Agenda Music

Καθρέφτης

Boem Team

Όταν η απόσταση μεταξύ των ανθρώπων είναι αναπόφευκτη, ένα τραγούδι μπορεί να αποτελέσει μέσο απελευθέρωσης από τη μοναξιά.

Ποια είναι η Ζαχαρούλα Κληματσάκη; Είναι ηθοποιός; Είναι τραγουδίστρια; Είναι αφηγήτρια; Ή μήπως χορεύτρια; Πως γίνεται η μεταφορά από το ρετρό ελαφρύ λαϊκό στο έντεχνο ποιοτικό τραγούδι χωρίς δεύτερη σκέψη; Παρατηρώντας την προσεκτικά ξετυλίγεται ένας άνθρωπος αφιερωμένος στην τέχνη και στην έκφραση, καθώς εκεί είναι η προσωπική πηγή ευτυχίας της.

Η Ζαχαρούλα Κληματσάκη γεννήθηκε και ενηλικιώθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Η πολύπλευρη καλλιτεχνική της εκπαίδευση αποτελείται από σπουδές υποκριτικής στη Σχολή Δραματικής Τέχνης "Βεάκη" και γνώσεις στο κλασικό και τζαζ πιάνο ενώ δοκίμασε τις δυνάμεις της και στο σαξόφωνο. Παράλληλα, έλαβε μαθήματα φωνητικής στο κλασσικό και σύγχρονο τραγούδι δίπλα στην Έλλη Πασπαλά και την Julie Massino.


Αφού συμμετείχε σε μεγάλες θεατρικές παραγωγές διάσημων σκηνοθετών σε Επίδαυρο, Μέγαρο Μουσικής και Ηρώδειο, το 2013 έβαλε μπροστά τη μουσική της καριέρα κυκλοφορώντας το δίσκο «Ζαχαρούλα» από την Antelma του Στάθη Δρογώση και έκτοτε επιστρέφει συχνά στο προσκήνιο κυκλοφορώντας μεμονωμένα singles ενώ παράλληλα εμφανίζεται σε όλες τις γνωστές αθηναϊκές συναυλιακές σκηνές. Το 2017 γίνεται μέλος του roster του Μίλτου Καρατζά στη Final Touch – Label της Walnut Entertainment όπου κυκλοφορεί διασκευές παλιών ελαφρολαϊκών ελληνικών τραγουδιών ενώ σχεδιάζει ποικιλόμορφα project με χοροθεατρικές πινελιές.

Το 2020 η καραντίνα έβαλε σε παύση στα συναυλιακά σχέδια της και η Ζαχαρούλα αποφάσισε να ερμηνεύσει ένα τραγούδι για τη μοναξιά της κοινωνικής απόστασης με τίτλο "Καθρέφτης". Πρόκειται για την εκ βαθέων εξομολόγηση μιας γυναίκας για έναν έρωτα που έρχεται και φεύγει, κατά βούληση χωρίς προειδοποίηση. Πώς μπορεί κανείς να ξεφύγει από μία επίπονη κατάσταση στην περίοδο του lockdown; Είναι η στιγμή που πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αισθήματα που τόσο καιρό αποφεύγονται. Οι στίχοι και η μουσική του τραγουδιού ανήκουν στο Νίκο Χατζηευστρατίου ενώ την οπτικοποίηση ανέλαβε ο Γιάννης Μαργετουσάκης. Την επικοινωνία ανέλαβε η Action Εστί ενώ το τραγούδι κυκλοφορεί από την Protasis Music και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Εν κατακλείδι: Λένε πως το να αποκαλύπτει κανείς το πόσο ευάλωτος είναι, αποτελεί αληθινή δύναμη. Με αυτό τον τρόπο εμφανίζεται και η Ζαχαρούλα σε κάθε της βήμα. Υπηρετεί το δικό της δημιουργικό όραμα χρησιμοποιώντας ως καύσιμα τη καλλιτεχνική φλόγα που σιγοκαίει μέσα της. 


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος