Agenda Music

MADELEINE PEYROUX, Secular Hymns Tour

Boem Team

“Το μόνο που θέλω είναι να τραγουδάω, γιατί μόνο αυτό έχει σημασία…”

Μία από τις κορυφαίες σύγχρονες φωνές της παγκόσμιας jazz σκηνής, η Madeleine Peyroux, επιστρέφει για μια συναυλία στο PassPort Κεραμεικός στις 18 Νοεμβρίου. Σε όλες τις προηγούμενες εμφανίσεις της στην Ελλάδα έχει εισπράξει αποθεωτική υποδοχή από κοινό και κριτικούς. Αυτή τη φορά έρχεται στην Αθήνα με νέο άλμπουμ, το Secular Hymns που θα κυκλοφορήσει επισήμως στις 16 Σεπτεμβρίου, τραγούδια από το οποίο θα ακούσουμε μαζί με τα πιο αγαπημένα από αυτά που έχουν ξεχωρίσει στην διάρκεια της καλλιτεχνικής της πορείας.

Η Madeleine Peyroux είναι από τις γυναικείες φωνές των 00’s που φέρουν το ύφος των μεγάλων κυριών της jazz της δεκαετίας του ’30. Και υπάρχει λόγος για αυτό καθώς εντρύφησε στο ερμηνευτικό τους στυλ από πολύ μικρή. Γεννήθηκε στην Αθήνα της Georgia, στην Αμερική, περιπλανήθηκε στο Μπρούκλιν και στην Καλιφόρνια και στα 13 της μετακόμισε με τη μητέρα της στο Παρίσι. Στα 15 παράτησε το σχολείο για να ακολουθήσει μια μπάντα μουσικών του δρόμου στα στενά του Quartier Latin. Μαζί τους έμαθε «να αγαπά την αντήχηση της φωνής της στα σοκάκια του Παρισιού». Και «ψήθηκε» στα jazz και blues κομμάτια της Billie Holiday που τόσο αγαπούσε, ώστε η χροιά της φωνής της και η εκφορά των λέξεων να θυμίζουν το ίνδαλμά της. Αλλά δεν αρκέστηκε φυσικά μόνο σε αυτό, τα χρόνια που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν το γνήσιο χάρισμα και ένα ταλέντο που έμελλε να μας απασχολήσει για πολλά χρόνια.. η Peyroux τραγούδησε τα τραγούδια της Lady Day, της Bessie Smith ή της Patsy Cline με τόσο πειστικό και εκφραστικό τρόπο, που σχεδόν τα έκανε δικά της. Στο «Careless love» ερμήνευσε Leonard Cohen, Bob Dylan, Hank Williams και Elliott Smith εντυπωσιάζοντας τους πάντες και δείχνοντας έτσι ότι η «παλιά» τζαζ και τα μπλουζ βρήκαν ένα ευρύτερο και νεότερο ακροατήριο...Λίγο αργότερα έδωσε το δικό της στίγμα και ως τραγουδοποιός αποδεικνύοντας σε όλους ότι η ενασχόλησή της με την μουσική δεν έχει να κάνει μόνο με την αγάπη της για το ρετρό. Και κάπως έτσι φτάνουμε στο 2016. Η Peyroux μετράει ήδη 20 χρόνια από την πρώτη δισκογραφική της δουλειά και γιορτάζει. Νιώθει ευγνωμοσύνη για όσα έχει κερδίσει και για τον ρόλο που έχει παίξει η μουσική στην ζωή της, θεωρώντας την κάτι «ιερό» και βασική έμπνευση για ό,τι κάνει.

Το Secular Hymns είναι αποτέλεσμα της μακρόχρονης συνεργασίας της με τον κιθαρίστα Jon Herington και τον μπασίστα Barak Mori και παρουσιάζει συνθέσεις των Tom Waits, Townes Van Zandt, Allen Toussaint, Linton Kwesi Johnson, Willie Dixon και άλλων σε funk, blues και jazz ρυθμούς. Η σπάνια φωνή και το συναίσθημα της ερμηνείας της απογειώνουν κάθε τραγούδι.

Η Madeleine Peyroux θα βρίσκεται ξανά στις 18 Νοεμβρίου στο PassPort Κεραμεικός και αυτό είναι ένα ραντεβού που δεν μπορούμε να χάσουμε!

Quotes

“Νομίζω ότι η αγάπη είναι ο λόγος που παίζω μουσική, ο λόγος που εμπιστεύομαι τη μουσική, αυτό το κάτι που δεν έχει όνομα, που δεν εκφράζεται με λέξεις, που αξίζει αφοσίωση χωρίς αφοσίωση.”

«Είμαι απλώς ένα παιδί που προσπαθεί να τραγουδήσει ένα τραγούδι»

Info 

Madeleine Peyroux,  Παρασκευή 18 Νοεμβρίου

Opening act: Γιάννα Βασιλείου

Passport Κεραμεικός, Kεραμεικού 58 & Μαραθώνος, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμές εισιτηρίων:

42 ευρώ - αριθμημένες θέσεις

33 ευρώ - καθήμενοι (χωρίς αρίθμηση)

27 ευρώ - όρθιοι  

20 ευρώ - φοιτητικό, άνεργοι

Προπώληση εισιτηρίων:

Public, Media Markt, Seven Spots, Reload, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία

και τηλεφωνικά στο 11876

Online sales: www.viva.gr

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος