Agenda Music

Rachel Z | Sensual Tour Trio

Boem Team

Η καρδιά κι ο παλμός της κορυφαίας Νεοϋορκέζικης  jazz κι όχι μόνο σκηνής, χτυπά και πάλι στο Half Note Jazz Club, από το Σάββατο 4 έως και την Τρίτη 7 Νοεμβρίου! 

H Rachel Z είναι μια παγκόσμια προσωπικότητα της μουσικής, βραβευμένη με 2 Grammy και μια απ’ τις σπουδαιότερες σύγχρονες performer! Η βιρτουόζος πιανίστρια / keyboardist, που συνεργάστηκε με τον Peter Gabriel, τους Steps Ahead, τον Wayne Shorter κα., έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σαν leader!  Μαζί της ένας από τους σπουδαιότερους ντράμερ όλων των εποχών και σύζυγός της, o Omar Hakim!  Είναι ο θρυλικός τελευταίος jazz & fusion ντράμερ των Weather Report, που συνήρπασε την rock και pop σκηνή και συνεργάστηκε δείχνοντας νέους μουσικούς δρόμους, στον Bowie, τον Sting, την Madonna, τον M. Jackson,  τον Springsteen, τον Richie, την Celine Dion. Την Rachel  και τον Omar πλαισιώνει ο παλιός συνεργάτης τους, o μοναδικός Jon Toscano στο μπάσο. 

Αυθεντικό παιδί της Ν. Υόρκης η Rachel Nicolazzo (!), μπήκε από μικρή στη μουσική, με μαθήματα τραγουδιού και πιάνου. Ανακάλυψε την τζαζ χρόνια, ακούγοντας τον δίσκο «Miles Smiles» του Miles Davis! To 1988 με τον συμφοιτητή της σαξοφωνίστα Najee συνέθεσε το χρυσό δίσκο “Tokyo Blue” που πήρε Grammy!  Πολύ σύντομα κλήθηκε να γίνει μέλος της fusion μπάντας των Steps Ahead του Mike Maineri,  από τον οποίο πείστηκε να αλλάξει το όνομά της σε Rachel Z!  Το 1993 έκανε την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με το άλμπουμ “Trust the universe” κι αργότερα με το ταλέντο της συγκίνησε τον θρύλο Wayne Shorter,  που το 94’ της ανέθεσε τις ενορχηστρώσεις στις συνθέσεις του. Με αυτήν στον δίσκο του Shorter “High Life”, απέσπασε το Grammy για καλύτερο άλμπουμ της σύγχρονης τζαζ και η “à la McCoy” τεχνική της ξεχώριζε. To 2002, ο Peter Gabriel επέλεξε την Rachel, ως μέλος της μπάντας του για 3 χρόνια και περιόδευσε τον κόσμο μαζί του. Από το 2010 με τον Omar Hakim, δημιούργησαν το περίφημο “The Trio of OZ”  & περιόδευσαν στον κόσμο. Φέτος, μετά από 12 προσωπικά άλμπουμ, η Rachel Z  αποφασίζει να κάνει την δική της “Sensual ” tour υποστηρίζοντας τον νέο της ομότιτλο δίσκο, με τον ίδιο τον Omar, στην μπάντα της! 

Ο master των ρυθμών και των άπειρων ηχογραφήσεων Hakim,  που άρχισε να παίζει στα 10 μόλις χρόνια του στην μπάντα του τρομπονίστα  Ellington πατέρα του, έφτασε να θαυμάζεται στα στάδια του κόσμου μ’ όλους τους pop, rock και funk stars. Πιθανότατα να είναι ο ντράμερ σε μια τυχαία ηχογράφηση που ακούει κανείς στο ραδιόφωνο μια οποιαδήποτε μέρα, αφού έπαιξε με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής. Στα 55 χρόνια καριέρας του(!) ξεχωρίζουν οι συνεργασίες του με Dire Straits, Mariah Carey, Miles Davis, Marcus Miller, Ramsey Lewis, Herbie Hancock, Chic!  Είναι ο ντράμερ στην επιτυχία του Bowie “Let’s dance”! 

H Rachel Z κι ο Omar Hakim με τον υπέροχο Jon Toscano στο μπάσο,  έρχονται  για πρώτη φορά στην Ελλάδα μ’ ένα εκπληκτικό πρόγραμμα με παλιές δικές τους συνθέσεις και κομμάτια από το άλμπουμ “Sensual” που κυκλοφορεί αρχές του 24’, ενσωματώνοντας όμως κι ένα μίνι αφιέρωμα στον θρύλο Wayne Shorter!  Από το Σάββατο 4 Νοεμβρίου έως Τρίτη 7 Νοεμβρίου, η κορυφαία τζαζ γιορτάζει ακόμη μια φορά στον φυσικό της χώρο, το  Half Note Jazz Club! 

RACHEL Z - Piano, Keyboards 

OMAR HAKIM - Drums 

JONATHAN TOSCANO - Doublebass

Info

RACHEL Z -SENSUAL TOUR TRIO 

"THE JAZZ / ROCK QUEEN & THE MASTER PERCUSSIONIST"

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 – ΤΡΙΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 

Έναρξη Σάββατο 22:30 

Κυριακή – Τρίτη 21:30 

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 20€

Προπώληση εισιτηρίων: more.com, halfnote.gr

Πληροφορίες: 210 9213310

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.

*Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση.

*Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος