Agenda Music

Psycho Bunny

Γιάννης Αντωνόπουλος


Το Σάββατο 7/11 στις 21:00 στα μικρόφωνα του Boem Radio με τον Γιάννη Αντωνόπουλο, ο Θάνος Λυμπερόπουλος θα μας κάνει μια σύντομη παρουσίαση της νέας κυκλοφορίας των Dantes & Switters με τίτλο “Psycho Bunny”.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Οι Dantes & Switters μετασχηματιστήκαν σαν φυσική συνέχεια των NOiSEA [2011, album “Anybody missing me?”] με σκοπό να πλαισιώσουν όλες τις αντίρροπες μουσικές επιρροές του Θάνου Λυμπερόπουλου (production, keyboards, samples) και του Γιώργου Γραμμόζη (vocals, guitars)

Η πρώτη τους κυκλοφορία ήρθε το 2015 με το album “Lunatics Factory” που ισορροπούσε μεταξύ trip-hop και hip-hop, μια απελευθερωμένη και πιο ώριμη εκδοχή του ήχου των NOiSEA. Το jazz/swing single του…Χριστουγεννιάτικου “Valentine is back in town”  ήταν ένα πρώτο δείγμα ότι σαν ντουέτο οι Dantes & Switters θα σμπαράλιαζαν κάθε προσπάθεια κατηγοριοποίησης σε είδη.

Έτσι το 2020 κυκλοφορούν το “Psycho Bunny”, ένα EP που μπορεί εκ πρώτης όψεως να μη θυμίζει τους προηγούμενους δίσκους τους, και να γέρνει προς τους Tiger Lillies και τον Tom Waits αντί για τους Massive attack και τους Portishead, αλλά στον πυρήνα του κρύβει την αφοπλιστικά απλή τραγουδοποιία και την αφηγηματική στιχουργική που χαρακτηρίζει τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους.  Έτσι με ένα τρικ, αντάλλαξαν τα βρώμικα synths με κόντρα μπάσα και τούμπες, τις glitch loops με ορχηστικά κρουστά και τις fuzz κιθάρες με… όχι τις fuzz κιθάρες τις κράτησαν, όλα κι όλα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκο τους “Lunatics Factory”, οι Dantes & Switters επιστρέφουν δισκογραφικά με το νέο τους ΕΡ “PSYCHO BUNNY”.

Κάθε ένα από τα έξι τραγούδια του δίσκου περιγράφει και μια ξεχωριστή ιστορία, με αιχμηρό τρόπο και αναδεικνύει τόσο τη σκοτεινή πλευρά που κρύβουμε όσο και τις εκπτώσεις που κάνουμε για να αποφύγουμε όσα μας φοβίζουν.

Την μουσική και τους στίχους όλων των τραγουδιών υπογράφουν από κοινού οι Dantes & Switters.

Το EP κυκλοφορεί επίσημα από την Phonographic Society Records.

ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ:

Γιώργος Γραμμόζης (Dantes) : Ηλεκτρική/ακουστική Κιθάρα, φωνητικά

Θάνος Λυμπερόπουλος (Switters) : Hammond, Stylophone, Samples, φωνητικά

Αλεξάνδρα Παπαστεριοπούλου : Κρουστά, Βιπράφωνο

Νίκος Τσαχτσίρης : Κόντραμπάσο

Μενέλαος Μωραΐτης: Τούμπα

Χαρούλα Τσαλμπαρά: Ακορντεόν

Επιμέλεια Παραγωγής & Ενορχήστρωσης : Θάνος Λυμπερόπουλος (Switters)

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα στούντιο “Aux Studios” από τον Γιώτη Παρασκευαΐδη

Editing: Play2mix studios από τον Γιάννη Δήμα

Mixing: Multibox Studios από το Γιάννης Πασακαλίδης

Mastering: Πάνος Μπόθος

Γραφιστική Επιμέλεια :  Γιάννης Παπαγεωργίου (Bastart)


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος