Agenda Music

Νίκος Χριστόπουλος | Ενδιάμεσος Σταθμός

Boem Team

Ο «Ενδιάμεσος Σταθμός» του Νίκου Χριστόπουλου είναι ο προάγγελος του πρώτου του ολοκληρωμένου δίσκου και αποτυπώνει την γενιά του με τρυφερότητα και ευφυή σαρκασμό

«Πριν γεννηθούμε έχουμε στα social προφίλ»

Ο Νίκος Χριστόπουλος γράφει, παίζει και τραγουδά όχι με τρόπο που δεν έχουμε απαραίτητα ξανασυναντήσει, αλλά με τρόπο που σίγουρα μας είχε λείψει. Αγκαλιάζοντας τον ρομαντισμό του, αποτυπώνει την εποχή του, αποδεικνύοντας ότι μια νέα ελληνική, πολιτικοκοινωνική τραγουδοποιία μπορεί να ξαναυπάρξει και μάλιστα στα καλύτερά της.

Ο νέος τραγουδοποιός γεννήθηκε λίγο πριν το 2000, το Internet, τα social media και οι πρόχειρες σχέσεις είναι κομμάτια της ζωής και της έμπνευσής του.

Όπως λέει και ο ίδιος:

«Τα πρωτοσέλιδα υπαγορεύουν έρωτα και εμείς, πότε αφηνόμαστε στο ταχύτατο κάλεσμά τους, πότε σνομπάρουμε τις τάσεις τους και απαρνιόμαστε μια ολόκληρη εποχή. Μια εποχή που με τον τρόπο της και χωρίς τρόπους έχει το συνήθεια να μας μετατρέπει σε ενδιάμεσους σταθμούς. Κι όμως! Αν και η "ιστορία" μας γράφεται σε αυτήν την εποχή, μπορεί να διαρκέσει παραπάνω από είκοσι τέσσερις ώρες, φτάνει να βρούμε αυτά για τα οποία στον κόσμο του απρόσωπου ζούμε πιο προσωπικά.

Επιτέλους, ο "Ενδιάμεσος Σταθμός" ξεκινάει το ταξίδι του και μαζί με την ιστορία που κουβαλάει, προαναγγέλλει μια ολόκληρη συλλογή τραγουδιών φορτωμένα με σκέψεις, εμπειρίες και όνειρα. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τη χαρά μου! Ο Ενδιάμεσος Σταθμός είναι ένα κομμάτι μου, όπως είμαι και εγώ ένα κομμάτι αυτού. Τα υπόλοιπα κομμάτια που συμπληρώνουν το τραγούδι είναι όλοι όσοι με πάθος εργάστηκαν για να πάρει τη μορφή που έχει σήμερα και τους ευχαριστώ από καρδιάς.»

Το video clip που μοιάζει με ταινία μικρού μήκους εντείνει την μελαγχολική και ταξιδιάρικη διάσταση του κομματιού. Η αίσθηση ότι μπορείς να το ακούς και να το βλέπεις στο repeat είναι διάχυτη. Ανεβάζει τον πήχη ψηλά για τον Νίκο Χριστόπουλο, ο οποίος, εδώ και χρόνια εμφανίζεται με ρεύμα και επιτυχία  σε μουσικές σκηνές, ενώ  μόλις εδώ και έναν χρόνο ξεκίνησε την πορεία του στην τραγουδοποιία με άρτια δείγματα γραφής μέχρι στιγμής, με εμφανείς τις επιρροές του από το έντεχνο τραγούδι της σχολής Φοίβου Δεληβοριά και Αλκίνοου Ιωαννίδη, αλλά αισθητή και την προσωπική του, sui generis διάσταση: μια καθαρή, βελούδινη φωνή που ερμηνεύει κάτι φρέσκο, πρωτότυπο και όμως υπέροχα οικείο.

Ο «Ενδιάμεσος Σταθμός» φιλοδοξεί να γίνει το soundtrack του φετινού καλοκαιριού που σε λίγο θα μεταμορφωθεί σε φθινόπωρο, γλυκόπικρα, αναπόφευκτα, για εκείνες και εκείνους που δεν τους αρκεί απλώς να «περνάνε καλά», θέλουν και να νιώθουν, να μοιράζονται. Κι ας έχουν προφίλ στα social από πριν καλά γεννηθούν…


Στίχοι, μουσική: Νίκος Χριστόπουλος

Παραγωγή, ενορχήστρωση: Polite Blue (Μάριος Γλυτσός, Ανδρέας Τσουβαλάς, Νίκος Χριστόπουλος)

Κιθάρες: Μάριος Γλυτσός

Πιάνο: Ανδρέας Τσουβαλάς

Τύμπανα: Μιχάλης Γαλάνης

Βιολοντσέλο: Νίκος Παπαϊωάννου

Ηλεκτρικό μπάσο: Νίκος Κονιόρδος

Κλαρινέτο: Αριστοτέλης Αναστόπουλος

Ηχογράφηση, μίξη: Σωτήρης Ζηλιασκόπουλος (Antart Studio)

Mastering: Νίκος Μέρμηγκας (Antart Studio)

Για το video clip

Σκηνοθεσία - Επιμέλεια παραγωγής: Παναγιώτης Ανδριανός https://andrianos.net/

Κάμερα: Παναγιώτης Ανδριανός, Παναγιώτης Ίσαρης, Χριστίνα Δοξαστάκη

Πρωταγωνιστεί η Βασιλική Σιδέρη


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος