Point Of View

O «Ανατρεπτικός» Περιστρεφόμενος Δερβίσης Ziya Azazi

Boem Team

To Αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει σε ένα μοναδικό Show τον παγκοσμίου φήμης περιστρεφόμενο Δερβίση, Ziya Azazi.

Ο Ziya, με την αριστουργηματική τεχνική, βασιζόμενος στον μυστικιστικό χορό των  Σούφι, θα δείξει, σε μια παράσταση – σταθμό, τη δική του πρωτοποριακή προσέγγιση.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο Ziya:

Θα διδάξει 2 τρίωρα Σεμινάρια (Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 – 17.00-20.00).

Θα χορέψει το «Dervish in Progress”- που «ξεσήκωσε» κοινό και κριτικούς παγκοσμίως - τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στο «ΠΑΛΛΑΣ». Στην ίδια παράσταση, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και τους Περιστρεφόμενους Δερβίσηδες του Τάγματος Mevlevi.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

(Dervish in Progress (Body Economy & Awareness) 

Το εργαστήριο αυτό δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν τα όριά τους μέσω του στροβιλισμού, ξοδεύοντας λιγότερη ενέργεια και έχοντας μεγαλύτερο επίπεδο συνειδητότητας. 

Ο Ziya Azazi ξεκινά τα εργαστήριά του αναλύοντας στους εκπαιδευόμενους, επιστημονικά, την αισθητηριακή επίδραση του στροβιλισμού στο σώμα τους.

Κύριος στόχος είναι να ισχυροποιηθεί η φυσική, ψυχική και διανοητική επίγνωση, μέσω του στροβιλισμού και των ασκήσεων που προηγούνται και να αγγίξουν έτσι, καινοτόμους τρόπους κίνησης.

Το σεμινάριο αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για χορευτές κλασικού και σύγχρονου χορού, άλλων υβριδικών μορφών χορού, ηθοποιούς και performers και είναι ανοικτό σε όποιον επιθυμεί να δοκιμάσει την συγκεκριμένη πρακτική.

Θα πραγματοποιηθεί στο Χώρο Τέχνης «14η μέρα» (Καλλιρόης 10, Αθήνα,  στάση μετρό Ακρόπολη)

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 80 ευρώ (70 ευρώ για όσους δηλώσουν μέχρι 5 Οκτωβρίου 2018)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ SHOW:ΑΠΟ 10 ευρώ (Προπώληση:www.viva.gr/tickets/dance/pallas/ziya-azazi/  )

Λίγα Λόγια για τον Ziya Azazi

O Ziya Azazi γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Τουρκίας, αλλά ζει μόνιμα στην Βιέννη. Ξεκίνησε της σπουδές του πάνω στο μοντέρνο χορό και το 1999 άρχισε να εξερευνά τον παραδοσιακό χορό των Σούφι. Την ιδία χρόνια χαρακτηρίστηκε ως ο πιο εντυπωσιακός χορευτής της χρονιάς από το περιοδικό «Ballet International Magazine» που τον έκανε ευρύτερα γνωστό.

Συνεχίζοντας την ανοδική του καριέρα, συνεργάζεται με σημαντικά θέατρα ως χορογράφος και σολίστ χορευτής, όπως: Vienna Volksoper (όπου διδάσκει έως και σήμερα), Theaterhaus Stuttgart, Grand Théâtre de Geneve κ.ά.

Συνεχίζοντας την αναζήτησή του σε νέες τάσεις εναλλακτικών χορογραφιών και μέσω του παραδοσιακού χορού των Σούφι, δημιούργησε εξαιρετικές χορογραφίες για την παράσταση Dervish, που έχει παρουσιαστεί σ’ όλο το κόσμο, προκαλώντας παντού τον ενθουσιασμό του κοινού. Οι επόμενες παραστάσεις του, «Icons», «Ember, «Energy» ή «Bolero», έτυχαν και αυτές εξαιρετικής αποδοχής και ενθουσίασαν κριτικούς και κοινό. Ο «Dervish» εξακολουθεί να θεωρείται μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις του, μια παράσταση–σταθμός, όπου έδειξε για πρώτη φορά πώς μια κουλτούρα μυστικισμού, όπως αυτή των Σούφι, μπορεί να μεταφρασθεί σε μοντέρνα έκφραση στο χορό.

Ο Ζiyα Azazi δημιουργεί εξαιρετικές σόλο χορογραφίες με διαφορετικές εκδοχές, πάντα βασιζόμενες και επηρεασμένες από τον χορό των Σούφι. Η τεχνική του έχει χαρακτηριστεί παγκοσμίως αριστουργηματική.

Έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και θεατρικές σκηνές όλου του κόσμου, πάντα με standing ovation, έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την δουλειά του, και έχει συνεργαστεί με πολλούς επώνυμους καλλιτέχνες όπως ο Jan Fabre, Silvert Hoyem, Mercen Dede, Burhan Ocal, κ.ά.

Πληροφορίες– Κρατήσεις:

Artistic Studio Oriental Expression Αντιόπης 31, Άγιος Δημήτριος– Μετρό Δάφνης Τηλ. / Fax 2109735 888 – Κιν. 6997116407 – 6992553320 info@orientalexpression.gr


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος