International Interviews

Johnny O’Neal @ Boem Radio

Γιάννης Αντωνόπουλος


Ο Johnny O’Neal είναι γέννημα θρέμμα της τεράστιας μουσικής σχολής της πόλης του Detroit, που ανέδειξε μερικές από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της μουσικής (Aretha Franklin, Steve Wonder, Betty Carter, John Lee Hooker, Ron Carter), ο Johnny O’Neal ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του και ξεχώρισε αμέσως ως πιανίστας και μάλιστα αυτοδίδακτος! Μεγάλα του είδωλα ο Oscar Peterson και ο Art Tatum, την μουσική των οποίων μελέτησε αναπτύσσοντας όμως την δική του αίσθηση του swing και μελωδική προσέγγιση. Τις μεγάλες δυνατότητές του στο τραγούδι και το scatting είδε ο τεράστιος Joe Williams και τον ενθάρρυνε να τραγουδάει στα σετ που παίζει πιάνο. Το 1981 μετακινείται στην Νέα Υόρκη για να παίξει πλάι στον Clark Terry. Στην πορεία θα συνεργαστεί με πολλούς θρύλους όπως οι Dizzy Gillespie, Joe Pass, Lionel Hampton, Kenny Burrell, Sonny Stitt, Benny Golson, Eddie “Lockjaw” Davis and πολλοί άλλοι. 

Ο Johnny O’Neal, επεδίωξε και πέτυχε να κάνει μία σπουδαία προσωπική καριέρα με το τρίο του, κάνοντας περιοδείες, ηχογραφώντας δίσκους και αποκτώντας το δικό του κοινό παγκοσμίως! Ο masterful αυτός performer ανήκει στην κατηγορία των star / εργατών της μουσικής που αποτελούν κυριολεκτικά την ραχοκοκαλιά του οικοδομήματος της τζαζ. Οι συναυλίες του πάντα  ξετρελαίνουν το κοινό ξαφνιάζοντας ευχάριστα με το απρόβλεπτο περιεχόμενό τους.

Ο Johnny O’Neal μέχρι και την Δεύτερα 7 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα και στο Half Note Jazz Club σε ένα μαγικό τετραήμερο.

Αυτό το Σάββατο στις 20:00 ο Johnny O’Neal στα μικρόφωνα του Boem Radio και στον Γιάννη Αντωνόπουλο.

Info


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος