Agenda Music

Quiescence | Chris Diaman | Resonoot

Boem Team

Μουσική, θέατρο, ζωγραφική θα συναντηθούν την Παρασκευή 24/2/23 στη σκηνή του Red Jasper Theatre. Τρεις μουσικοί με τον καθένα να μας ταξιδεύει στα δικά του μοναδικά ηχοτοπία, άλλοτε με ιστορίες, άλλοτε αφήνοντας το κοινό να φτιάξει τις δικές του διαδρομές. Καθ’ όλη τη διάρκεια των live music performances θα υπάρχει και live εικαστική performance από τη Λυδία Σκορδά. Το Red Jasper Theatre, που δεν κρύβει την αγάπη του για τις εναλλακτικές καλλιτεχνικές προσπάθειες, είναι ο ιδανικός χώρος για να φιλοξενήσει αυτό το event. 

O Quiescence χρησιμοποιεί μινιμαλιστικές κιθαριστικές λούπες με ένα ευρύ φάσμα ηχοχρωμάτων, για να δημιουργήσει ατμοσφαιρικά ηχοτοπία και ρυθμικά μοτίβα. Πάνω σε αυτά χτίζει μελωδικές γραμμές με επιρροές από την progressive rock μέχρι την ηλεκτρονική μουσική. Οι μελωδίες του αφηγούνται κινηματογραφικές γλυκόπικρες ιστορίες άλλοτε με έντονη ζωτικότητα και άλλοτε με ράθυμη διάθεση, αφήνοντας μια αίσθηση πειραματικής pop. 

Ο Chris Diaman ζει στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Άλλοτε με στίχους και άλλοτε χωρίς, δημιουργεί επιβλητικές ατμόσφαιρες και περιγράφει τις συνθήκες που βιώνει στη φαντασία του ή και όχι. Εκείνη τη βραδιά θα έχει παρέα τη θεατρική ομάδα IL Divo, την Ina V στο τραγούδι και την Ειρήνη Καφρίτσα στον χορό. 

O Resonoot χρησιμοποιεί σαν βάση indie electronica συνδυασμένη με shoegaze κιθάρες για να διηγηθεί μικρές ιστορίες, βγαλμένες από την urban καθημερινότητα, αποτυπώνοντας προβληματισμούς, χρησιμοποιώντας συμβολισμούς και ψάχνοντας τη λύτρωση. Στις live εμφανίσεις του πολύ συχνά καλεί τυχαίο κόσμο να συμμετάσχει μαζί του στη σκηνή και για το συγκεκριμένο live θα έχει μαζί του και μερικούς ακόμα special guests. (promo photos by Μαρίζα Καψαμπέλη) 

Η προσέγγιση της Λυδίας στη ζωγραφική περιστρέφεται γύρω από τον ορισμό της αντίληψης ως σωματικό φαινόμενο. Το βιωμένο σώμα και σουρεαλιστικές τεχνικές που αντλούν από το ασυνείδητο, παίρνουν τη μορφή μιας αφαιρετικής εξπρεσιονιστικής ζωγραφικής. Στα έργα της πάντα πρωταγωνιστεί το κατακερματισμένο σώμα και η τελική εικόνα δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Την Παρασκευή μπαίνει στην εξίσωση η μουσική και ο λογοτεχνικός ψυχικός αυτοματισμός θα ζωντανέψει.

Παρασκευή 24/2, στις 21:00

Εισιτήριο: 10€

Κρατήσεις: 2108822551

Red Jasper Cabaret Theatre

Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη

Τηλ: 2108822551 

Email: info@redjaspertheatre.gr

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος