Μαθήματα Οικιακής Οικονομίας νάμπερ Τού!

Θοδωρής Τσοκανής

Μιας κι έρχεται η άνοιξη, ο Μάρτης ο ξανθός – ο μοσχαναθρεμμένος – είπα τέρμα τα ψέματα και το ‘ριξα στη γενική.

Ναι, καλά κατάλαβες, στη γενική όχι ως πτώση αλλά ως στάση ζωής, στη γενική την καθαριότητα ντε.

Έτσι που λες χτες αποφάσισα να αποψύξω το ψυγείο. Κι εκεί που μάζευα νερά και πάγους (αλήθεια, εκείνα τα no frost γιατί τα λέγουσι no frost αφού πιάνουν πάγο; με την απορία θα μείνω) και οι ώρες περνούσαν τσαλαβουτώντας χαρούμενα στην κουζίνα, ανακάλυψα ότι η απόψυξη είναι μια πολύ καλή ευκαιρία μεταβατική των εποχών διότι:

α. Αν βαριέσαι στο σπίτι και δεν έχεις λεφτά να βγεις, κάνε μια απόψυξη. Εκεί που θεωρείς ότι θα χεις τελειώσει σε καμιά ωρίτσα, αντιλαμβάνεσαι ότι ο χρόνος κυλά πιο γρήγορα από ποτέ κι εσύ δεν τελειώνεις. Ένα τριωράκι και λίγα σου λέω. Δημιουργικά, απλά και καις και τις θερμίδες των προφιτερόλ!

β. Σου έλειψαν τα γάργαρα νερά της υπέροχης παραλίας που ονειρεύεσαι; Θες να τσαλαβουτήσεις στο κύμα αλλά φευ, είσαι στο Άστυ το Κλείνον; Κάμε μια απόψυξη. Θα τσαλαβουτήσεις σε παγωμένα νερά σαν να μην υπάρχει αύριο, εσύ και ότι κυκλοφορεί ανέμελο στο πάτωμα της κουζίνας σου. Βάλε το μπανιερό, πάρε το σωσίβιο - παπί και βούτα!

γ. Θες να πας στα εξωτερικά αλλά που τέτοια τύχη; Σου λείψαν τα κανάλια της Βενετιάς, της Στοκχόλμης, του Άμστερνταμ και οι λίμνες οι Υλίκες κι εκείνες της Φινλανδίας; Η Τιτικάκα; Η Βαλτική; Βάλε την ανάλογη μουσική και κάνε απόψυξη. Αμέσως το τοπίο θα αλλάξει και θα μεταφερθείς σε μέρη μαγικά με νερά, πολλά νερά, όχι καταρράχτες, αλλά κανάλια και λίμνες, λίμνες παντού, στην κουζίνα, στο μπάνιο, στην κρεβατοκάμαρα, στην τραπεζαρία και ναι, και στο χολ!

δ. Δεν συντήρησες το air condition? Δεν έχεις air condition και ζεσταίνεσαι; Απόψυξη. Μια μικρή γεύση των παγωμένων νερών και τοπίων της Αρκτικής ανάμεσα σε σάπιες ντομάτες, μπουκάλια με νερό και εκείνο το έρμο το κορν φλάουρ που έχει λήξει πριν 3 χρόνια μιας και το αγόρασες αλλά δεν το χρησιμοποίησες ποτές.

Απόψυξις. Γιατί η ζωή είναι ωραία.

Απόψυξις. Γιατί η ζωή χρειάζεται εναλλακτικές λύσεις.

Απόψυξις. Η περιπέτεια αρχίζει!

Bonus track.

Καθάρισμα φούρνου.

Θα πάρεις το προϊόν που υπόσχεται ότι χωρίς τρίψιμο θα σου κάνει το φούρνο σαν καινούριο. Θα το αφήσεις παραπάνω απ όσο λέει. Θα τρίψεις τελικά σαν να μην υπάρχει αύριο και ο φούρνος δεν θα γίνει σαν καινούριος. Πότε. Ο μόνος τρόπος να έχεις καινούριο φούρνο θα είναι να αγοράζεις έναν κάθε μήνα ή να μην ψήνεις ποτέ.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

07 Μαρτίου 2016 Reply
Θοδωρής Τσοκανής

Μπορώ απλά να μην ασχολούμαι με τίποτα άλλο εκτός από μαλλί και νύχι; Αλλά πως θα υποστηρίξω τη στήλη;


07 Μαρτίου 2016 Reply
Νικόλαος Παπαδάκος

Κοίτα, φούρνο δεν καθαρίζω γιατί δεν προβλέπεται (λολ), αλλά για απόψυξη πες μου και έρχομαι να την κάνω. Λατρεύω τις δουλειές που έχουν να κάνουν με νερό :)


07 Μαρτίου 2016 Reply
Γιάννης Αντωνόπουλος

Έτσι και χειρότερα (και για τα δύο), δύσκολες δουλειές... ουφ με άγχωσες (και πρέπει κάποτε να κάνω αυτή την γενική που λες)


Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος