Agenda Theater

Παρουσίαση βιβλίου «Φόνοι στην Κρυστάλλη»

Boem Team

Πριν λίγες μέρες, η οδός Μελενίκου στον Βοτανικό και συγκεκριμένα στον πολυχώρο Vault, γέμισε με χαμόγελα. Φίλοι και γνωστοί του ταλαντούχου συγγραφέα Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη δώσανε το παρόν στην παρουσίαση του νέου του αστυνομικού μυθιστορήματος με τίτλο «Φόνοι στην Κρυστάλλη» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων.

Το βιβλίο παρουσίασαν η δημοσιογράφος Τζένη Κουκίδου και ο εκδότης Σάββας Καλεντερίδης. Αποσπάσματα διάβασαν οι ηθοποιοί Ιωσήφ Ιωσηφίδης και Δήμητρα Κολλά. Τραγούδησαν ο Πώλ Ζαχαριάδης και η Μικαέλα.

Δυο λόγια για το βιβλίο…

Ένα ταξίδι που αρκετοί από εμάς έχουμε κάνει. Αθήνα - Θεσσαλονίκη με το τραίνο των εννέα. Στο ίδιο βαγόνι, μια «Ηρωίδα Συλλεκτικής Αξίας» και ένας φτωχός, πλην τίμιος, συγγραφέας, γνωρίζονται κι έρχονται πιο κοντά. Έτσι το ήθελε η μοίρα να γίνει κι έτσι έγινε. Εκείνη του εξιστορεί τα κατορθώματά της, κι εκείνος αρχίζει να φαντάζεται το πολυπόθητο best seller του… Όταν το ταξίδι τελειώνει… ο συγγραφέας κάνει ένα μεγάλο λάθος κι η ηρωίδα του χαλάει τα σχέδια… Και όλα ανατρέπονται…

Οι «Φόνοι στην Κρυστάλλη» είναι μια άκρως σουρεαλιστική ιστορία, που ακροβατεί ανάμεσα στη λογική και στη φαντασία…     

 

Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα…

Ο Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του ’81 και μεγάλωσε στη Νίκαια σε πολύτεκνη οικογένεια. Από μικρή ηλικία οι γονείς του τον πήγαιναν σε θεατρικές παραστάσεις όχι απαραίτητα για παιδιά. 

Στην Τρίτη τάξη του Δημοτικού άρχισε να δίνει παραστάσεις Καραγκιόζη και ένα χρόνο μετά έγραψε την πρώτη του επιθεώρηση, την οποία και ανέβασε στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας. Η αγάπη του για το θέατρο και τη δημιουργική γραφή δεν σταμάτησε ποτέ. Είχε λάβει μέρος και σε διαγωνισμούς χωρίς όμως να πάρει κάποια διάκριση. 

Σπούδασε υποκριτική στον Ίασμο και συνεργάστηκε με αξιόλογους σκηνοθέτες όπως ο Γιώργος Μιχαηλίδης και ο Νικήτας Τσακίρογλου. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής με τη συγγραφέα/δημοσιογράφο Μανίνα Ζουμπουλάκη η οποία έχει επιμεληθεί τα δυο πρώτα του βιβλία. Έχει γράψει τέσσερα θεατρικά. Το Τελευταίο Botox, το Τρείς Τρείς Εννιά, το Δεν είμαι εγώ η Σταχτοπούτα και την Diva. Τα τρία παίχτηκαν με επιτυχία. 

Όσο ζούσε στη Θεσσαλονίκη και έπαιζε σε παραστάσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος είχε μόνιμη στήλη στην εφημερίδα Εγνατία. Όταν επέστρεψε στην Αθήνα, άρχισε να γράφει τους Μονολόγους στην City Uncovered. Πολλά κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό Πολιτισμός Πολίτης, στο antivirus magazine, στο mcnews.gr και στο koukidaki.blogspot.com. 

Έχουν εκδοθεί τρία βιβλία του: μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Το Τελευταίο Botox και άλλες ιστορίες» τον Ιούνιο του 13, ένα μυθιστόρημα που είναι η βιογραφία ενός σκύλου με τίτλο «Ερμή…Μη!» τον Απρίλιο του 14 και πρόσφατα το αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «Φόνοι στην Κρυστάλλη» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ινφογνώμων» του Σάββα Καλεντερίδη. Τον ελεύθερο χρόνο του γράφει στο «methismenesistories. blogspot.com». 

Ως ραδιοφωνικός παραγωγός ξεκίνησε στον BOTOX web radio και πλέον ανήκει στους Boemians και στο δυναμικό του Boem Radio. 

Διαβάζει μέσα σε όλα τα μέσα μεταφοράς κυρίως Έλληνες συγγραφείς. Ακούει πολλά είδη μουσικής, πηγαίνει τακτικά θέατρο, ταξιδεύει όταν βρει ευκαιρία, γράφει κάθε φορά που έχει έμπνευση και ευτυχώς αυτό συμβαίνει συνέχεια…

Σελίδες 120

ISBN 960836287-3

Εκδόσεις «Ινφογνώμων»

Φιλελλήνων 14, Αθήνα

Τηλ: 210 3316036Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος