Internal Interviews

Just The 2 Of Us ... με την Ζωή Τηγανούρια, Απόψε Στις 21:00

Παύλος Λάμπρου

Just The 2 Of Us ... Την Παρασκευή 06/02/2015 στις 21:00, η Ζωή Τηγανούρια στο Boem Radio

ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ

“Zoe” 

Σολίστ Ακορντεόν/Συνθέτις 

Αν ζούσε σε άλλη εποχή, σίγουρα θα ήταν μία από τις νύμφες της Άρτεμις, καθώς όταν την ακούς μαγεύεσαι…

Η μουσική της περνάει μέσα στο σώμα σου και εκτοξεύει τις αισθήσεις σου στα ύψη... 

Ο λόγος, φυσικά για τη Ζωή Τηγανούρια, την Ελληνίδα συνθέτη και σολίστ του ακορντεόν.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην μακρινή Σαμοθράκη, σε οικογένεια παραδοσιακών μουσικών και έχει συνεργαστεί ως συνθέτις και ως σολίστ του ακορντεόν με όλα τα μεγάλα ονόματα της Ελληνικής δισκογραφίας, αλλά και με διεθνείς καλλιτέχνες (όπως ο James Brown, o Al Di-Meola, Omar Faruk Tekbilek, Goran Bregović, Chico Freeman, κ.ά.). 

Είναι ιδιοκτήτρια της εταιρίας μουσικών παραγωγών "Zoe Music Ltd." και έχει επιλεγεί από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "100 Mirrors" μεταξύ των 100 γυναικών - επιχειρηματιών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες χρησιμεύουν ως πρότυπα για άλλες γυναίκες που επιθυμούν να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση. 

Έχει λάβει Τιμητική διάκριση από τους παγκόσμιους “κολοσσούς” του ακορντεόν στην Φινλανδία, συμμετείχε στην Έκθεση Μουσικής της Φρανκφούρτης, και της έχει απονεμηθεί Μετάλλιο Τιμής από την UNESCO για τη συνεισφορά της στην Πολιτιστική κληρονομιά του νομού Έβρου από το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης.

Ο οίκος μόδας "Arsinoe de Thrace”, που εδρεύει στην γενέτειρα της Ζωής, της απένειμε τον τίτλο “Πρόσωπο της Αρσινόης” και χρησιμοποιεί τις μουσικές συνθέσεις της σε κάποιες επιδείξεις μόδας του. 

Μουσικές συνθέσεις της έντυσαν, επίσης, τις βίντεο-προβολές των Διεθνών Βραβείων “Giuseppe Sciacca” στο Βατικανό, όπου έδωσε και παράσταση κατά την βράβευση. Εμφανίστηκε ζωντανά  στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο, ίδρυμα Ευγενίδου για τα 91 χρόνια από τη γέννηση της Μαρία Κόλλας, η συμμετοχή της Ζωής αποτυπώνεται  σε ένα συλλεκτικό CD, όπου η φωνή της μεγάλης ντίβα Μαρία Κάλλας  ενώθηκε με τις συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια.

- Με εννέα (9) προσωπικά άλμπουμ από το 2006 έως και σήμερα,

- διακόσιες-και-πλέον συνθέσεις στην Ελληνική και διεθνή δισκογραφία,

- εκατοντάδες ηχογραφήσεις,

- ορχηστρικές συνθέσεις σε διεθνείς συλλογές όπως το “Budha Bar”, το Compact Disc Club & πολλές  άλλες  

- μουσικές επενδύσεις σε τηλεοπτικές σειρές και ντοκιμαντέρ,

η Ζωή Τηγανούρια εκπροσωπεί την Ελλάδα και εκτός συνόρων, συμμετέχοντας σε μεγάλα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ και δίνοντας πολυάριθμες συναυλίες.

Γνωστή ως "Zoe" στο εξωτερικό, είναι μία καλλιτέχνις που δεν περιορίζεται από γεωγραφικά σύνορα, και όπως δηλώνει και η ίδια:

"η Μουσική είναι ένα Σύμπαν γεμάτο από αισθήσεις…"

ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ



Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος