Jeronimo Space: Το κυνήγι των Σούσι – Κριτική

Νάγια Παπαπάνου

Ο Διαγαλαξιακός Αυτοκράτορας είναι νεκρός. 7.000.000 μονάδες και μια θέση στο Πάνθεον, τα εύρετρα για τον δολοφόνο του. Μια πρόκληση για τον Τζερόνιμο Μένσουες Καλτσώνη, τον μοναχικό, τελευταίο Έλληνα Γήινο Κυνηγό Κεφαλών. Αντίπαλος του η Λούνα η Μαύρη Τρύπα, αναπάντεχος σύμμαχος η Ιέρεια στον ναό των Σούσι η Έικο, συνοδοιπόρος παρά τη θέληση του ο Λιμενικός 120. Ο διακτινισμός ποτέ δεν υπήρξε πιο συναρπαστικός! 

Τέσσερις ηθοποιοί, τολμώ να πω μαιτρ στο είδος του θεατρικού αυτοσχεδιασμού και του θεάτρου της επινόησης, αναλαμβάνουν να μας ξεναγήσουν στα μυστήρια του διαστήματος και να μας απογειώσουν με όχημα την φαντασία και άφθονο γέλιο. Κάθε σκηνή του έργου είναι μια εμπνευσμένη και εύστοχη αναπαράσταση αγαπημένων σειρών επιστημονικής φαντασίας αλλά και κλισέ που πραγματικά δεν θα ξαναδείτε ποτέ με τον ίδιο τρόπο. 

Τίποτα δεν μένει όρθιο από τους σαρωτικούς  Γιώργο Αγγελόπουλο, Ναταλία Δήμου, Ζήση Ρούμπο και Σωσώ Χατζημανώλη, από την ιστορία του διαστήματος μέχρι το παστίτσιο και την κρίση μέσης ηλικίας των ανδρών, τον φιλοτελισμό και την κρατική γραφειοκρατία. Μια παράσταση χωρίς ούτε ένα σκηνικό που διαθέτει την πιο πλούσια σκηνική δράση, με ηθοποιούς που τολμούν να αυτοσαρκάζονται και να εκτίθενται ακριβώς τόσο όσο χρειάζεται για να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ δραματουργικού στόχου και ερμηνείας. 

Από τις καλύτερες στιγμές του Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού και του Θεάτρου της Επινοήσης, η παράσταση Jeronimo Space: Το κυνήγι των Σούσι, είναι μια συναρπαστική απόδραση από την Γη! 

Στοιχεία Παράστασης

Ιδέα: Ζήσης Ρούμπος/Γιώργος Αγγελόπουλος, Κείμενο: Ζήσης Ρούμπος, Σκηνοθεσία: Γιώργος Αγγελόπουλος, 

Φωτισμοί/Κοστούμια: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη, 

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Γιώργος Αγγελόπουλος, Ναταλία Δήμου, Ζήσης Ρούμπος, Σωσώ Χατζημανώλη

Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3 – Κεραμεικός // Τηλ. 2103412689

Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30 (έως και 25 Μαρτίου)

Διάρκεια: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Είσοδος: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 9 ευρώ (μειωμένο)

Τρέιλερ: https://www.facebook.com/JeronimoSpace/videos/1638882836415528/


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος