Point Of View

Nothing Else Matters

Γιάννης Βλαχαντώνης

Αναμφίβολα το πιο γνωστό τραγούδι των Metallica, η μπαλάντα “Nothing Else Matters” γράφτηκε αυθόρμητα από τον τραγουδιστή James Hetfield ενώ μιλούσε με την κοπέλα του στο τηλέφωνο. Οπως ο ίδιος αποκάλυψε, απλά χτυπούσε κάποιες νότες ενώ χαζοκουβέντιαζε, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι ίσως είχε πέσει πάνω σε κάτι της προκοπής. Το τραγούδι βρήκε το δρόμο του για το ανεπανάληπτο “Black Album” του συγκροτήματος, με στίχους αφιερωμένους στο κορίτσι του Jamez, εκφράζοντας το δέσιμο που μοιράζονταν όσο ο James ήταν σε περιοδεία. Πλέον ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται για ποιόν λόγο το έγραψε και οι Metallica το θεωρούν τραγούδι αφιερωμένο στους οπαδούς τους. 

Είναι από τα λίγα τραγούδια της μπάντας που το σόλο ανήκει στον Hetfield και όχι στον Kirk Hammett. Ο ρυθμός ¾ συναντάται περισσότερο σε βαλσάκια όπως ο “Γαλάζιος Δούναβης”, αλλά κάποιοι rockers έκαναν επιτυχίες με αυτό το στυλ όπως οι Metallica σε αυτό το κομμάτι. Το ίδιο είχε κάνει και ο Jimi Hendrix στο “Manic Depression”, που είναι επίσης ¾.



Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος