Agenda Theater

Η εποχή του κυνηγιού

Boem Team

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους στη site-specific performance Catch (19)22, η Σοφία Γουργουλιάννη και η Αθηνά Χατζηαθανασίου ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους στην παράσταση «Η εποχή του κυνηγιού», που θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Bios από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Έμφυλα στερεότυπα, πατριαρχία, θηλυκότητες, κοινωνικοί ρόλοι και γυναικεία ταυτότητα στο επίκεντρο του νέου θεατρικού έργου της Σοφίας Γουργουλιάννη που ζωντανεύει στη σκηνή σε σκηνοθεσία Αθηνάς Χατζηαθανασίου. Με τη σύμπραξη μιας αξιόλογης ομάδας συνεργατών - Ανδρονίκη Τσαγκαράκου, Ευγενία Βησσαρίου, Νάλια Ζήκου, Γιάννης Ζέρβας, Παναγιώτα Χαϊδεμένου κ.α. - ξημερώνει «Η εποχή του κυνηγιού», μια εποχή κυνηγημένων, κυνηγών και παρατηρητών, ακούσια και εκούσια εγκλωβισμένων, που δεν έχει χρόνο ή τόπο.

Η ομάδα των ηθοποιών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, φέρει επί σκηνής τρεις γυναίκες, τη «Μάνα», την «Αλλεργική» και τη «Στρίπερ». 

Από τη μία, αποστιγματίζει την σεξουαλικότητα του κοινωνικού ρόλου μιας «Στρίπερ», φωτίζοντας τη συνειδητότητα της επιλογής της, ενώ παράλληλα εντάσσει στην αφηγηματική ροή εικόνες ρεαλιστικής κοινωνικής σκληρότητας απέναντι στο γυναικείο σώμα των πρωταγωνιστριών. Η «Μάνα» ζει εγκλωβισμένη στον ρόλο της ως καλής μητέρας, ενώ η «Αλλεργική» συμβιώνει με τις δεκάδες κοινωνικές αγκυλώσεις σωματοποιημένες σε πραγματικές αλλεργίες. Και οι τρεις αυτές γυναίκες βρίσκονται παγιδευμένες σε ένα συρματόπλεγμα στο δάσος, χωρίς να γνωρίζουν τι είναι αυτό που τις έφερε εκεί. 

Στον αντίποδα, ένας τέταρτος πρωταγωνιστής, ένας άνδρας, αδρανής, παρών, αλλά ουσιαστικά απών, μετατρέπεται σε απλό παρατηρητή. Του εγκλωβισμού; Της προσπάθειας δραπέτευσης των γυναικών; Ή μήπως βλέπει απλώς τρεις γυναίκες παρα(ι)τημένες;

Η εποχή του κυνηγιού

Πρεμιέρα: 30 Νοεμβρίου 2023

Θέατρο Bios


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος