Agenda Music

Κανονακιθάρια

Boem Team

Ο Θωμάς Φώτης συνομιλεί με την ηπειρώτικη παράδοση μέσα από ένα πρωτοποριακό project.

Ο Ηπειρώτης τραγουδοποιός Θωμάς Φώτης με το νέο του σχήμα για πρώτη φορά παρουσιάζει  ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δυόμιση ωρών. Παίζει και τραγουδά μαζί με την Θεοδώρα Φραγκάκη στο κανονάκι, παραδοσιακά τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας του και όχι μόνο.

Τραγούδια για τον έρωτα, την ξενιτιά, την μετανάστευση, τους αγώνες, τους πόθους και τα πάθη των ανθρώπων. Αρκετά από αυτά θα ακουστούν εμπλουτισμένα με στίχους που δεν έχουν συμπεριληφθεί στις ηχογραφήσεις τους στην δισκογραφία,είτε επειδή άλλαξαν με την πάροδο του χρόνου, είτε επειδή έτσι είθισται να συμβαίνει με τα τραγούδια του λαού που περνούν από γενιά σε γενιά στόμα με στόμα.

Υπάρχουν, φυσικά, κι οι περιπτώσεις εκείνες που τα τραγούδια έχουν λογοκριθεί ή αυτολογοκριθεί(!) και ο Θωμάς Φώτης επιχειρεί να τα φέρει στο φως στην αυθεντική τους εκδοχή. Θα ακουστούν σατιρικά, λιγότερο γνωστά κομμάτια, νοσταλγικά νανουρίσματα, αλλά και φρέσκα τραγούδια του τραγουδοποιού, δισκογραφημένα και ακυκλοφόρητα.

Καλεσμένη στο πρώτο live της παρουσίασης του project, η ηθοποιός Μιχαέλα Δάβιου η οποία ερμηνεύει επιλεγμένα κομμάτια και διαβάζει σπάνιους στίχους και κείμενα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Πληροφορίες:

Πέμπτη 27 Απριλίου

Μουσική σκηνή Μακάρι Ζωοδόχου Πηγής 125 Νεάπολη Εξαρχείων

Έναρξη 21:30

Είσοδος 10 € με μπύρα κρασί η τσικουδιά

Τηλ κρατήσεων :21 0645 8958


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος