Point Of View

Νυχτερίδες και μανιτάρια γλυκιά μου

Κωστής Γωγιός

Αμερική. Η χώρα των ευκαιριών, για όλους. Και όταν λέμε για όλους, το εννοούμε. Ο Duke, αν και στην ηλικία των 9 ετών και κυρίως αν και σκύλος, εκλέχτηκε δήμαρχος στο Cormorant της Μινεσότα για 3η συνεχόμενη φορά. Ο συμπαθής σκυλάκος εκλέχτηκε σχεδόν παμψηφεί, αφού μόνο μια ψήφος δεν πήγε σ’ αυτόν αλλά στη Lassie, την σκυλίτσα του. Στην Αμερική δεν είναι το πρώτο ζώο που εκλέγεται σε θέση δημάρχου, αφού μέχρι στιγμής έχουμε 2 σκυλιά, μία γάτα, ένα κοράκι και μια κατσίκα ονόματι Mayor Clay Henry ΙΙΙ που πίνει μπύρα. Αστείοι Αμερικάνοι, εκλέγουμε 300 ζώα εδώ και χρόνια.

Οι περισσότεροι από εμάς όταν πηγαίνουμε τουαλέτα χρειαζόμαστε και κάποιο βοήθημα για να περνάμε την ώρα μας. Ανεξαρτήτως της ποσότητας, του χρόνου που θα σου πάρει και της ευκολίας που προκύπτει το αποτέλεσμα, πάντα θες να έχεις κάτι μαζί να περνάς την ώρα σου. Πόσες φορές έχω καθυστερήσει τη διαδικασία μέχρι να βρω το κατάλληλο ανάγνωσμα και το «θέμα» κινδυνεύει να βγει off-side και εγώ να κινδυνεύω να την πάθω (χεστώ) μέσα στο σπίτι μου 2 βήματα από την τουαλέτα. 

Ο 51χρονος Mark Ellis λογικά δεν είχε μπαταρία στο τηλέφωνο του ή είχε περάσει τόση ώρα εκεί μέσα που είχε διαβάσει τα πάντα, από τις ετικέτες στα καθαριστικά μέχρι τις τρύπες στα κωλόχαρτα. Έφτασε σε τέτοιο σημείο που άρχισε να διαβάζει τα γραπτά στους τοίχους, κλασσικά σε κάθε τουαλέτα του κόσμου («κάνω πίπα τηλ. 693κλπκλπ», που πάντα θέλω να συμπληρώσω «Μπράβο φίλε μου, είναι πιο υγιεινή από το τσιγάρο»). Βρίσκει ένα που γράφει «Αν θες να ρίξεις ένα καλό, τηλεφώνησε στη Donna στο χ νούμερο». Ο Mark αναφέρει ότι για πλάκα έστειλε «επ τι γίνεται;» στον αριθμό της Donna, η οποία του απάντησε το κλασικό «ποιος/α είσαι»» και ξεκίνησαν να μιλάνε. Συναντήθηκαν κάποιες μέρες μετά και από κοντά, ερωτεύτηκαν και πλέον είναι παντρεμένοι. Τα παιδιά του ζευγαριού δεν ξέρουν πως γνωρίστηκαν οι γονείς τους Το μήνυμα στον τοίχο το είχε γράψει ο τρελαμένος πρώην της Donna, και ο Mark της εξήγησε μόνο μετά από μήνες που βρήκε το τηλέφωνο της. Το μόνο που μου κάνει εντύπωση σε αυτή την ιστορία είναι πως είχε καταφέρει να στέλνει μηνύματα ο 51χρονος και εγώ ακόμα προσπαθώ να πείσω τον πατέρα μου να πατάει εκείνο το κουμπί που ανοίγει  το φακελάκι και να διαβάζει το μήνυμα.  

Ο 19χρονος φοιτητής Όστιν Κέλι Χαρούφ είχε πάει με τους γονείς του να φάνε σε ένα εστιατόριο στη Φλόριντα. 50 λεπτά μετά, η αστυνομία λάμβανε κλήση για τσακωμό μεταξύ αγνώστων και όταν έφτασε εκεί, είδε τον 19χρονο να τσιμπάει το κάτι τις του. Το συγκεκριμένο κάτι τις βέβαια ήταν κάτι σάρκες από το ζευγάρι που βρισκόταν στο σπίτι. Ο Χαρούφ εισέβαλε (άγνωστο πως) στο σπίτι των Τζον Στίβενς και Μισέλ Μίσκον που έβλεπαν τηλεόραση και τους σκότωσε με ένα μαχαίρι. Η αστυνομία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι όταν μπήκε στο σπίτι μετά από καταγγελία γείτονα για φασαρία και τσακωμούς, βρήκε τον 19χρονο να τρώει τα λυσιακά του (άλλου) και μάλιστα, παρά τις φωνές και τις εντολές τους, δεν άφηνε το γεύμα του, παρά μόνο άναρθρες κραυγές. Τελικά οι αστυνομικοί τραυμάτισαν  τον Χαρούφ, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο νεαρός φαίνεται ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών (bath salts ή flakka) που προκαλούν επιθετική συμπεριφορά και είχε εκνευριστεί από το αργό σέρβις στο μαγαζί που προσπαθούσε να φάει. Μάλιστα έφυγε τόσο τσατισμένος από την αργοπορία που οι γονείς του ειδοποίησαν την αστυνομία. Δύο παρατηρήσεις: 

Α. Εμείς που πεινάμε συχνά και εκνευριζόμαστε όταν πεινάμε, τον νιώθουμε στο απόλυτο. 

Β. Αν ο συγκεκριμένος πάει ποτέ στην Ικαρία που τα πάντα είναι αργά σαν κουτσό σαλιγκάρι, θα φάει τουλάχιστον ένα χωριό. 

Αν η μάνα μου (και οι περισσότερες μανάδες) διαβάσει την επόμενη είδηση, θα νιώσει πιο δικαιωμένη και από τότε που μου έλεγε ότι «σταμάτα να τρως ρε αγόρι μου, πάνω από τα 27 δεν το παίρνεις σε μπόι». Κάθε φορά μου έλεγε ότι  το δωμάτιο μου είναι χοιροστάσιο και άνθρωποι πεθαίνουν από τη βρώμα (πριν βγουν οι συμπαθητικές γιαγιάδες στον ΣΚΑΙ). Πρώτη εμφάνιση της Αγγλίας στην στήλη όπου ένας μουσικός που έπαιζε γκάιντα, πέθανε επειδή δεν καθάριζε το όργανό του. Η γκάιντα είχε βγάλει μανιτάρια σε σημεία, τα οποία του προκάλεσαν πνευμονοπάθεια και τελικά τον θάνατο. Η κατάσταση του βελτιώθηκε μόνο όταν έλειψε 3 μήνες στην Αυστραλία και ευτυχώς για αυτόν δεν μπορούσε να μεταφέρει το όργανο του. Η είδηση βγήκε σε ιατρικό περιοδικό για να πείσει τους μουσικούς να καθαρίζουν μετά από κάθε χρήση τα όργανα τους και μάλιστα εξηγούσε τον τρόπο. Αν η λέξη γκάιντα έλειπε από το άρθρο, τα πάντα θα είχαν διαφορετικό νόημα.

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος