Point Of View

Πρόγραμμα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών Νοεμβρίου

Boem Team

Καλλιτέχνης: David Penny

Το πρόγραμμα φιλοξενίας του Snehta Residency υποδέχεται τον Νοέμβριο, τον εικαστικό David Penny από το Manchester, όπου θα δουλέψει στο χώρο του Mariya για ένα μήνα. 

Ερευνητικό του ενδιαφέρον είναι το πεδίο της φωτογραφίας, της κινούμενης εικόνας, της γλυπτικής και των ψηφιακών μέσων, όπου μέσω των διεπιστημονικών μεθόδων στοχεύει να αναδείξει τα όρια του εκάστοτε μέσου. Πρόσφατες εκθέσεις του, οι ακόλουθες: “Screen for Another Focus”, Dovecot Gallery, Εδιμβούργο, “A Quality of Distance”, METAL Λίβερπουλ και “Spatial Correspondences”, RAUMX, Λονδίνο. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως επίκουρος καθηγητής και εισηγητής προγράμματος στο τμήμα φωτογραφίας της Σχολής των Ψηφιακών Τεχνών του MMU, ενώ διερευνά επιμελητικά εγχειρήματα όπως το “NOT PHOTOGRAPHY” και το “Artists and 3D Print”.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά  την επικείμενη έκθεση του φιλοξενούμενου καλλιτέχνη, συντονιστείτε στα social media του Snehta Residency. Περισσότερες πληροφορίες για τον David Penny θα βρείτε επίσης στην ιστοσελίδα του https://davidpenny.info/

MAPHO – Master of Arts in Photography and Visual Language 

Έκθεση Διπλωματικών Εργασιών Σπουδαστών Μεταπτυχιακού Προγράμματος

Εγκαίνια: 05/11 στις 18:00 

Διάρκεια Έκθεσης: 05/10 - 19/10

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Μαριάννα Αθανασίου, Δημήτρης Ασηθιανάκης,  Αγγελική Μαντά,  Αιμιλία Μπαλάσκα, Θοδωρής Νικολάου, Ρούλα Πάτρα 

Επιμέλεια έκθεσης: Κατερίνα Αποστολίδου,  Λάμπρος Παπανικολάτος

Διεύθυνση προγράμματος: Κατερίνα Αποστολίδου

Διδάσκοντες: Κατερίνα Αποστολίδου, Κυριακή Γονή, Γιάννης Καρπούζης, Αγγελική Γραμματικοπούλου, Λάμπρος Παπανικολάτος.

Παραμένοντας στον ίδιο καλλιτεχνικό άξονα με εκείνον που πραγματεύεται  ο φιλοξενούμενος καλλιτέχνης David Penny, ο Νοέμβριος υποδέχεται εκθεσιακά τους σπουδαστές φωτογραφίας της σχολής ΑΚΤΟ στο πλαίσιο του προγράμματος MAPHO - Master of Arts in Photography and Visual Language. Με αυτή τη συνεργασία, ο οργανισμός επιδιώκει, αφενός το διάλογο με άλλους οργανισμούς που βρίσκονται στην περιοχή, αφετέρου στρέφει την προσοχή του προς το πεδίο των νέων μέσων και της ψηφιακής τεχνολογίας συστήνοντας στο κοινό του μορφές του σύγχρονου οπτικού πολιτισμού μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και της κινούμενης εικόνας.

Οι σπουδαστές του μεταπτυχιακού προγράμματος μελετούν το έργο σύγχρονων καλλιτεχνών  και δοκιμάζουν τα όρια και το ρόλο της φωτογραφικής εικόνας μέσα από την έρευνα και τον πειραματισμό στην ψηφιακή και  αναλογική φωτογραφία, στην κινούμενη εικόνα, όπως και τον ρόλο που φέρει η  φωτογραφία στο σύγχρονο οπτικό πολιτισμό. Ανακαλύπτουν την εικαστική γλώσσα σε σχέση με την ψηφιακή απεικόνιση, τις διαδραστικές εγκαταστάσεις και τις συμμετοχικές πρακτικές. Η έκθεση παρουσιάζει τις διπλωματικές εργασίες έξι αποφοίτων της σχολής ΑΚΤΟ του ακαδημαϊκού έτους 2020-21, σε επιμέλεια της Κατερίνας Αποστολίδου και Λάμπρου Παπανικολάτου

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Η AKTO Art & Design College, ένας από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς φορείς στις Εφαρμοσμένες Τέχνες και τον Σχεδιασμό, ιδρύθηκε το 1971 και συνεργάζεται από το 1991 με το κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο Middlesex, με εννιά προπτυχιακά και πέντε μεταπτυχιακά προγράμματα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.akto.gr

Άρια Μπουμπάκη  και Snehta Residency

“HANDLE WITH CARE/ in search of tender weapons”

Καλλιτέχνης: Άρια Μπουμπάκη 

Δημιουργός ταινίας: Νεφέλη Σαρρή

* Μέρες και ώρες εργαστηρίου και προβολών θα ανακοινωθούν σύντομα

Η πρόσφατη συνεργασία με τη χορογράφο Ανδρονίκη Μαραθάκη και το Holy Purple επιχειρησε να αναδείξει εκείνες τις αισθητικές ποιότητες που φανερώνονται μέσα από τον διάλογο της χορευτικής και της εικαστικής έκφρασης. Στα τέλη του Νοεμβρίου, το ερευνητικό έργο “Handle with Care” της χορογράφου  Άριας Μπουμπάκη βρίσκει τον επόμενο σταθμό του ταξιδιού του φέροντας αυτή φορά τη μορφή ενός εργαστηρίου από τη δημιουργό και ενός οπτικοακουστικού υλικού, της Νεφέλης Σαρρή. 

Το ταξίδι της κοινότητας του HWC είχε δύο στάσεις: τη Μήλο (θάλασσα, νερό) και τη Βαμβακού Λακωνίας (βουνό, δέντρο). 

Σε κάθε σταθμό παρέμενε δεκαπέντε ημέρες. Ο τόπος έρευνας, το φυσικό-εξωτερικό τοπίο αλληλεπιδρούσαν με την τοπική κοινότητα, ενώ στην τελική φάση της έρευνας πραγματοποιήθηκε μια χορευτική έκθεση σε φυσικό περιβάλλον που ήταν ανοιχτή στο κοινό. Η πορεία αυτή κινηματογραφήθηκε από ένα μέλος της συλλογικότητας, τη Νεφέλη Σαρρή, μια ταινία που ισορροπεί ανάμεσα στην μυθοπλασία και το ντοκιμαντέρ, ενώ μέσα σε αυτή διαφαίνονται οι αντιθέσεις και οι συγκρούσεις του δημόσιου - ιδιωτικού, φωτός - σκότους, ήσυχου - θορυβώδους. Πρακτικές και οράματα φροντίδας, θηλυκότητα και οικειότητα εξετάζουν τις συνθήκες και δυνατότητες δημιουργίας μακριά από θέατρα, στούντιο, γκαλερί, τοίχους και τετράγωνα.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Η Άρια Μπουμπάκη είναι dance artist που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Χορού, ενώ συνέχισε στο μεταπτυχιακό χορογραφικό ερευνητικό πρόγραμμα “ Ex.e.r.ce “ στο Ici-Ccn, Montpellier. Τα έργα της χαρακτηρίζονται από την έννοια της κοινότητας στην τέχνη. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της https://ariaboumpaki.com/en

** Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας και τα social media  για ειδικό event με κεντρικό πρόσωπο την Άρια Μπουμπάκη τέλη Νοεμβρίου όπως και για την προβολή ταινίας στον χώρο Snehta Main Space.

Snehta Residency Membership

Τοποθεσία: Snehta Satellite, Κεφαλληνίας 39, Κυψέλη

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα & Τρίτη 16:00 - 20:00, Τετάρτη 10:00 - 16:00, Παρασκευή 14:00 - 19:00

Με αφορμή την ενεργοποίηση του χώρου της βιβλιοθήκης Satellite στην Κεφαλληνίας 39, ενός αρχειακού υλικού που φέρει περισσότερους από 1000 τίτλους βιβλίων στο πεδίο της τέχνης και των γραμμάτων, διαμορφώνεται εκ νέου η ενότητα του Membership Ο οργανισμός προσκαλεί το κοινό στις εγκαταστάσεις του να εργαστεί σε έναν όμορφο και ζεστό coworking χώρο, σε μια πολύ ζωντανή γειτονιά, με έντονο το στοιχείο της διαπολιτισμικής και κοινωνικής ζύμωσης με σκοπό να γνωρίσει την ομάδα του Snehta Residency και την κοινότητα του. Οι κατηγορίες membership που διαμορφώνονται είναι τρεις: 

Individual

Group

Exclusive 

Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προνόμια και την πρόσβαση στο workspace μέσα από την ιστοσελίδα μας.

Η ομάδα Snehta 


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος