Agenda Music

Playground Theory - B-sides & Otherwise

Boem Team

Ένα χρόνο μετά το τρίτο άλμπουμ τους Tears Go Upwards, οι Playground Theory κυκλοφορούν τη συλλογή "B-sides & Otherwise" που περιλαμβάνει b-sides, remixes, μία διασκευή και ένα ολοκαίνουριο κομμάτι, το Free.

Στο Free, μπάσο και φωνή συνδυάζουν ρυθμικές modern soul αντιθέσεις, ενώ πλήκτρα και κιθάρες δίνουν electro-pop ύφος. Οι στίχοι κοινωνικοί και αφοπλιστικά επίκαιροι, με επίκεντρο την απελευθέρωση έτσι όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς. Οι Playground Theory μέσα από αυτό εκφράζουν την επιθυμία τους να υπάρχει ελπίδα για ένα πιο φωτεινό μέλλον, όσο γίνεται απαλλαγμένο από φόβο και μίσος.

Το Anywhere Out of the World, διασκευή στο τραγούδι των Dead Can Dance, βρίσκεται ανάμεσα στα κομμάτια του "B-sides & Otherwise". Αρχικά είχε συμπεριληφθεί στη συλλογή «Grecospectiva 80s» (Amour records) και δίνει το στίγμα για την μουσική ταυτότητα του συγκροτήματος. 

Στα remixes που περιλαμβάνονται στο "Β-sides & Otherwise" συναντάμε  τις παλαιότερες συνεργασίες των Playground Theory με τους remixers  Fading Soul, Manager & Afro, Lowtronik και TheMute, ενώ υπάρχουν και δύο τελείως καινούρια remixes  από τους Costas Mavridakis και  Christos Alexopoulos. 

Το ενδιαφέρον αυτής της συλλογή είναι διττό. Από τη μια, αποδελτιώνει τα τραγούδια του συγκροτήματος που κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί με διάφορες αφορμές στο διαδίκτυο και τα συγκεντρώνει όλα σε ένα άλμπουμ, ενώ ταυτόχρονα δεν παραλείπει να προσφέρει και καινούργιες ηχογραφήσεις (όπως το νέο κομμάτι Free, αλλά όχι μόνο) που ρίχνουν ένα άλλο ύφος σε πτυχές των Playground Theory που ίσως δεν φανταζόμασταν μέχρι τώρα. 


Από την άλλη, μπορεί κανείς να ακούσει την εξέλιξη του ήχου των Playground Theory. Έχοντας στο ίδιο άλμπουμ τραγούδια όπως το Mary, που γράφτηκε την εποχή του ντεμπούτο τους, μαζί με το Lull - Stay Home Edition, από το τρίτο album (το οποίο διασκεύασαν οι ίδιοι και ηχογράφησαν ο καθένας από το σπίτι του κατά τη διάρκεια της πανδημίας) ο ακροατής ταξιδεύει μέσα στο χρόνο μαζί τους. Αποκορύφωμα το εναρκτήριο Free, ίσως το πιο αισιόδοξο τραγούδι τους μέχρι τώρα και προπομπός για αυτά που έρχονται. 

Οι Playground Theory είναι οι: Μάρσια Ισραηλίδη (vocals- lyrics- synths), Δημήτρης Νέγκας (synths), Διαμαντής Καζούρης (κιθάρα - synths) και Τόλης Μετζηδάκης (μπάσο).

Στο “B-sides & Otherwise” έγινε mastering από τον Γιώργο Πρινιωτάκη στα Artracks studios. 

Cover photo by Anthi Bakali.

To “B-sides & Otherwise”  θα είναι διαθέσιμο από την  Puzzlemusik σε ψηφιακή μορφή (streaming & download) σε Spotify, i-Tunes / Apple Music, Deezer, Amazon music, Tidal, Qobuz και πάρα πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες παγκοσμίως, από την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021. 

Streaming & Download  (pre-save εδώ


Playground Theory Contact and Media : 

Facebook

Soundcloud

Youtube

I-tunes

Spotify

Instagram

Twitter

Bandcamp

Puzzlemusik Contact and Media : puzzlemusik@gmail.com

Site

Soundcloud

Facebook

Twitter

YouTube Channel


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος