Agenda Music

Παρουσίαση δίσκου των Αζάτι στο Faust

Boem Team

Μετά από έναν χρόνο καλλιτεχνικής συμπόρευσης, την Κυριακή 28/11 οι Αζάτι μάς προσκαλούν στην παρουσίαση του πρώτου τους προσωπικού δίσκου «Χάρτινος κόσμος καίγεται». Ένας δίσκος που αφορμάται από τις μέρες του εγκλεισμού αλλά δραπετεύει προς πιο απελευθερωμένες συνθήκες και ιδέες.

Λίγα λόγια για το συγκρότημα

Οι Αζάτι είναι ένα μουσικό σχήμα που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβρη του 2020 στην Αθήνα. 

Η μουσική τους αποτελεί προϊόν ανάμειξης ανατολικότροπων και δυτικότροπων μοτίβων, με βάση το ελληνικό έντεχνο τραγούδι. Ο στίχος με τη σειρά του αντλεί στοιχεία από την ελληνική λογοτεχνία και ποίηση, με έμφαση στις αλληγορικές περιγραφές ιδεών και κοινωνικών φαινομένων. Τον Φλεβάρη του 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο κομμάτι τους, με τίτλο «Φραγκόσυκα», και τον Μάρτη το δεύτερο, με τίτλο «Χορός που γελά». Το φθινόπωρο του 2021 κυκλοφόρησε και η πρώτη τους πλήρης δισκογραφική δουλειά.

Η λέξη «αζάτι» συνδέεται με την απελευθέρωση από κάτι. Και είναι αυτή η απελευθέρωση που έχουμε τόσο ανάγκη, για να ξεφύγουμε από την αποπνικτική σιγή.

Για να ξεφύγουμε από τους περιορισμούς του σήμερα και τα μοτίβα του χθες. Για να βρούμε τις σωστές λέξεις και ημιτόνια, για να δώσουμε μορφή σε ιδέες και σκέψεις που φαντάζουν τόσο ζωντανές όσο και επίκαιρες. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν με την απελευθέρωση που συνοδεύει την αυθόρμητη έκφραση και η οποία, με τη σειρά της, αποτελεί το μόνο ειλικρινές όπλο του καλλιτέχνη.


Οι Αζάτι είναι οι:

Δανάη Γάτα - φωνή

Βασίλης Θεοδώρου - μπουζούκι, κιθάρα, φωνή

Μάνος Βουγιουκαλάκης - βιολί

Μάρω Παναγή - κρουστά

Μάνος Βλάχος - κοντραμπάσο

Κλέαρχος Θεοδώρου - ακουστική κιθάρα

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 21.00

FAUST Bar-Theatre-Arts

Αθηναΐδος 12, Αθήνα 105 60

Τηλ: 21 0323 4095

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος