock των συμπατριωτών τους Monument θα ταρακουνήσει για τα καλά τον κόσμο στην Μαλακάσα, παίρνοντας την σκυτάλη από τους δικούς μας W.E.B. και Rollin’ Dice. 

Την Πέμπτη 28/6, ο Παύλος Λάμπρου και ο Κωστής Γωγιός θα σας παρουσιάσουν όλα τα συγκροτήματα του 3ημέρου σε μια δίωρη εκπομπή αφιέρωμα στο Rockwave Festival. Πολλά τραγούδια, rock και metal ήχοι, πληροφορίες για τα συγκροτήματα και όλα αυτά με το μοναδικό ύφος του Παύλου και guest star συμμετοχή του Κωστή. 


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος