Point Of View

Παρέα με τους Madrugada

Ρέα Ζαχαριά

Tην Πέμπτη πρωί στο καφέ του Public, οι Madrugada συναντήθηκαν με Έλληνες δημοσιογράφους και φίλους ενόψει της μεγάλης συναυλίας τους που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Οι Νορβηγοί μας υποδέχθηκαν για τη συνέντευξη Τύπου με κάθε άλλο παρά συγκρατημένη βόρεια διάθεση. Ευγενικοί και ιδιαίτερα καλοδιάθετοι οι πανύψηλοι Sivert Hoyem και Frode Jacobsen, απολαυστικός στο χιούμορ του και άμεσος ο ντράμερ Jon Lauvland Pettersen. Το συγκρότημα καλωσόρισε η Πρέσβης της Νορβηγίας, κα Lajla Brandt Jakhelln που μεταξύ άλλων τόνισε πως «ως Νορβηγοί είμαστε και ροκ και συναισθηματικοί» και προλόγισε η συγγραφέας και μεταφράστρια Βάσια Τζανακάρη.

Η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord μας μίλησε πρώτη για την αγάπη της για τους Madrugada και τι σημαίνει σε τόσο μικρή ηλικία να έχει διακριθεί στη Eurovision και να ανοίγει τη συναυλία γι' αυτούς σε έναν ιστορικό χώρο που προκαλεί δέος. Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι Plans από το καινούργιο της άλμπουμ και μερικά τραγούδια από αυτό ακούσαμε και χθες το βράδυ στη σκηνή του Καλλιμάρμαρου.

Η μπάντα αναφέρθηκε στα χρόνια που ακολούθησαν την έλλειψη του Robert Burås, στη δυσκολία να προσαρμοστούν οπότε και επέλεξαν σόλο καριέρες μέχρι να επανενωθούν το 2019, τα σχέδιά τους για το μέλλον, όλα, όμως, μ’ έναν τρόπο άμεσο και εξομολογητικό που δείχνει την άνεση που αισθάνονται απέναντι στον ελληνικό Τύπο και κατ’ επέκταση στο ελληνικό κοινό που πραγματικά το ξεχωρίζουν.

Οι Madrugada, πριν την έλευση του εγκλεισμού, είχαν κάνει μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση στο  Κλειστό Παλαιού Φαλήρου. Όπως ήταν αναμενόμενο, η επιστροφή τους σε μια χώρα που τους αγαπά και ακολουθεί χρόνια ήταν δεδομένη. Με καινούριο άλμπουμ – Chimes at Midnight - από τον Ιανουάριο του 2022, η συναυλία χθες στο Καλλιμάρμαρο είχε σκοπό να ευχαριστήσει ολόψυχα τους φανς που γέμισαν το στάδιο και συμμετείχαν σε κάθε τραγούδι. Η λίστα προσαρμοσμένη σ΄ αυτά τα κομμάτια που αγαπάμε ιδιαίτερα με εκτελέσεις διαφορετικές, πιο ακουστικές και ατμοσφαιρικές αυτή τη φορά. Στο Honey Bee τα φωνητικά ενισχύθηκαν μοναδικά από την Irida Vocal Ensemble, τη 10μελή χορωδία της Δήμητρας Καραμπεροπούλου.

Η σύμπραξη της Ane Brun με τον Hoyem στο Lift Me, για πρώτη φορά εκτός Νορβηγίας, ήταν επίσης από τα highlights της συναυλίας. Ένα τραγούδι που για πρώτη φορά ερμήνευσαν μαζί το 2005.

Ο φωτισμός μαγικός όπως πάντα. Η λήψη από drones και η μαγνητοσκόπηση με 7κάμερο συνεργείο έχει ως σκοπό να χρησιμοποιηθεί το εξαιρετικό αυτό υλικό  για την παραγωγή ενός rockumentary υπό τη σκηνοθεσία του Eivind Holmboe του “Vesteralen Project” με τη συμμετοχή Ελλήνων fans, οι οποίοι έχουν επιλεγεί μέσα από μια online διαδικασία και θα τραβήξουν οι ίδιοι τη συναυλιακή εμπειρία τους με την αγαπημένη τους μπάντα.

Να αναφερθούμε στην άψογη παραγωγή της Supernova και να ευχαριστήσουμε ειδικά την κα Ηρώ Παστρικού, από όλους εμάς εδώ στο ΒΟΕΜ Radio. 

Οι φωτογραφίες προσωπικές και κάποιες δανεισμένες από το δελτίο Τύπου των: Χρήστου Κισσατζεκιάν, Θωμά Δασκαλάκη και Χρόνη Περράκη.

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος