Point Of View

Not Fast But Furious

Κωστής Γωγιός

Μετά από ένα διάστημα απουσίας, η στήλη επιστρέφει λίγο μετά με το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποία πλέον τα βαφτίζουμε νιώθοντας λίγο σαν Αμερικάνοι, ενώ μας αρέσει στα κρυφά κι ο Μητροπάνος. Κατά τη διάρκεια της απουσίας μας συνέβησαν πολλά: Ανακάλυψη επτά εξωπλανητών που θα μπορούσαν να φιλοξενούν ζωή, ανακάλυψη αγάλματος του Ψαμμήτιχου Α’ σε φτωχογειτονιά του Καΐρου, ανακάλυψη ότι οι πολιτικοί παίζουν «μπάλα» στο twitter και, ανακάλυψη ότι τα reality πείνας κάνουν comeback στην Ελλάδα πείνας του 2017 και άλλα πολλά. Το τελευταίο μάλιστα μας φέρνει και μια εσάνς παλαιού ΠΑ.ΣΟ.Κ., τότε που όλοι δήλωναν ιδιότητα χωρίς ντροπή και χωρίς έλεγχο, σαν «μάνατζερ ράγκμπι» στην Ελλάδα που φαντάζομαι ότι σε αντιστοιχεί σε «παραγωγό φέτας» στην Ισλανδία.

Πόσες φορές έχεις πάρει πράγματα μέσα στη φούρια σου, μόνο και μόνο για να διαπιστώσεις ότι δεν έχουν κάποια αξία ή δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις; «Ρε Παναγιώτη τι αγόρασες λουκέτο για το ποδήλατο; Αφού δεν έχεις ποδήλατο. Ε και; Τι σημαίνει ήταν σε προσφορά και κάποια στιγμή θα αγοράσεις ένα;» Διαβάζουμε ότι η αστυνομία κατάφερε και έπιασε έναν ληστή αυτοκινήτων στο Cleveland, ο οποίος είχε ήδη κλέψει 3 αυτοκίνητα μέσα σε 10 μέρες. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ήταν τουλάχιστον εργατικός ο κλέφτης και με όρεξη για δουλειά. Ο 18χρονος Damari Wayne μαζί με τον 15χρονο συνεργό του απειλούσαν τους οδηγούς με όπλο, τους έβγαζαν από τα οχήματα τους και έφευγαν σαν πρωταγωνιστές του Grand Theft Auto, με λίγο πιο ζωντανά και ρεαλιστικά γραφικά. 

Το περιστατικό που έβαλε φρένο στην εγκληματική τους δραστηριότητα, ήταν η απόπειρα κλοπής ενός Ford Mustang. Έβγαλαν τον 23χρονο οδηγό έξω με τη συνοδεία όπλου και κατά την προσπάθεια τους να διαφύγουν, διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο δεν ήταν αυτόματο. Κανείς από τους δύο δεν ήξερε να οδηγεί αυτοκίνητο με ταχύτητες, οπότε υπό την απειλή όπλου έβαλαν καταρχάς ένα τεράστιο «Ν» στο πίσω παρμπρίζ και τον 23χρονο να τους μάθει πως λειτουργεί. Οι δύο κλέφτες δεν πρέπει να ήταν και τα πρώτα μυαλά ή ο οδηγός δεν ήταν μεταδοτικός, πάντως μετά από μερικά σπασμένα γρανάζια και κάτι προσπάθειες ξεκινήματος που το αυτοκίνητο έμοιαζε με βήχα φυματικού γέρου, οι δύο κλέφτες απογοητεύτηκαν, κόπηκαν στις σχετικές εξετάσεις και τα παράτησαν. Έκλεψαν το πορτοφόλι και το κινητό του 23χρονου πάνω από το ταμπλό για να μη γυρίσουν με άδεια χέρια, σαν ψαράδες που ψωνίζουν από ιχθυοπωλείο και (ν)τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία εντόπισε τους κλέφτες χάρη στο κινητό του 23χρονου και τους συνέλαβε, προσφέροντας τους άπλετο χρόνο (για χώρο δεν ορκίζομαι) στη φυλακή, για να διαβάσουν τα σήματα. 

Αφήνουμε στην άκρη ένα δέμα που πήραμε με αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς είτε βόμβα είτε βιβλία του περιλαμβάνει υπάρχει πρόβλημα και περνάμε στην επόμενη είδηση. Ένας 35χρονος αστυνομικός στη Ρωσία, ορκισμένος να υπηρετεί και να προστατεύει, συνελήφθη για τη δολοφονία 6 ανθρώπων. Ο Arsen Bayrambekov σκότωσε με τελετουργικό τρόπο και μαχαίρι 6 άστεγους, με σκοπό να δημιουργήσει ένα (μάλλον μικρό) στρατό από νεκροζώντανους. «Πάμε να κατακτήσουμε τον κόσμο παιδιά. Ε το ξέρω ότι είμαστε λίγοι ρε Ιβάν, τι να κάνω, 2 χέρια έχω; Πόσους να σκοτώνω;». 

Ο Arsen εντόπιζε τα θύματα του, τα σκότωνε σε γειτονικό δάσος και αφού χρησιμοποιούσε το αίμα τους για διάφορες επικλήσεις και τελετές, τα έθαβε με σκοπό να αναστηθούν ως ζόμπι, σε έναν άτυπο φόρο τιμής στους ξεχασμένους Cranberries. Προδόθηκε μόνος του, αφού είχε αρχίσει να διαλαλεί το κατόρθωμα του σε ιστοσελίδες με σατανιστές και να αυτοδιαφημίζεται ως ειδικός στην μαύρη μαγεία (με σίγουρα αποτελέσματα). Πολύ πιθανόν να διατηρούσε και γραφείο κάπου στην Κυψέλη, με διάφορους τύπους να μοιράζουν έξω από σταθμούς το διαφημιστικό φυλλάδιο του «μάγου», με έφεση στα ερωτικά φίλτρα, την επικοινωνία με τον άλλο κόσμο (τσάμπα τόσα ζόμπι; «Alexei παιδί μου πετάξου να βρεις αυτόν που πέθανε προχτές από βότκα. Τι σου είπα τώρα ε; Αυτόν που έπεσε στην παγωμένη λίμνη. Όχι το βράδυ, το πρωί. Ναι, Boris λέγεται») και όλα αυτά άψογα μεταφρασμένα στα ελληνικά, με τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία μεταφραστή (Google Translate). Διαβάζεις αυτές τις ειδήσεις, άλλες για δύο παιδιά που πετροβόλησαν μέχρι θανάτου δύο φλαμίνγκο και αναρωτιέσαι ποιο το νόημα για την αναζήτηση ζωής σε άλλους πλανήτες και συστήματα. Πιθανότατα για να έρθει μια στιγμή στην ιστορία του σύμπαντος, που οι εξωγήινοι θα λένε «Δεν έχω πρόβλημα με τους ανθρώπους, έχω μάλιστα φίλους ανθρώπους. Αρκεί να μην προκαλούν». Κάτι αντίστοιχο με αυτό που αισθάνομαι σήμερα, δηλαδή. 


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος