Internal Interviews

O Ηλίας Λιούγκος στα Εγκλήματα

Γιώργος Νικητόπουλος

Ηχογραφημένη Εκπομπή

1976- 2016 . Σαράντα χρόνια παρουσίας. Είτε ως τραγουδιστής, είτε ως συνθέτης, αναμφίβολα, μια μουσική προσωπικότητα που επηρέασε καταλυτικά την επόμενη γενιά τραγουδιστών και τραγουδοποιών. 

Από τα "Παράλογα" στο "Δεν βιάζομαι να μεγαλώσω" και από τη "Νυχτερινή δοκιμασία" στις "Οδύσσειες σωμάτων - Μπαλάντα για το Νίκο Κούνδουρο", ο Ηλίας Λιούγκος έθεσε το μέτρο μιας ουσιαστικής ερμηνείας συναισθημάτων με το τραγούδισμα, τη μουσική και το στίχο του.

Ο Ηλίας Λιούγκος στον πολυχώρο πολιτισμού “διέλευσις”

Συνοδεύει στο πιάνο και τραγουδάει η  Δέσποινα Στεφανίδου

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 στις 22:00

Ο Συνθέτης και τραγουδιστής Ηλίας Λιούγκος, μαθητής, φίλος και βασικός ερμηνευτής του Μάνου Χατζιδάκι στη δισκογραφία και σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου θα τραγουδήσει στον πολυχώρο πολιτισμού “διέλευσις”. Με τη Δέσποινα Στεφανίδου, που τον συνοδεύει στο πιάνο και τραγουδάει, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα βασισμένο σε τραγούδια Μάνου Χατζιδάκι, Ηλία Λιούγκου και άλλων.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα θα περιέχει:

Α) Τραγούδια Ηλία Λιούγκου από προηγούμενους κύκλους όπως “Κωμοπόλεις”, Της ιστορίας το ποδήλατο, “Το φιλί μου ταξιδεύει”, “Θα τραγουδήσω απόψε για μένα” και απ’ τον καινούριο με τίτλο “Τα τραγούδια της Αρσινόης”.

Β) Τραγούδια Μάνου Χατζιδάκι, από τους κύκλους: Ρωμαϊκή αγορά”, “Αντικατοπτρισμοί”, Αθανασία “Μεγάλος Ερωτικός” “Λαϊκή Αγορά”,  “Αμέρικα-Αμέρικα”, και άλλα τραγούδια του συνθέτη.        

Γ) Τραγούδια άλλων συνθετών όπως Μίκη Θεοδωράκη, Ορφέα Περίδη, Νίκου Ξυδάκη, Ηπειρώτικα, Βασίλη Τσιτσάνη και άλλα.  

Ενδεικτικά παραθέτουμε κάποιους τίτλους τραγουδιών:  

Ήρθε βοριάς ήρθε νοτιάς, Μη σκέφτεσαι Γερμανικά, Αθανασία, Κεμάλ, Κωμοπόλεις, Ζανέτα, Τσάμικος, Έτσι και περάσει ένας χρόνος, Περιμπανού, Γεννήθηκα για να πονώ, Δεροπολίτισα, Για την αγάπη λίγοι, Για πού το ‘βαλες καρδιά μου, Χάρτινο το φεγγαράκι, Στην αρχή των τραγουδιών και…….. 

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις

Λέσβου 15 και Πόρου, 11256, Κυψέλη

Τηλ.: 2108613739

Τιμή Εισιτηρίου 8 €


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος