Internal Interviews

One Night Stand με Αμαλία Αρσένη

Boem Team

Την Τρίτη 17/02/2015 στις 21:00, η Αμαλία Αρσένη στο One Night Stand και στον Στέλιο Δημόπουλο.

Η Αμαλία Αρσένη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990.

Σπούδασε θέατρο και κινηματογράφο (επικοινωνία και πολιτισμός) στο Smith College της Μασσαχουσέτης (BA of liberal arts, ’12) και κλασσικό θέατρο (Shakespearean and Jacobean Drama) στο LAMDA (London Academy Of Music And Dramatic Art).

Σε ηλικία 16 ετών έλαβε, μετά απ'ο παρουσίαση της Ηλέκτρας του Σοφοκλή, τιμητική υποτροφία από τη Cours Florent στο Παρίσι για μια θέση στο 3ο έτος του Atelier Jeunesse. Απο το 2009 είναι μέλος της θεατρικής ομάδας Vice Versa, που αποτελείται απο Έλληνες και μετανάστες φοιτητές και η οποία παρουσίασε σε σκηνοθεσία Αγγελικής Γκιργκινούδη την Πεντηκοστή του David Edgar (’10) στο Ξύλινο Στέκι της Σχολής Καλών

Τεχνών, και τον Πλούτο του Αριστοφάνη (’11) στο Θέατρο Βραχων και σε περιοδεία ανα την Ελλάδα. Το Στάλερχοφ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (’11-­‐’12) σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου ήταν η πρώτη της επαγγελματική δουλειά στο θέατρο.

Συμμετείχε στο Φεστιβάλ Φιλίππων στην Καβάλα (Αύγουστος ’13) στην παράσταση Είς το Φως Της Ημέρας του Κ.Π Καβάφη σε σκηνοθεσία Ανδρέα Ανδρέου. Πρωταγωνίστησε στην παράσταση Η Κοιμωμένη Ξύπνησε σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου η οποία περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα (Καλοκαίρι ’14) Το φθινόπωρο του ’14 έπαιξε στην πάρασταση Μετρώντας  τα Φορέματα της Γερτρούδη Στάιν (με την ομάδα ΜΑΜΑ) στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και συγχρόνως στην παράσταση Φον Δημητράκης σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη στο Θέατρο Μουσούρη όπου παίζει μέχρι και σήμερα.

Εκπονεί μεταπτυχιακές σπουδές σχετικά με το μεταδραματικό πολιτικό θέατρο (MA in Text and Performance ‘14) στη R.A.D.A (Royal Academy Of Theatre and Dramatic Art) στο Λονδίνο.

Ηχογραφημένη Εκπομπή

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος