Agenda Theater

Ο Κήπος | Παράσταση Χορού

Boem Team

Η Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου κα οι συνεργάτες της παρουσιάζουν την παράσταση χορού, με τίτλο «Ο Κήπος» από τις 12 έως 15 Ιανουαρίου στον χώρο Μ54, στην οδό Μενάνδρου 54, στην Ομόνοια.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων στην Αθήνα τον Ιούνιο 2022 και στην Οικία Καραπάνου στην Αίγινα το Σεπτέμβριο 2022,

Ο Κήπος

Το έργο δανείζεται την ιδέα του κήπου σαν μια ανθρώπινη κατασκευή, η οποία κάνοντας μια προσομοίωση της φύσης μέσα στον πολιτισμό, φέρει έντονα την μυρωδιά της ουτοπίας.

Πρόκειται για ένα γλυπτό από σάρκα, που κινούμενο αδιάκοπα φανερώνει εικόνες εφήμερες, οικείες ή ανοίκειες, φιγούρες εφιαλτικές, τερατόμορφα συμπλέγματα.

Ένας χορός – ωδή στην ασχήμια, μια διαδρομή που αγκαλιάζει όλα τα παρά φύσιν όντα.

Όπως και στο προηγούμενο έργο -το ντουέτο με τίτλο «Ένας πολύ Ειρηνιρικός ωκεανός»- έτσι κι εδώ, η γκριμάτσα, η παραμόρφωση και το γκροτέσκο είναι έννοιες που κυριαρχούν.

Αυτές οι γκροτέσκες εικόνες, μετέωρες ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, φλερτάρουν με το ανώμαλο, το γελοίο, το μη-αρμονικό, το άσχημο, το άρρυθμο, το ανολοκλήρωτο.

Το γήρας, η ασθένεια, η τρέλα, ο θάνατος αλλά και η εικονοπλασία η σχετική με τη θρησκεία, τη μεταφυσική και την κόλαση ορίζουν τη γκάμα της παραμόρφωσης και του γκροτέσκο.

 Σ’ αυτές τις εφήμερες αποκαλύψεις, ο θεατής μπορεί να αναγνωρίζει την προέλευση των εικόνων σαν από μια κοινή παρακαταθήκη, μπορεί να αναγνωρίζει δικές του εμπειρίες ή μορφώματα της φαντασίας του, μπορεί ακόμη και να το παρακολουθεί σαν μια νέα, πρωτόγνωρη εικονοποιία.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων στην Αθήνα τον Ιούνιο 2022 και στην Οικία Καραπάνου στην Αίγινα το Σεπτέμβριο 2022, στην πλήρη εκδοχή του «Κήπου», η οποία ξεκινά με μια ξενάγηση εν είδει τελετής προετοιμασίας των θεατών πριν το θέαμα. Στην ξενάγηση, εκτός από την ομάδα των χορευτών/τριών, συμμετείχαν οι: Τιτή Αντωνοπούλου, Ηρώ Αποστολέλλη, Μανώλης Μαμαντάκης, Μαρίνα Τσαπέκου, Περικλής Φωκιανός.

Συντελεστές

Χορογραφία: Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου

Χορευτές-τριες: Αντώνης Βαής, Νώντας Δαμόπουλος, Βιτόρια Κωτσάλου, Ινώ Ρήγα, Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου

Μουσική, επιμέλεια σκηνικού: Ανδρέας Ράγκναρ Κασάπης

Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου

Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου

Φωτογραφίες: Λήδα Τουλουμάκου

Ευχαριστούμε την Ηρώ Βαγιώτη και την Ελένη Μολέσκη

Η ΑΠΑΞ Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία επιχορηγήθηκε για την υλοποίηση της παράστασης «Ο κήπος» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την περίοδο 2021-22.

Πληροφορίες παράστασης

Ημερομηνίες παράστασης: 12-15 Ιανουαρίου 2023

Ώρα: 21.00

Τόπος: Μ54, Μενάνδρου 54 (στο αδιέξοδο, απέναντι από την είσοδο του Εθνικού θεάτρου), Αθήνα

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 50’

Αγορά εισιτηρίων: ticketservices.gr

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος