Ο Αμπιγιέρ

Boem Team

Ο «Αμπιγέρ» του Ρόλαλντ Χάργουντ ένα από τα σημαντικότερα βρετανικά θεατρικά έργα του 20ου αιώνα, μας αποκαλύπτει το μυστηριώδη και γοητευτικό κόσμο των παρασκηνίων του θεάτρου, ο οποίος είναι συνήθως απρόσιτος στο κοινό.

Στην Αγγλία του 1942, οι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι από τις ατελείωτες γερμανικές επιδρομές, αναζητούν καταφύγιο στην τέχνη. Πηγαίνουν στο θέατρο για να παρακολουθήσουν, τον Βασιλιά Λήρ του Σαίξπηρ που ερμηνεύει ο άλλοτε διάσημος ηθοποιός Σερ Τζον.

Όμως η παράσταση κινδυνεύει. Ο θιασάρχης και πρωταγωνιστής είναι ψυχικά καταρρακωμένος. Μόνο ο προσωπικός του αμπιγέρ, ο πάντα πιστός και υπομονετικός του βοηθός, ο Νόρμαν, μπορεί να τον συνετίσει.

Ένα έργο για τη σύγκρουση της πραγματικής ζωής με τη ζωή  του θεάτρου,  την αγάπη και το μίσος, το φθόνο, τις ίντριγκες και την απελπισία που γεννά την έμπνευση για τη δημιουργία. 

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Διανομή:

Αμπιγέρ: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Σερ: Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Λαίδη: Μάρω Παπαδοπούλου

Ματζ : Τζένη Κόλλια

Τζέφρευ: Απόστολος Πελεκάνος

Ιρένε: Αντριάνα Αντρέοβιτς

Όξενμπυ: Άγγελος Νεραντζής

Info

Ο «Αμπιγέρ»

Πρεμιέρα 7 Δεκεμβρίου

Θέατρο Τζένη Καρέζη

Διεύθυνση : Ακαδημίας 3

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος