Point Of View

Προφορικές Ιστορίες για Αόρατα Γενεαλογικά Δέντρα

Boem Team

Οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο και το Queer Athens σας προσκαλούν την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 στις 19:30 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων / Technopolis City of Athens  στο Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»  / Gasholder 1 – Auditorium “Miltiadis Evert”, στην εκδήλωση: «Προφορικές Ιστορίες για Αόρατα Γενεαλογικά Δέντρα».

Οικογένειες με ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς υπήρχαν ακόμα και στο μακρινό παρελθόν, υπάρχουν στο παρόν και φυσικά θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στο μέλλον. Η μέχρι τώρα αορατότητά τους έκανε τους ανθρώπους να αγνοούν την ύπαρξή τους. Όμως είμαστε εδώ και τα παιδιά μας βρίσκονται στα σπίτια μας κι όχι στην φαντασία μας. Διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για αυτά τα παιδιά που ο νομικός μας πολιτισμός και η πολιτεία συνεχίζει να τα αγνοεί. 

Λίγο πριν τις εκλογές θέλουμε να γνωρίζει η έτοιμη ή και η ανέτοιμη κοινωνία ότι ήρθε η ώρα τα παιδιά μας να πάψουν να βιώνουν διακρίσεις εξαιτίας της ετερότητας των γονιών τους. Με αυτή την εκδήλωση φέρνουμε στο φως όλα όσα έμειναν για πολλά χρόνια στο σκοτάδι.

Μέσα από τις προσωπικές αφηγήσεις και τις μαρτυρίες ΛΟΑΤΚΙ+ γονέων, σε μια βραδιά προφορικής queer ιστορίας, αόρατοι γονείς με υπαρκτά παιδιά θα συνθέσουν το συλλογικό βίωμα των ΛΟΑΤΚΙ+ γονέων εντός και εκτός Ελλάδας σήμερα. Το προσωπικό στην εμπλοκή του με το πολιτικό δημιουργεί μια συνθήκη που χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε για να κατακτήσουμε ίσα δικαιώματα για τα παιδιά μας, ίσα δικαιώματα και για τους δύο γονείς των παιδιών μας,  ίσα δικαιώματα για όλους τους ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπους που θέλουν να γίνουν γονείς και η πολιτεία τους αποτρέπει.

Η παρουσία σας είναι πολύ σημαντική: είναι μια συνδήλωση ότι στηρίζεται τον αγώνα μας και θα σας δώσει την απαραίτητη πληροφορία ώστε να γίνεται κι εσείς πολλαπλασιαστές της φωνής μας ώστε να φτάσει παντού. 

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης, Κωνσταντίνος Δέδες. 

Είσοδος Ελεύθερη

Πρόγραμμα

7:30-7:45  Γιώργος Καπουτζίδης  - Έναρξη της εκδήλωσης

7:55  Κωνσταντίνος Δέδες, Πρόεδρος της Τεχνόπολης -  Χαιρετισμός 

8:00 Βάγια Γεωργαλή - Queer Athens,  Στέλλα Μπελιά- Οικογένειες Ουράνιο Τόξο

8:15 Πάνελ Προφορικές Μαρτυρίες ΛΟΑΤΚΙ+ γονέων εντός των ελληνικών συνόρων 

Σταύρος Γαβριλιάδης, Αλλεργιολόγος παίδων/ενηλίκων, μέλος Οικογενειών Ουράνιο Τόξο 

Κατερίνα Μασουρίδου, Νηπιαγωγός γενικής και ειδικής αγωγής, μέλος Οικογενειών Ουράνιο Τόξο 

Μονίκ Καλογείτονα, Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού, μέλος Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών  (Σ.Υ.Δ.)

8:50  Πάνελ Προφορικές Μαρτυρίες ΛΟΑΤΚΙ+ γονέων εκτός των ελληνικών συνόρων

Ελένη Μαραβέλια, μέλος του Δ.Σ. της N.E.L.F.A.- Network of European LGBTIQ* Families Associations - Ισπανία (video)

Παναγιώτης Πεντάρης, Αν. Καθηγητής Θανατολογίας και Κοινωνικής Εργασίας - Goldsmiths, University of London, μέλος Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, (Αγγλία)

9:15  Πάνελ Θεσμικές διεκδικήσεις

Κατερίνα Φουντεδάκη, Καθηγήτρια Νομικής του Α.Π.Θ.,  μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την Στρατηγική Ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+ 

Κατερίνα Τρίμμη, Δικηγόρος, μέλος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, ορισμένο μέλος των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

9:40  Τα παιδιά μας σας λύνουν τις απορίες και σας στέλνουν την αγάπη τους

9:50 Γιώργος Καπουτζίδης  - Λήξη της εκδήλωσης - Μπουφές


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος