Point Of View

Μια Σπονδή στο Lockdown

Κωστής Γωγιός

Και ξαφνικά άρση lockdown. Και όχι μόνο άρση lockdown, επίσημη με βούλα Κουλική και όχι κατά βούληση, αλλά και Καλοκαίρι. Δηλαδή, ξαφνικά σου λένε «μπορείς να βγεις ελεύθερα, να πας για καφέ, ποτό, στην παραλία, να συναναστραφείς και με άλλο κόσμο». Κι εσύ, που μέχρι πριν μερικές μέρες έτρωγες το 3ο πιτόγυρο σκεφτόμενος την ματαιότητα της ζωής και άνοιγες μια ακόμα τρύπα στη ζώνη με το καλαμάκι από το σουβλάκι, ξαφνικά επανέρχεσαι στην πραγματικότητα. 

Η ζέστη δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση την ομαλή επανένταξη σου στην κοινωνία. Κατεβάζεις τα περσινά καλοκαιρινά, αρχίζεις να τα δοκιμάζεις και διαπιστώνεις ότι πιθανότατα ακόμα και στις ταινίες Aliens, λιγότερα πράγματα προεξείχαν από την κοιλιά των άτυχων ξενιστών. Ακόμα και να κλείσει το κουμπί από το παντελόνι, ο κίνδυνος να εκτοξευθεί σε κάποιον αθώο είναι μεγαλύτερος κι από θρόμβωση με εμβόλιο Astra Zeneca. Τα κοντομάνικα που φοράς σε κάνουν να μοιάζεις με πίνακα του Πικάσο από την κυβιστική του περίοδο ή ακόμα χειρότερα με οποιοδήποτε έργο του Μποτέρο. Αναθεματίζεις την καταραμένη σου τύχη που δεν γεννήθηκες αρκετά πλούσιος ώστε να μπορείς να αντιμετωπίσεις το lockdown με κοκαΐνη και ψυχότροπα και κατέληξες να χτίζεις ένα εξοχικό στον ιδιοκτήτη του «Ο γύρος του κόσμου» ή οποιοδήποτε άλλο σουβλατζίδικο που σέβεται τον εαυτό του και έχει λογοπαίγνιο στον τίτλο του. 

Και τα sms στο 13033; Πού πήγαν τα sms; Που βγαίνεις από το σπίτι και νιώθεις ότι κάτι ξέχασες. Βλέπεις αστυνομικό έξω και σε λούζει 3 φορές ιδρώτας για το αν έστειλες μήνυμα, μέχρι να θυμηθείς ότι δεν χρειάζεται και άλλη μια επαφή στο κινητό δεν θα σου απαντάει ποτέ. Αν τα μαγαζιά είχαν μουσική, αυτή τη στιγμή θα ήταν η ιδανικότερη περίοδος να πας. Κάθεσαι αναγκαστικά και 12 η ώρα έχεις επιστρέψει και κοιμάσαι. Πόσο πιο ιδανικό για όλους όσοι κοιτάζαμε εναγωνίως αν άδειασε κάποιο σκαμπό για να κάτσουμε, πάντα με τη συνοδεία κάποιου γεροντί επιφωνήματος, ιδανικά το «ωπαλάκια». Δυστυχώς, η απουσία μουσικής δεν προσφέρει καμία κάλυψη από τις συζητήσεις των διπλανών τραπεζιών, αναμιγνύοντας συνταγές μαγειρικής με ιστορίες χωρισμού, τι ζωγράφισε ο Κλέαρχος - Πάτροκλος και έγινε αντικείμενο θαυμασμού από τη γιαγιά του και άλλα τέτοια. Το επίπεδο οχλαγωγίας θυμίζει γαλαρία σε 5ημερη εκδρομή και ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει το ίδιο με τις μυρωδιές, αλλιώς δεν ξαναβγαίνουμε από το σπίτι.

Το θετικό είναι ότι τουλάχιστον οι περισσότεροι 30+ πήραν «ζεστά» τη διαδικασία του εμβολιασμού και έσπευσαν να εμβολιαστούν. Φυσικά υπάρχουν και οι σκεπτικιστές, οι οποίοι πάντα με όμορφο και ορθό λόγο προσπαθούν να μας πείσουν για τις αρνητικές συνέπειες του εμβολίου. Πιθανότατα είναι όσοι οπαδοί της επίπεδης γης πείστηκαν για το στρογγυλό σχήμα του πλανήτη μας και αναγκαστικά έπρεπε να καλύψουν το κενό ακολουθώντας μια νέα θεωρία συνομωσίας. Χάνεις το αίμα του Χριστού και βάζεις πάνω σου τη σφραγίδα του Θηρίου, κάτι που βέβαια θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε και για όσους έκαναν τατουάζ από τον γνωστό ράπερ, αλλά οκ. Φυσικά, έχεις κάνει άλλα 15 εμβόλια στη ζωή σου, αλλά το συγκεκριμένο είναι αυτό που θα αραιώσει το αίμα του Κυρίου, γιατί μάλλον ο Θεός θέλει να ψοφολογήσεις από κόβιντ για να είσαι πιστός Χριστιανός. Η ομάδα των «ανεμβ ολίαστων», όπως αποκαλείται και σε σχετικό γκρουπ στο Facebook, γνωρίζει τα πάντα για τα αρνητικά του εμβολίου, αλλά όχι πως διορθώνεται το όνομα της ομάδας, διατηρώντας για πάντα αυτό το κενό στο όνομα και στις καρδιές μας. 

Υποστηρίζουν ότι όσοι έχουν κάνει εμβόλιο προκαλούν ζαλάδα και πονοκέφαλο σε όσους δεν έχουν κάνει και πλέον μπορούν να κολλήσουν μαγνήτη στο χέρι τους χωρίς να πέφτει. Τα πρώτα αντιμετωπίζονται με ένα απλό ξεμάτιασμα, ενώ αυτό με τον μαγνήτη δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό. Πρώτον δεν χρειάζεται καν να κουβαλάς τα κλειδιά σου ή τα ψιλά στις τσέπες, αλλά τα κολλάς στην τρύπα του εμβολίου. Δεύτερον, ο μεταλλαγμένος Magneto χάρη σε αυτό, έχει κάνει μια αρκετά μεγάλη καριέρα σε comics και ταινίες. Ας μην είμαστε αρνητικοί.

Κλείνοντας, από τα αγαπημένα μου επιχειρήματα κατά των εμβολίων είναι ότι «θα σου αλλάξει το DNA». Η μόνη μου απάντηση σε αυτό είναι μακάρι. Ίσως έτσι, σε κάποια μελλοντική γενιά, εξαφανιστεί η ηλιθιότητα, ο ραγιαδισμός και ο νεποτισμός και ενσωματωθεί στο τσιπ του εμβολίου κάποιο λεξικό για να καταλαβαίνουν όλοι αυτές τις λέξεις. Ναι, και το «ημεδαποί». Το σημερινό κείμενο, κλείνει με μία από τις πιο γραφικές και ανούσιες ευχές όλων των εποχών, μαζί με το «Καλό Παράδεισο» και «Καλή Παναγιά»: Καλή ανοσία σε όλους! 


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος