Agenda Music

Μουσικό Σχήμα ΜΠΑΛΛΟΣ

Boem Team

Βιολί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΥΓΟΛΗΣ

Σαντούρι: ΟΥΡΑΝΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Λαούτο: ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

Φιλοξενούμενη Τραγουδίστρια: ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΠΑΠΟΥΛΗ

Το μουσικό σχήμα Μπάλλος εμφανίστηκε στην ελληνική μουσική σκηνή αρχές του 2002.

Το ρεπερτόριό τους αναφέρεται στις μουσικές των νησιών του Αιγαίου και των παραλίων της Μικράς Ασίας.

Αυτό που χαρακτηρίζει κυρίως τον «ήχο» του σχήματος είναι η επιλογή των οργάνων και του ρεπερτορίου, καθώς και η χρήση παλαιών τρόπων παιξίματος, που εδώ λαμβάνουν μια άλλη διάσταση.

Τα όργανα που χρησιμοποιούνται είναι το βιολί, το σαντούρι και το λαούτο: ένα οργανικό σύνολο αρκετά διαδεδομένο και, σε χρήση ακόμα και σήμερα, στον Αιγιακό χώρο.

Το καθένα από τα μέλη του έχει διανύσει τη δική του πορεία στο χώρο τόσο της παραδοσιακής όσο και της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας, συμμετέχοντας ενεργά στη μουσική ζωή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ως εκτελεστές ή συνθέτες.

Οι επιρροές των μελών του σχήματος ποικίλουν (παραδοσιακή, βυζαντινή, δυτική μουσική) και το γεγονός αυτό παίζει ένα ρόλο πολύ σημαντικό στο τελικό αποτέλεσμα, προσδίδοντάς του έναν ήχο μοναδικό...

Το σχήμα έχει κάνει από το 2002 ένα μεγάλο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου παρουσιάζουν στο Γυάλινο-Up Stage το δίσκο τους BALLOS Ensemble, που σε digital διανομή κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την Antart, και ένα πρόγραμμα με τραγούδια της Αιγαιοπελαγίτικης μουσικής παράδοσης, με τη Διονυσία Παπούλη.

Ώρα Έναρξης 21:00

Τιμές

12 ευρώ (με μπύρα ή κρασί)

14 ευρώ με ποτό

40 ευρώ φιάλη κρασί ανά 2 άτομα

80 ευρώ φιάλη ποτό ανά 4 άτομα

Προπώληση εισιτηρίων

www.viva.gr 

11876

σε όλα τα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο -Up Stage

Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη,

Τηλ. 210 9315600

Βιογραφικά Σημειώματα

Γιάννης Ζευγόλης

Γεννήθηκε στην Αθήνα από Απεραθίτες γονείς (Απείρανθος Νάξου), γεγονός που τον επηρέασε σημαντικά στις μουσικές του επιλογές. Ξεκίνησε να μαθαίνει βιολί από 13 χρονών, ασχολούμενος κυρίως με την μουσική των Κυκλάδων, παίζοντας και μαθητεύοντας κοντά σε παραδοσιακούς μουσικούς. Πολύ γρήγορα εξελίχθηκε και χαρακτηρίστηκε για την εκφραστικότητα και το ύφος παλαιού τρόπου παιξίματος που τον διακρίνει. Έτσι αργότερα εξέδωσε τρεις δίσκους με σκοπούς και τραγούδια απ΄ τ' Απεράθου της Νάξου και τα Ανέφαλα Θαλασσινά (ΛΥΡΑ) με την Ειρήνη Κονιτοπούλου - Λεγάκη και τον Δημήτρη Φυρογένη. Έχει συνεργαστεί με διάφορους μουσικούς και συνθέτες σε δισκογραφία, θεατρικά έργα και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1992 πήρε το Δίπλωμά του, στο Κλασσικό Βιολί, από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Σήμερα είναι Καθηγητής στο Κεντρικό Εθνικό Ωδείο Αθηνών, τόσο στο Κλασσικό Βιολί όσο και στο Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Εθνικού Ωδείου Αθηνών.

Ουρανία Λαμπροπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ανώτερα θεωρητικά με τον Μ. Αδάμη, Βυζαντινή μουσική με τον Σ. Παυλάκη στο Εθνικό Ωδείο και πιάνο με την Νέλλη Σεμιτέκολο στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Από το 2001 σπουδάζει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε μαθήματα σαντουριού από τον δεξιοτέχνη του οργάνου Τάσο Διακογιώργη.

Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και ηχογραφήσεις παραδοσιακής και έντεχνης μουσική στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Δόμνα Σαμίου, Χρόνης Αηδονίδης, Χρήστος Ζώτος, Χ. Σίκκης Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, Χρήστος Λεοντής, Ορχήστρα του Εθνικού Ωδείου, Χριστόδουλος Χάλαρης κ.α.).

Από το 2004 διδάσκει σαντούρι στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής.

Κωνσταντίνος Σιδερής

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Κόρωνο της Νάξου. Σπούδασε Βυζαντινή Μουσική με δάσκαλο τον Λυκούργο Αγγελόπουλο ενώ φοίτησε στον «Σύλλογο προς Διάδοσιν της Εθνικής μας Μουσικής» με δάσκαλο τον Σίμωνα Καρά για τέσσερα χρόνια. Διδάσκει ταμπουρά, πολίτικο λαούτο, λαούτο στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης και ασχολείται με την έρευνα και καταγραφή των δημοτικών μας τραγουδιών, χορών, ηθών και εθίμων ανά την Ελλάδα, με επιτόπιες καταγραφές. Ήταν μέλος της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας, με διευθυντή τον Λυκούργο Αγγελόπουλο, επί επτά έτη. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με διάφορους μουσικούς και συνθέτες.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος