Agenda Music

Ο Justus Frantz διευθύνει την Underground Youth Orchestra

Boem Team

Ο θρυλικός πιανίστας και μαέστρος Justus Frantz έρχεται στην Ελλάδα για να συμπράξει ως σολίστ και Διευθυντής ορχήστρας με την Underground Youth Orchestra, την Δευτέρα 16 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μαζί με τον διακεκριμένο Έλληνα πιανίστα Τριαντάφυλλο Λιώτη, θα ερμηνεύσουν το μοναδικό κοντσέρτο του W. A. Mozart για δύο πιάνα σε Μι ύφεση μείζονα, KV 365 (316a).Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με την αριστουργηματική 7η Συμφωνία σε Λα μείζονα, Op. 92 του L. V. Beethoven.     

Justus Frantz

Ο Justus Frantz είναι γνωστός εδώ και δεκαετίες ως διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας, ως μαέστρος εξαιρετικών ορχηστρών και όπερας, ως συντονιστής και σπουδαίος μουσικός πρεσβευτής,  ως οραματιστής της κλασικής μουσικής ζωής και ως ιδρυτής, ιδίως του Μουσικού Φεστιβάλ του Schleswig-Holstein, του Festspiele Mecklenburg-Vorpommern και της Philharmonie der Nations, μια διαμορφωτική φυσιογνωμία της μουσικής ζωής. Με την αφοσίωσή του στη μουσική, το χάρισμα και τον ενθουσιασμό του αποτελεί πρεσβευτή της κλασικής μουσικής και ιδιαίτερα της Γερμανίας.

Τριαντάφυλλος Λιώτης

Ο Έλληνας πιανίστας Τριαντάφυλλος Λιώτης συγκαταλέγεται διεθνώς στους πλέον αναγνωρίσιμους καλλιτέχνες της γενιάς του. Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με ονομαστές ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (όπως π.χ. η Stuttgarter Philharmoniker, η Baden Baden Philharmonie και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών) υπό τη διεύθυνση μαέστρων όπως: Christoph Eschenbach, Gerardo Estrada Martinez, Μιχάλης Οικονόμου, Στέφανος Τσιαλής και Ελένη Παπακυριάκου. Έχει επίσης δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ πιάνου, Lied και μουσικής δωματίου σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και στην Ασία. 

Underground Youth Orchestra 

Η Underground Youth Orchestra μετά από δεκαετή καλλιτεχνική παρουσία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες νεανικές συμφωνικές ορχήστρες στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό, συνεργαζόμενη με γερμανικά πανεπιστήμια και φορείς. 

Στόχος της Underground Youth Orchestra είναι να προσφέρει σε νέους ταλαντούχους μουσικούς την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην ορχηστρική τέχνη συμμετέχοντας σε υψηλού επιπέδου συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με διάσημους μαέστρους και σολίστ. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα καλλιτεχνικής εξέλιξης των ταλαντούχων μελών της μέσα από την σολιστική εμφάνιση τους με την ορχήστρα και την συμμετοχή τους σε masterclasses με επιλεγμένους καθηγητές από την Ευρώπη. 

Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας είναι ο Κώστας Ηλιάδης.

Η Underground Youth Orchestra, μετά την ανακήρυξη της ως Greek Ambassador από τον ΕΟΤ στην καμπάνια του για τον Ελληνικό τουρισμό το 2020, τελεί και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Τις δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος στηρίζει σαν χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ και το Τρίτο Πρόγραμμα.

Info

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 210 72 82 333, www.megaron.gr 

Αίθουσα: Δημήτρης Μητρόπουλος

Τιμές εισιτηρίων: 24€, 16€, 8€ (Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι)

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος