Point Of View

Να 'τανε το '21

Κωστής Γωγιός

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι, νέοι στόκοι. Στόκοι γιατί; Γιατί κατάφεραν να αποδράσουν στο εξωτικό Dubai, ενώ εσύ πηγαίνεις μέχρι το περίπτερο, λες και πας να αγοράσεις ναρκωτικά από τον φιλικό dealerτης γειτονιάς σου; Γιατί ενώ δηλώνουν χρεοκοπημένοι, τελικά έχουν τα χρήματα να πάνε στο Dubai; Πολλά τα γιατί, λίγες οι απαντήσεις, όχι ότι έχει και μεγάλη σημασία δηλαδή, αφού πέρασαν καλά τα παιδιά. Θα μείνουν λέει και 3 μέρες μέσα, εν είδει καραντίνας, μετά την επιστροφή. Το οποίο φαντάζομαι θα ήταν κάτι κακό και θα αισθανόμουν άσχημα για αυτούς, αν δεν το βιώναμε σε καθημερινή βάση όλοι οι υπόλοιποι φτωχοί και δυστυχώς ακόμα βλάχοι, μη δεχόμενοι το ευεργετικό ξεβλάχεμα μηνιαίων περιοδικών των 90s.

Κι έχεις και τον Τσιτσιπά να γυρίζει διαφημιστικά σποτ για τις αποστάσεις, το ευλαβικό πλύσιμο χεριών, να φοράει ο καθένας τη δική του κορδέλα στα μαλλιά και άλλα τέτοια, ενώ είναι εκεί και παρτάρει. Ανεξαρτήτως αν δεν πήγε  για το πάρτυ, αλλά ήταν εκεί λόγω προπονήσεων. Ήταν κι αυτός εκεί, όπως θα λέγαμε κάποτε, και ας μην ήταν κότερο με κοκαΐνη, αλλά πάρτυ με χορό και χαμόγελα, ενώ εμείς με τον κώλο να έχει σχηματίσει μόνιμο βαθούλωμα στον καναπέ βλέπαμε Παπαδόπουλο στην καλύτερη, Ρέμο και Κορομηλά στη χειρότερη. Και μάλιστα με «απευθείας σύνδεση με τα 90sκαι το νοσοκομείο Σωτηρία και τις ξεσηκωτικές μουσικές του Στέφανου Κορκολή». Οκ, απευθείας σύνδεση είπαν, όχι ζωντανή, δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις για παραπλάνηση. Τι κι αν ο Κορκολής ήταν στο Dubaiκαι διασκέδαζε τους έχοντες και κατέχοντες; Δεν μπορούν κι οι ανέχοντες (sic) αυτές τις κοροϊδίες να περάσουν καλά, με λίγο Κορκολή κονσέρβα; Που εδώ που τα λέμε, δεν ακούγεται ζωντανός, όχι κονσέρβα με ημερομηνία λήξης 2 παγκόσμιους πολέμους πριν. Φαντάσου τώρα να είσαι στο «Σωτηρία» και να ακούς ξαφνικά το πιάνο του Κορκολή από κάτω. Λες «Οκ, αυτό ήταν, βλέπω τη ζωή μου να περνάει από μπροστά μου σαν ταινία, με μουσική υπόκρουση Στέφανου Κορκολή. Χάρε αγάπη μου, έλα πάρε με από δω».

Κάτι τέτοια βλέπουν κι οι αρνητές του ιού και παίρνουν τα πάνω τους. Ξέρεις άλλωστε κάποιον να έχει πεθάνει από κορονοϊό; Γιατί ξέρεις κανέναν να έχει πεθάνει από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια; Αυτό τι σημαίνει; Ότι δεν υπάρχει;Υπάρχει, αλλά φταίει το 5G, το τσιπάκι και οι Μασόνοι. Για κάποιο λόγο, πάντα φταίνε οι Μασόνοι και οι Εβραίοι για όλα. Οκ, πέρυσι μπήκαν κι οι Κινέζοι κι οι διατροφικές τους συνήθειες στο στόχαστρο, αλλά σύντομα θα επιστρέψουμε στην κλασική δοκιμασμένη συνταγή με τύπους με κουκούλες, Ροκφέλερ, Ροκαγούει Μπητς και I wanna be sedated. Αν και δεν μπορεί να μην είμαστε sedated με όλα αυτά που ακούμε.

Έστω, τα καταφέραμε και φτάσαμε στο 2021, 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Ετοιμασίες η Γιάννα με την επιτροπή, ετοιμασίες και η Εκκλησία. «Ζήσαμε μεγάλες στιγμές τότε», σου λέει. «Οκ, μπορεί να μην αναγνωρίσαμε αρχικά την επανάσταση, αλλά τουλάχιστον καταφέραμε να διαιωνίσουμε τον μύθο του κρυφού σχολειού» και άλλα τέτοια. Κρυφό σχολειό τότε; Φανερές λειτουργίες τώρα, παρά την απαγόρευση. Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος και αποφάσισε ότι δεν συμφωνεί με τα μέτρα για ναούς κεκλεισμένων των θυρών τα Φώτα, λόγω τιμωρίας των πιστών και θα ανοίξει κανονικά τους ναούς. Θα μου πεις και το Βατικανό είναι κράτος εν κράτει, σιγά τις διαφορές. Ναι μωρέ, απλώς ο μόνος λευκός καπνός που βγαίνει εδώ είναι από τα αυτιά ρητόρων του μίσους, όταν ακούνε “habemus immigrants et homosexuals” υπό τον πένθιμο κτύπο καμπανών. 

Σε άλλα νέα, ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν το φανελάκι του Τσιόδρα. Ήταν γαριασμένο, δεν ήταν, ήταν λερωμένο, δεν ήταν και άλλα τέτοια που έχουν απ(ό)λυτη σχέση με την πανδημία.Ένα τίμιο 80s φανελάκι, ένα ΠΑΣΟΚικό memorabilia, που ο σωστός τρόπος ένδυσης απαιτεί να μπαίνει μέσα και από το λευκό MINERVA σώβρακο, καλύπτοντας την τρύπα διαφυγής. Το φανελάκι αυτό στα αγγλικά ονομάζεται wife beater, για ευνόητους λόγους και ταιριάζει στο μεγάλο νησί, έστω στη δικό μας μεγάλο νησί, την Κρήτη. Άλλωστε, ο Dr. Τσιόδρας ήταν μία από τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις των Ελλήνων στο Google, μαζί με την «πανδημία» και την «Αγιά Σοφία». Αρκεί να μην ζητήσεις στον μέσο χρήστη που έψαξε αυτά, να αρχίσει να πληκτρολογεί www.y στον υπολογιστή του. Η καραντίνα δεν βγαίνει με φανελάκι Τσιόδρα και Αγιά Σοφιά, απαιτεί sites που ξεκινούν με you και τελειώνουν με σένα να μυρίζεις ιδρώτα και ντροπή.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος