Internal Interviews

Νικορέστης Χανιωτάκης & Δημήτρης Πετρόπουλος @ Sure aBout nOw

Μάριος Μάζαρης

Ηχογραφημένη Εκπομπή

«Ολεάννα» σημαίνει απόδραση στην ουτοπία, σύμφωνα με ένα λαϊκό σκανδιναβικό τραγούδι του 19ου αιώνα.  Αυτή την απόδραση που οραματίζονται όλοι, ακόμα και οι πρωταγωνιστές στο εμβληματικό έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα Ντέιβιντ Μάμετ, που ξεκίνησε να παίζεται από τις 11 Φεβρουαρίου στο θέατρο Olvio (Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός)  κάθε Σάββατο στις 9.30 και Κυριακή στις 7.00 ) . Μια νεαρά φοιτήτρια, η Κατερίνα Παπουτσάκη, που πασχίζει κι αγωνιά να πετύχει στις εξετάσεις κι ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, ο Δημήτρης Πετρόπουλος, εκείνος που υπόσχεται να τη βοηθήσει με ιδιαίτερα μαθήματα. 

Μια συνήθης, όμως, συμφωνία εξελίσσεται σε μια βίαιη λεκτικά, ψυχολογικά και σωματικά αντιπαράθεση: η φοιτήτρια τον κατηγορεί για κατάχρηση εξουσίας και σεξουαλική παρενόχληση και για τον καθηγητή το όνειρο της μονιμοποίησης και της αγοράς ενός καινούργιου σπιτιού καταρρέει.

Στην «Ολεάννα» ο Ντέιβιντ Μάμετ διερευνά τα όρια των ανθρωπίνων σχέσεων, σκιαγραφεί τις σχέσεις εξουσίας που αναπτύσσονται ανάμεσα στα φύλα και καταδεικνύει την αδυναμία ουσιαστικής επικοινωνίας μέσω του λόγου. Κυρίως, όμως, ο Μάμετ γράφει ένα έργο για την πολιτική ορθότητα. 

Ο Δημήτρης Πετρόπουλος, πρωταγωνιστής της παράστασης και ο Νικορέστης Χανιωτάκης, σκηνοθέτης της, συνεργάζονται ξανά ύστερα από την επιτυχία του Bull, έρχονται να μας μιλήσουν για την παράσταση αυτή. Ακούστε και απολαύστε τους. 

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος