Agenda Theater

I Am Falling In Love

Boem Team

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει την παράσταση «I AM FALLING IN LOVE - Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα», του Γιώργου Βαλαή, στη σκηνή Ωμέγα. Μια αποσυναρμολόγηση του έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ μέσα από τις σχέσεις των βασικών ηρώων. Σχέσεις που φανερώνουν την ίδια τη φύση της επιθυμίας, η οποία παραμένει αιωνίως ρευστή. Από τις 11 Μάϊου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Στη Δωδέκατη Νύχτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ η Βιόλα και ο δίδυμος αδελφός της Σεμπάστιαν έχουν ναυαγήσει - ο ένας πιστεύει ότι ο άλλος έχει πνιγεί. Η Βιόλα μεταμφιέζεται σε νεαρό άνδρα και με το όνομα Σεζάριο, βρίσκει δουλειά ως υπηρέτης του δούκα Ορσίνο. Ο Ορσίνο είναι ερωτευμένος με την κόμισσα Ολίβια, αλλά εκείνη πενθεί για τον νεκρό αδελφό της και απορρίπτει όλες τις προτάσεις του. Ο Ορσίνο στέλνει τον Σεζάριο/Βιόλα, για να προσελκύσει την Ολίβια εκ μέρους του…άλλα η Ολίβια ερωτεύεται την Βιόλα/Σεζάριο, ενώ η Βιόλα έχει ήδη ερωτευτεί κρυφά τον Δούκα Ορσίνο. Ο αδελφός της Βιόλα, ο Σεμπάστιαν, έχει σωθεί από το ναυάγιο. Ο Αντόνιο, φίλος και προστάτης του Σεμπάστιαν, του μιλάει συνέχεια για την αγάπη του για εκείνον. 

Η επιτέλεση της ερωτικής έλξης που δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε φύλα, σε πρότυπα, γίνεται ο βασικός άξονας της παράστασης και υλοποιείται επί σκηνής μέσα από τη μουσική: τραγούδια, δίσκοι βινυλίου και στίχοι τραγουδιών, αφηγήσεις, σονέτα του Σαίξπηρ, ερωτικά γράμματα, γίνονται τα υλικά που μιλούν για τον έρωτα. Το I AM FALLING IN LOVE αφηγείται την ίδια την επιθυμία, που εμφανίζεται απρόσκλητη, αναπάντεχη, στο πιο ακατάλληλο μέρος, την πιο ακατάλληλη στιγμή, στοχεύοντας τους πιο ακατάλληλους ανθρώπους. Δεν υπακούει σε κανέναν κανόνα – κοινωνικό, πολιτισμικό ή άλλο και πάντα μοιάζει με τη μουσική. 

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Γιώργος Βαλαής

Δραματουργία: Γιώργος Βαλαής, Φρόσω Μαστρόκαλου

Συνεργασία στη Δραματουργία: Γεωργία Κανελλοπούλου 

Μετάφραση αποσπασμάτων Δωδέκατης Νύχτας: Νίκος Χατζόπουλος

Σκηνικά/Κοστούμια: Ελένη Στρούλια 

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Επιμέλεια μουσικής:  Voltnoi Brege

Βοηθός Σκηνογραφίας: Αλεξάνδρα Ντεληθέου

Φωτογραφίες: Ελένη Στρούλια

Επικοινωνία για την παράσταση: Ευαγγελία Σκρομπόλα

Παραγωγή: One Plant Production AMKE

Παίζουν:

Γιώργος Κατσής, Μαρία Κοραχάη, Στράτος Νταλαμάγκος, Χριστιάννα Ματέλσκα Τόκα

Παραστάσεις

11/5 έως 2/6

Παραστάσεις

Τετάρτη έως Κυριακή στις 21.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 90 ΛΕΠΤΑ

Εισιτήρια: 15ευρώ (κανονικό)

10 ευρώ (φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65 ετών) 

8 ευρώ (άνεργοι, ΑΜΕΑ, ομαδικό άνω των 6 ατόμων) 

6 ευρώ (ατέλειες ΣΕΗ, ΑΣΚΤ, ΠΕΣΥΘ)

Ταμείο Θεάτρου

210 4143 310 | tickets@dithepi.gr

Εντός του Δημοτικού Θεάτρου - Κεντρική Είσοδος

Ώρες Ταμείου

Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός Τρίτης): 10:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00

Σάββατο-Κυριακή: 18:00 - 21:00

Προπώληση: more.com 

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος