Agenda Music

Live στο Μπαράκι της Διδότου

Boem Team

Τρίτη 23 Νοεμβρίου

Νίκος Χριστόπουλος

Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον για την πρώτη του εμφάνιση στο Μπαράκι της Διδότου, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τον Νίκο Χριστόπουλο για την Τρίτη 23 Νοεμβρίου!

Για να ταξιδέψουμε και πάλι σε ένα... παράλληλο σύμπαν με τον ίδιο και τη μουσική του παρέα.

Ο νέος τραγουδοποιός, μετά την κυκλοφορία της πρώτης δισκογραφικής του δουλειάς με τίτλο "Παράλληλο Σύμπαν", μας καλεί ξανά στο Μπαράκι της Διδότου για μια βραδιά-περιπλάνηση στους δρόμους της έντεχνης μουσικής με διασκευές αγαπημένων μελωδιών, τα τραγούδια της πρόσφατης κυκλοφορίας του, αλλά και νέες ακυκλοφόρητες δημιουργίες, που παίρνουν ζωή στη σκηνή της Διδότου!

Μαζί του επί σκηνής οι φίλοι και μουσικοί Μάριος Γλυτσός (κιθάρες), Ανδρέας Τσουβαλάς (πιάνο) και Στέργιος Μπαλαμώτης (βιολί).

Ώρα έναρξης: 21.00

Εισιτήριο: 5 ευρώ

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου

Σοφία Βόσσου

Το μπαράκι της Διδότου παρουσιάζει για πρώτη φορά τη Σοφία Βόσσου σε μία ξεχωριστή μουσική παράσταση.

Δίπλα της θα είναι ο Δημήτρης Παραράς, όπου θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που τα περιέχει όλα: νοσταλγία, ρομαντισμό, ενέργεια, χαρά και συγκίνηση.

Με το καλό να ανταμώσουμε!

Ώρα έναρξης: 21.30

Εισιτήριο: 10 ευρώ

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου

Ναταλία Ρασούλη - Σταύρος Σοφιανόπουλος

Σταύρος Σοφιανόπουλος - Σκέψεις και Επισκέψεις 

Η μουσική με τον τρόπο της καταγράφει περιγράφει, φωτογραφίζει, γεγονότα και καταστάσεις που αντιλαμβάνεται ο κάθε μουσικός, στο πέρασμα του χρόνου, το ευκταίο όμως είναι να μπορέσει  ο ακροατής σε αυτά τα ακούσματα να αναγνωρίσει στοιχεία που  τον  ενδιαφέρουν και τον αφορούν. 2 Ιουνίου 2018  στη μουσική σκηνή  «Βαβέλ» παρουσιάσαμε την καινούργια μου δουλειά «Σημειώσεις», εκεί συναντηθήκαμε με την Ναταλία Ρασούλη και ξεκίνησε μια συνεργασία που με ώθησε στον χώρο του τραγουδιού. Το ίδιο  καλοκαίρι  έφτιαξα 5 τραγούδια, τα οποία τα παρουσιάσαμε σε διάφορες μουσικές σκηνές, στο 3ο πρόγραμμα της ΕΡΤ,  σε ζωντανή εκπομπή με τον Δ,Τρίκα, και είχαμε τη χαρά να γίνει μία συμπαραγωγή  με το 2ο πρόγραμμα (Π. Χρυσοστόμου, Ε. Διάκου) όπου ηχογραφήθηκαν τα τραγούδια αυτά με σκοπό την έκδοση ενός cd.

O Στέφανος Γιαννόπουλος, μόνιμος και αθόρυβος συνεργάτης, με το ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό του παίξιμο (τσέλο), ομορφαίνει και αναβαθμίζει τη μουσική μου.

Στις 25 /11 στο μπαράκι της Διδότου θα παρουσιάσουμε επιλογές από παλιές και καινούργιες  ορχηστρικές συνθέσεις, καθώς και τραγούδια που θα ερμηνεύσει η Ναταλία Ρασούλη, διασκευασμένα για πιάνο, τσέλο και φωνή.

Δισκογραφία

2003: Δύσκολοι αποχαιρετισμοί, soundtrack της ταινίας της Πέννυς Παναγιωτοπούλου

2004: Ο χορός του Πυθέα 10 πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις

2006: Το Κέρασμα 9 πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις και δύο τραγούδια

2010: Κ. Π. Καβάφης, μια ανάγνωση, μουσική απαγγελία

2017: Σημειώσεις, 8 νέες ορχηστρικές συνθέσεις

2018: 5 Τραγούδια & 3 Ορχηστρικές συνθέσεις σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ

2019:  4 Τραγούδια και 4 ορχηστρικές συνθέσεις 

Ο Σταύρος Σοφιανόπουλος γράφει μουσική που παίζεται από μικρή κλασική ορχήστρα, αντλεί την έμπνευσή του από την δυτική τάση της ελληνικής μουσικής παράδοσης, όπως την καλλιέργησε η γενιά του ‘30.     

Στέφανος Γιαννόπουλος - τσέλο

Ναταλία Ρασούλη - τραγούδι

Σταύρος Σοφιανόπουλος - μουσική, πιάνο, στίχοι

Ενορχήστρωση: Χρήστος Ξενάκης

Ώρα έναρξης: 21.00

Εισιτήριο: 8 ευρώ

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 

Θοδωρής Τσάτσος - Γρηγόρης Πολύζος

«Το πιο δικό μου ψέμα»

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στο Μπαράκι της Διδότου, ο ερμηνευτής και στιχουργός Θοδωρής Τσάτσος και ο συνθέτης και ενορχηστρωτής Γρηγόρης Πολύζος, θα παρουσιάσουν ζωντανά την δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Το πιο δικό μου ψέμα».

Καλεσμένη τους η εξαιρετική ερμηνεύτρια και δημιουργός Πολυξένη Καράκογλου!

Το album «Το πιο δικό μου ψέμα» αποτελεί την πρώτη δισκογραφική εργασία του Θοδωρή Τσάτσου ο οποίος υπογράφει τους στίχους των τραγουδιών οι οποίοι ντύθηκαν με μελωδίες εξαιρετικών δημιουργών όπως οι Γρηγόρης Πολύζος, ο οποίος ήταν και ο ενορχηστρωτής του album, Κώστας Γάκης, Δημήτρης Ιλεμόσογλου, Σπύρος Παρασκευάκος και Γιώργος Κυριάκος.

Στο album συμμετέχουν η στιχουργός Αθηνά Σπανού που υπογράφει ένα τραγούδι («Η πέτρα και η χίμαιρα») και η ερμηνεύτρια Πολυξένη Καράκογλου σε δύο τραγούδια («Ξόρκι» και «Όλου του κόσμου οι άνθρωποι»).

Παράλληλα θα απολαύσουμε και γνωστά τραγούδια αγαπημένων δημιουργών όπως των Σταμάτη Κραουνάκη, Στέφανου Κορκολή, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Μίλτου Πασχαλίδη και πολλών άλλων.

Ώρα έναρξης: 21.30

Εισιτήριο: 7 ευρώ

Σάββατο 27 Νοεμβρίου

Κατερίνα Ντίνου

Η Κατερίνα Ντίνου μαζί μας και πάλι το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στο Μπαράκι της Διδότου!

Μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση η  Κατερίνα Ντίνου έρχεται ξανά στο ατμοσφαιρικό μπαράκι της Διδότου το Σάββατο 27 Νοεμβρίου! Η χαρισματική  ερμηνεύτρια κι ένας εξαίρετος πιανίστας, ξορκίζουν όποιο κακό, με μια απέραντη λίστα από λατρεμένα τραγούδια.

Φίλοι και συνεργάτες, η Κατερίνα Ντίνου (τραγούδι, κιθάρα, μπαγλαμαδάκι) και ο Ανδρέας Βουδούρης (πιάνο), “συνθέτουν” ένα εκρηκτικό δίδυμο, που μας ταξιδεύει αυθεντικά στο καλό ελληνικό τραγούδι.

Ώρα έναρξης: 22.00

Εισιτήριο: 8 ευρώ

Κυριακή 28 Νοεμβρίου

Βασίλης Χατζημακρής

Μάνος Καρτέρης

Μανώλης Μανουσάκης

Ένα μουσικό ταξίδι στην παράδοση της Κρήτης, μέσα από τραγούδια και σκοπούς, τα οποία ξεκινάνε από τους πρωτομάστορες της κρητικής μουσικής και φτάνουν μέχρι σήμερα, σε νεότερες συνθέσεις, αλλά και προσωπικές δουλειές των μουσικών του σχήματος. Το πρόγραμμα εμπλουτίζουν περάσματα από μουσικές παραδόσεις της υπόλοιπης νησιωτικής Ελλάδας και της ανατολικής Μεσογείου ευρύτερα.

Ώρα έναρξης: 21.00

Εισιτήριο: 7 ευρώ

Το μπαράκι της Διδότου

Διδότου 3 & Σίνα, Κολωνάκι

barakididotou@gmail.com

Τηλ. κρατήσεων: 210 3642990

Σύμφωνα με τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ, η είσοδος γίνεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου. Η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης συνιστάται, χωρίς να είναι υποχρεωτική.

Ο αέρας του χώρου μας φιλτράρεται και καθαρίζεται από ιούς, σωματίδια και αέριους ρύπους με τη χρήση συσκευών καθαρισμού αέρα.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος