Point Of View

Η Βασίλισσα του Χορού

Κωστής Γωγιός

Η εβδομάδα έφτασε στο τέλος της αργά και βασανιστικά σαν να προσπαθείς να ξεδιψάσεις μια καλοκαιρινή μέρα από ψύκτη σχολείου ή νοσοκομείου, που το νερό τρέχει ελάχιστα, ενώ εσύ περιμένεις με το στόμα ανοιχτό. Ο Albert Einstein, σε μια προσπάθεια του να εξηγήσει το παράδοξο της διαστολής του χρόνου, είχε αποδείξει ότι η εβδομάδα μετά από αργία επιμηκύνεται και ο χρόνος παγώνει, ειδικά όσο βρίσκεσαι στην εργασία σου. Είναι γνωστός, άλλωστε, ο τύπος που το αποδείκνυε, το E(βδομάδα) Μ(ετά) Β(αρεμάρα)2 , με τον τύπο αυτό να παραφράζεται στην πάροδο των ετών και να μετατρέπεται στο βαρετό E=MC2 και άλλα τέτοια επιστημονικά, χάνοντας το αρχικό του νόημα. 

Σε συνέχεια των ειδήσεων για κάπως «μεγαλύτερους» ανθρώπους από το προηγούμενο άρθρο, διαβάσαμε ότι η βασίλισσα Ελισσάβετ, μπορεί να διαθέτει ανθρώπους για κάθε δουλειά, αλλά πολλές φορές αρέσκεται στο να κάνει πράγματα μόνη της. Η 91χρονη βασίλισσα εθεάθη να οδηγεί μόνη της την πράσινη Jaguar της, η οποία ελπίζουμε ότι παρέμεινε και μετά πράσινη, χωρίς κόκκινους λεκέδες. Το ρεπορτάζ συνεχίζει με την (άχρηστη μάλλον) πληροφορία ότι «ήταν άνετη, φορούσε το καπέλο της και δίπλα της καθόταν άντρας της προσωπικής της φρουράς». 

Το καπέλο αποτελεί σημαντικό μέρος της είδησης, γιατί, θα ήταν λογικό παραδείγματος χάριν, να φοράει το στέμμα της, κατά την οδήγηση. «Τζωρτζ, μάι ντίαρ, κρατάς λίγο το στέμμα να στρίψω εδώ, γιατί μου πέφτει στα μάτια εκείνο το μεγάλο ρουμπίνι;». Όσο για το άνετη, γιατί να μην είναι; Άντε τώρα να είσαι από πίσω της και να περιμένεις να προχωρήσει ή να πηγαίνει σαν φραγκόκοτα (οι γαλαζοαίματοι δεν πηγαίνουν σαν απλές κότες), τολμάς να κορνάρεις; Κάθεσαι από πίσω και περιμένεις μέχρι το τέλος των καιρών, τερματίζοντας στο κινητό σου το candy crash.  

Το ταξίδι μας με περίεργες και ηλίθιες ειδήσεις (και ανθρώπους) από όλο τον κόσμο συνεχίζεται με μια γρήγορη στάση στην Ινδία. Ένας 56χρονος μπήκε στο νοσοκομείο για μια επέμβαση ρουτίνας και οι γιατροί, με τη βοήθεια ακτινογραφίας, ανακάλυψαν στο σώμα του 75 μεταλλικές καρφίτσες στο λαιμό, τα χέρια και το πόδια. Ούτε ο ίδιος, ούτε η οικογένεια του μπόρεσαν να εξηγήσουν πως συνέβη αυτό, οδηγώντας με σε (μάλλον όχι και τόσο politically correct) συνειρμούς για Ινδούς φακίρηδες, που μασουλάνε στον ύπνο τους το «μαξιλάρι» τους. «Αχμέτ πήγαινε να ξυπνήσεις τον πατέρα σου, πάλι ροχαλίζει και θα φάει καμιά καρφίτσα να τον τρέχουμε βραδιάτικο». Οι διαμαρτυρίες του 56χρονου για τσιμπήματα στο στομάχι του κατά καιρούς, είχαν αποδοθεί α. στον άσβηστο έρωτα του για τη σύζυγο του και β. στην βραδινή υπερβολική κατανάλωση τίκα μασάλα, γνωστού για τις «ανακαψίλες» που προκαλεί. 

Όλοι θυμόμαστε τα πάρτι των σχολικών χρόνων και πόσο μάλλον του Λυκείου. Τα αγαπημένα μου είναι τα «Πάρτι ενίσχυσης για την πενθήμερη εκδρομή» γεμάτα αμήχανους εφήβους και ακόμα πιο γεμάτες τσέπες «υπεύθυνων για την εκδρομή», οι οποίοι πιθανότατα έχουν χτίσει κάποιο εξοχικό στην Λούτσα (πάντα είναι στη Λούτσα) από τα λεφτά της εκδήλωσης.Στην Αμερική είναι πιο «μπροστά» από εμάς με μεγάλους χορούς αποφοίτησης, γεμάτους λιμουζίνες, σμόκιν και φορέματα, παραλαβή του κοριτσιού από γονείς με φωτογραφίες, δάκρυα και ιδρώτα (άγχους) και λογικά αρκετές ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. 

Η Megan, ένα κορίτσι από το New Jersey, εμφανίστηκε στον κλασικό χορό αποφοίτησης μέσα σε φέρετρο και νεκροφόρα, με το καλό πακέτο, το ακριβό (λουλούδια, στόλισμα, 4 βαστάζους). Η νεκροφόρα σταμάτησε μπροστά από το σχολείο, ο συνοδός μαζί με τον οδηγό άνοιξαν τις πόρτες και έβγαλαν το φέρετρο και η ίδια έκανε την εμφάνιση της με την χάρη του Κόμη Δράκουλα, όταν ξυπνάει από ολονύχτιο πάρτι με παρθένες και κοκτέιλ από φιάλες αίματος. Η κοπέλα υποστηρίζει ότι είχε συνεννοηθεί από πριν με τον συνοδό της και δεν είχε πρόβλημα να κάνουν την εμφάνισή τους μ’ αυτόν τον τρόπο, λες και ένας σπυριάρης έφηβος δεν θα συμφωνούσε στα πάντα, με την προσδοκία και προοπτική του σεξ («Τι; Να με δέρνουν για 18 ώρες με πτυσσόμενα κλομπ; Μα το συζητάς; Χαρά μου»). 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την εμφάνιση της νεκροφόρας ήταν «ψόφια τα πράγματα» στον χορό, δεν είχε και πολλή ζωή και η κοπέλα που βγήκε από το φέρετρο χαρακτηρίστηκε «κρύα», χωρίς να μπορεί να δικαιολογηθεί από κάπου αυτός ο χαρακτηρισμός. Η ίδια η Megan ανέφερε ότι της αρέσει να είναι διαφορετική (για όσους είχαν αμφιβολίες και δεν το είχαν καταλάβει), ενώ η μητέρα της, υπερασπίστηκε την κόρη της στους κακεντρεχείς επικριτές, με ένα post στο Facebook. Εκεί ανέφερε ότι η κόρη της αποφάσισε πριν ένα χρόνο ότι θέλει να γίνει εργολάβος κηδειών και ήδη περνάει αρκετό χρόνο σε διάφορες τελετές ως εθελόντρια («Εγώ, εγώ θα τη βάψω!»), ενώ ο οδηγός της νεκροφόρας είναι ο μέντορας της. Δεν ξέρω αν πήρε αρκετές ψήφους για να βγει «βασίλισσα του χορού», αλλά για βασίλισσα του κάτω κόσμου έχει περισσότερες πιθανότητες («Ησύχασε Περσεφόνη, δεν κινδυνεύεις. Έχεις ασυλία αυτή την εβδομάδα»). 

Ας μην είμαστε αρνητικοί, είναι ένα επάγγελμα το οποίο, αν δεν συμβεί καμιά Δευτέρα Παρουσία πχ, θα έχει πάντα ψωμάκι και μεροκάματο. Δεν είμαι σίγουρος αν η μυρωδιά της φορμόλης λειτουργεί ως αφροδισιακό, αλλά κάθε goth θιασώτης θα έδινε το ένα του νεφρό να είναι στη θέση (και τη στάση) του συνοδού της κοπέλας. 

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος