Agenda Music

Panik at the Opera | She's the Soul of the World

Boem Team

Με art – pop διάθεση, οι Panik at the Opera παρουσιάζουν το πρώτο τους single και video clip!

Ακολουθώντας τα βήματα των screen tests του Andy Warhol στη δεκαετία του 1960, το συγκρότημα δημιουργεί ένα βίντεο, αποκαλύπτοντας τα πορτρέτα διαφορετικών κοριτσιών, δοκιμάζοντας αν οι θεατές μπορούν να βυθιστούν στις ψυχές τους.

Ο Andy Warhol κινηματογραφούσε πάντα σε ασπρόμαυρο με σκοπό να δημιουργήσει ένα ζωντανό πορτρέτο, μια ζωντανή φωτογραφία, να επικαλύψει με ονειρικά εφέ αργής κίνησης, σε απαλή εστίαση με εναλλαγές φωτός και σκότους, δημιουργώντας ένα αιθέριο, υπνωτικό αποτέλεσμα.

Οι Panik at the opera είναι οι :

Γιώργος Τζιουβάρας (Τένορμαν) : Φωνή, Πιάνο

Βαγγέλης Καλαμαράς: Ντραμς

Σταύρος Παργινός: Τσέλο

BIO

Ο Tenorman έχει εμφανιστεί με τους Opera Chaotique σε 800 παραστάσεις σε 20 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, μεταξύ των οποίων σε φημισμένα διεθνή φεστιβάλ όπως Secret Garden Party (LONDON),  Qatar Jazz Festival (DOHA), MBP Fest (BARCELONA),  Rouge Fest (PARIS)  και σε θέατρα όπως Theaterhaus (STUTTGART)  Phoenix Artist Theater (LONDON). 

Στην Ελλάδα είχε επιτυχημένες sold - out παραγωγές τόσο στην Εθνική Λυρική Σκηνή με την διασκευή των Βατράχων του Αριστοφάνη, όσο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσ/νίκης, όπως και εμφανίσεις στο Sani Festival, Rockwave Festival και σε περίπου 90 πόλεις της Ελλάδας και 100 της Ιταλίας! Έχει συνεργαστεί με  Δ. Σαββόπουλος, Λ. Μαχαιρίτσας, Μ. Πασχαλίδης, Ennio Morricone, Tiger Lillies, Nouvelle Vague κ.α.

Ο ντράμερ Βαγγέλης Καλαμαράς έχει συνεργαστεί σε δεκάδες project και δισκογραφικά με: Δήμητρα Γαλάνη, Γιώργο Νταλάρα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώργο Ανδρέου, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Παντελή Θαλασσινό, Shishani, Ορέστη Ντάντο, Γιάννη Κότσιρα και άλλους, με συναυλίες σε όλον τον κόσμο.

Έχει παίξει στην έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας, και επίσης με τη Συμφωνική ορχήστρα της Μελβούρνης στην Αυστραλία και αλλού.

Ο τσελίστας Σταύρος Παργινός έχει συμπράξει με τις σημαντικότερες ορχήστρες της Ελλάδας, ενώ έχει συνεργαστεί και με τα μεγαλύτερα ονόματα της δισκογραφίας, όπως Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Φίλιππο Πλιάτσικα, Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

She’s the stars and the sea

She is warm she’s the light

She’s the chain in my sins, all the colours in the sky

She is real, paints my eyes, she is mine, she is mine

I’ll be singing all night for my sweet lovers eyes ! !

She’s the soul of the world

She is mad as the storm, breaking the doors, burning the walls

She is shouting our love, defies the waves, flying in space


Recorded at Studio Aspiotis by George Aspiotis

Mixing - Mastering by Costas Bountouris at CBee Studio

Music - Lyrics : George Tenorman Tziouvaras

Instrumentation : Panik at the opera

Video directed & edited by Tenorman

INFO for the show

Με ανατρεπτικό στυλ, εκκεντρικό χιούμορ, αλληλεπίδραση με το κοινό, εκρηκτικές μουσικές αλχημείες, θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, με πρωτότυπες συνθέσεις και τρελά πειραγμένες διασκευές, από τον David Bowie στο Μάνο Χατζιδάκι, από τον Tom Waits και τον Nick Cave στον Μάνο Λοΐζο, σε μια μοναδική παράσταση που ακροβατεί από το γέλιο στη συγκίνηση, από την κωμωδία στο δράμα!

Με μουσικές άλλοτε cool σοφιστικέ, άλλοτε mellow αλλά με δεξιοτεχνία, άλλοτε αγνές ή άγριες· πρωτόγονες. Μυρίζουν ζωή!

«...Τένορμαν. Ένας καλλιτέχνης με υπερφυσικές δυνάμεις...» Καθημερινή

«O Tenorman αφηγείται με άπλετο χιούμορ, ευφυή αυτοσαρκασμό, ακομπλεξάριστη φόρμα και πυρωμένο αυτοσχεδιασμό, σε κερδίζει ήδη από τα πρώτα λεπτά, δεν έχει στεγανά, εγείρει και καταρρίπτει ερωτηματικά, υιοθετεί και αλλοιώνει τα μουσικά κουτάκια της Πανδώρας και σε παρασύρει σε λαβύρινθους, δίχως να χρειάζεσαι πολύ αλκοόλ για να ξεφύγεις…» Avopolis.gr

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος