Point Of View

Ο Διονυσιακός Κύκλος - Μύθος - Έμπνευση - Τέχνη

Boem Team

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου έως Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019.

Στον Εκθεσιακό χώρο  και στο foyer 2ου ορόφου του ΙΜΚ.

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης: Καθημερινά 18.00-22.00

Εγκαίνια Έκθεσης, Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019, 19.00. Είσοδος Ελεύθερη

Το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» και το Mediterranean Information Office for Environment, Culture and Sustainable Development (MIO-ECSDE), διοργανώνουν την Έκθεση:

«Ο Διονυσιακός Κύκλος - Μύθος - Έμπνευση - Τέχνη» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Εκτίθενται επιλεγμένα Έργα Ευρωπαϊκής Τέχνης, εμπνευσμένα από τον Διονυσιακό Κύκλο,από τη Συλλογή Μιχαήλ Σκούλλου.

Η Έκθεση συνοδεύεται από προβολή σχετικού video με τίτλο «Μυθολογία των Ελλήνων: Διόνυσος» που ευγενώς προσέφερε η ΕΡΤ 3.

Η Αρχαία Ελληνική Μυθολογία έχει έναν τεράστιο σε ποσότητα και μοναδικό σε ποιότητα και συμβολισμούς, πλούτο. Η βαθύτερη κατανόηση του μύθου-κύκλου του Διονύσου, μπορεί να μας βοηθήσει στον ανα-στοχασμό πάνω σε σημαντικές πτυχές της πολλαπλής κρίσης που εκδηλώνεται στις σύγχρονες κοινωνίες.   

Η Έκθεση περιλαμβάνει σημαντικούς πίνακες ζωγραφικής και σχέδια, γλυπτά και έργα μικρογλυπτικής, κεραμικά, χαλκογραφίες, ασημένιες οινοχόες και άλλα σπάνια αντικείμενα που καλύπτουν διαχρονικά την καλλιτεχνική δημιουργία, με έμφαση από τον 17ο έως τον 20ο αιώνα. Η Έκθεση πλαισιώνεται με φωτογραφίες από παραστάσεις της τραγωδίας «Βάκχες» του Ευριπίδη μερικές από τις οποίες σκηνοθέτησε ο Μιχάλης Κακογιάννης και αναφέρονται στον μύθο του Διονύσου. 

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Ημέρες Έκθεσης: Δευτέρα 4 Νοεμβρίου έως Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Στον Εκθεσιακό χώρο και στο Foyer 2ου ορόφου του ΙΜΚ 

Είσοδος Ελεύθερη

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athens heart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00-22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος