Point Of View

Rabbit Hole

Boem Team

Rabbit Hole I

Πείραμα ... Κοινωνίας

Σε ένα εργαστήριο αρκετά μεγάλο και ειδικά διαμορφωμένο τοποθετήθηκαν 7 "χιμπατζήδες". Σε ένα σημείο αυτού του χώρου, σε έναν λόφο οι "επιστήμονες" έβαλαν σε μία εύκολα προσβάσιμη θέση μία "μπανάνα". 

Από την πρώτη κιόλας στιγμή οι "χιμπατζήδες" πήγαιναν να πιάσουν την "μπανάνα" όπως και ήταν φυσικό. Κάθε φορά που πήγαινε κάποιος "χιμπατζής" να πιάσει την "μπανάνα" οι επιστήμονες με υψηλή τάση ρεύματος τον απέτρεπαν. Μια και δυο οι "χιμπατζήδες" από το τόσο ηλεκτροσόκ κατάλαβαν πως δεν έπρεπε,για κάποιο λόγο, να πλησιάζουν την "μπανάνα". 

Τώρα. Από τους 7 "χιμπατζήδες" οι "επιστήμονες" βγάζουν έναν και στην θέση του τοποθετούν έναν άλλο, καινούργιο "χιμπατζή" και ταυτόχρονα σταματάνε την τιμωρία του ηλεκτροσόκ. Ο καινούργιος φίλος μας όπως είναι φυσικό πάει να πιάσει την "μπανάνα", εκείνη την στιγμή οι υπόλοιποι "χιμπατζήδες" τον αρχίζουν στις καρπαζιές γιατί φοβούνται αυτό που θα ακολουθήσει (ηλεκτροσόκ). Το ηλεκτροσόκ υπενθυμίζω έχει σταματήσει. Έτσι ο καινούργιος φίλος μας μαθαίνει με τον άγριο τρόπο ότι δεν πρέπει να πάρει την "μπανάνα" γιατί μάλλον κάτι κακό θα συμβεί. 

Στην συνέχεια οι "επιστήμονες" βγάζουν έναν από τους παλιούς και προσθέτουν άλλον έναν καινούργιο "χιμπατζή". Τι κάνει τώρα αυτος ο καινούργιος? Πάει στην "μπανάνα" ! Και ακολουθεί η ίδια διαδικασία καρπαζιάς από τους υπόλοιπους. Θυμίζω ότι το ηλεκτροσόκ έχει σταματήσει καιρό τώρα. Τέλος. Φτάνουμε σε ένα σημείο που οι 7 αρχικοί "χιμπατζήδες" έχουν αντικατασταθεί από 7 καινούργιους. Μια νέα γενιά χιμπατζήδων. Όπου επί της ουσίας κανένας δεν έχει γευτεί την τιμωρία του ηλεκτροσόκ όταν πάει να πιάσει την "μπανάνα", αλλά το τραμπούκισμα των υπολοίπων. 

ΜΑΘΑΝΕ λοιπόν ότι για ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΓΙΞΟΥΝ ΤΗΝ "ΜΠΑΝΑΝΑ".... Και δεν την αγγίζουν...κανένας τους. Δεν κάνουν αυτο που είναι φυσικό, γιατί κάποιο κακό θα τους βρει.

Συμπέρασμα. Καταλαβαίνεις ποια είναι η δομή της κοινωνίας, των ανθρώπων, των σχέσεων, της χαλιναγώγησης του νου και των προσωπικοτήτων;

Rabbit Hole II

Η μεγαλύτερη επιτυχία του συστήματος είναι ότι σε κάνει να θες να είσαι κάποιος άλλος από αυτός που είσαι και να θες να αποκτήσεις ότι έχει ο άλλος. Τώρα. Τα Πρότυπα - Εικόνες που έχεις από Πολύ μικρός είναι αυτά που θέλεις να μοιάσεις ή να αποκτήσεις. "Αα θα ήθελα να ήμουν σαν κι αυτόν". "Τι καλά να είχα κι εγώ". Φράσεις καθημερινές. Ερώτηση. Σε ποιον θες να μοιάσεις και γιατί? Γιατί θες να αποκτήσεις ότι έχει ο άλλος; Απάντηση. "Θα ήθελα να μοιάσω σε αυτόν τον ηθοποιό, τραγουδιστή, μεγάλο επιχειρηματία", "πω πω να είχα κι εγώ ένα τέτοιο αμάξι, σπίτι, εξοχικό, σκάφος".

ΓΙΑΤΙ; Ποιος σου είπε ότι ο τάδε γνωστός ηθοποιός ή ο δείνα γνωστός τραγουδιστής είναι άξιος να του μοιάσεις; Που ξέρεις ότι αυτός είναι πρότυπο; Σκέψου! Ολόκληρο το σύστημα της ενημέρωσης σου κάνει πλύση εγκεφάλου στο τι θες, στο τι έχεις ανάγκη, σε ποιον θες να μοιάσεις και ταυτόχρονα σου δημιουργεί ενδόμυχα μίσος και διαχωρισμό. Γιατί το δέχεσαι; Είμαστε όλοι ίσοι! Το να πιστεύεις ότι είσαι ανώτερος είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του συστήματος. Επανέρχομαι. Ένα σύστημα που δεν θέλει να ανθίσει η προσωπικότητα σου τι κάνει; Σε θάβει! Μεταφορικά. Πώς; Εύκολο. Αν κυριαρχεί η μετριότητα στα πάντα, εσύ που μπορεί να είσαι καλός σε κάτι δεν τοποθετείσαι κατευθείαν στο περιθώριο; Αν τώρα έχω καταφέρει μέσα από τα media και το σάπιο σύστημα εκπαίδευσης ο κόσμος να θεωρεί την μετριότητα αριστούργημα δεν μπαίνεις κατευθείαν στο περιθώριο αλλά είσαι και δακτυλοδεικτούμενος; Συμπέρασμα. Εκτός ότι είσαι βλαξ γιατί τα περισσότερα που αναζητάς είτε για να τα αποκτήσεις είτε για να τους μοιάσεις τα κάνεις επειδή ένα αναθεματισμένο ΧΑΡΤΙ με διάφορα ονόματα ( δραχμή, ευρώ, δολάριο, γιουάν ) άγει και φέρει την ζωή σου! Πρόσεξε ένα κομμάτι χαρτί.., το πιάνεις; Θέλεις να τους μοιάσεις και να τα αποκτήσεις γιατί σε έχουν "προγραμματίσει". 

Σε έχουν κάνει να τα θες. Δεν φταις κι εσύ πουλάκι μου, φαντάσου ότι αν γίνεται αυτό πριν καν γεννηθείς, έχεις γαλουχηθεί με διάφορα τέτοια ερεθίσματα μέσα από την κοιλιά της μητέρας σου. Αυτά είναι τα Πρώτα μηνύματα που λαμβάνεις, τα πρώτα ερεθίσματα. 

Φαντάσου τώρα λοιπόν πως διαμορφώθηκες γιατί Συνειδητά και Ασυνείδητα σου περνούσαν και σου περνάνε τέτοια μηνύματα. Λύση. Κλείνεις τηλεόραση! Σκέφτεσαι σε ότι κι αν σου λένε μήπως υπάρχει και κάποιο άλλο ενδεχόμενο! Προσπάθησε να δεις εσύ τι θες, τι έχεις ανάγκη και τι θες να κάνεις με τον εαυτό σου. Έχεις την δύναμη μέσα σου! Όταν σου λένε ότι αυτό είναι ΕΤΣΙ εσύ σκέψου: 

ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ; ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος