Point Of View

Η δραματοθεραπεία και η παιγνιοθεραπεία στο μικρόφωνο

Boem Team

Η Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας (ΕΔΠΕ) σε συνεργασία με το Boem Radio ξεκινάει μια σειρά εκπομπών με θέμα την ψυχική υγεία, την Τέχνη αλλά και την σημασία της δημιουργικότητας και του παιχνιδιού στην πρόληψη και θεραπεία. 

Σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι μαθαίνουμε να λειτουργούμε γνωσιακά και να αποφεύγουμε το συναίσθημα και το σχετίζεσθαι, η Δραματοθεραπεία και η Παιγνιοθεραπεία έρχονται να προσφέρουν ένα δίαυλο επικοινωνίας και σύνδεσης ανάμεσα στη λογική και το θυμικό, ανάμεσα στη σκέψη και το σώμα. 

9 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του το Boem Radio συνεχώς εμπλουτίζεται και φέρνει νέες προτάσεις στα ιντερνετικά του ραδιοφωνικά μονοπάτια. Μια ιδιαίτερη συνεργασία με την ΕΔΠΕ, με ξεχωριστούς παρουσιαστές και καλεσμένους, όπου σε κάθε εκπομπή μέλη της Ένωσης συζητούν πάνω σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία μέσα από το πρίσμα της Δραματοθεραπείας και της Παιγνιοθεραπείας. 

Πρώτη εκπομπή: Κυριακή 30 Απριλίου 2023 και ώρα 18.00-19.00 

Συντονιστείτε στο Boem Radio

Ποια είναι η Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας 

Η Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας (ΈΔΠΕ) είναι το επαγγελματικό σωματείο των δραστηριοποιημένων και μη επαγγελματιών που έχουν ολοκληρώσει μια από τις αναγνωρισμένες σπουδές δραματοθεραπείας ή παιγνιοθεραπείας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. 

Ως επαγγελματικό σωματείο λειτουργεί από τον Οκτώβρη του 2004 και είναι η διαδοχή του παλιού σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Dramatherapy Θέατρο και Θεραπεία» που λειτουργεί από το 1989 με ιδρυτικά μέλη ανθρώπους που ενδιαφέρονταν τότε για την δραματοθεραπεία είτε μέσω της προσπάθειας για εφαρμογή είτε μέσω της προσπάθειας για τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για να μπορέσουν να εκπαιδευτούν οι ίδιοι. 


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος