Η αλήθεια βρίσκεται στην Πίτσα, γκέγκε;

Κωστής Γωγιός

Ο μαγικός κόσμος του Internet προσφέρει τα πάντα: ειδήσεις που ταξιδεύουν στην οθόνη του κινητού σου (σχεδόν) την ώρα που συμβαίνουν, ευκαιρίες να προπαγανδίσεις θέσεις όσο ακραίες κι αν είναι, επικοινωνία με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, αλλά και τον μανδύα να παριστάνεις ό, τι θέλεις. Οι ειδήσεις μπορεί μεν να έρχονται στο κινητό σου με ταχύτητα φωτός (έστω 4G), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλες αληθινές, ειδικά ότι η NASA αγόρασε τη σαΐτα Έλληνα μαθητή και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. 

Για κάποιο λόγο έχεις αποφασίσει να δώσεις δύο μισθούς ή κάποια εσωτερικά σου όργανα για να αγοράσεις το καινούριο iPhone. Φαντάζομαι θα το προσέχεις (όχι σαν τα ματιά σου, γιατί μπορεί να πούλησες το ένα) και θα το έχεις συνεχώς σε θήκη, γυαλισμένο, καθαρό και δεν θα το χρησιμοποιείς σχεδόν για να μην το χαλάσεις. Διαβάζεις κάπου στο Internet ότι ένας τύπος βρήκε μυστική υποδοχή ακουστικών για το iPhone και μάλιστα έχει βίντεο με οδηγίες για το πως να τη βρεις. Τι κάνεις; Μα φυσικά παίρνεις ένα τρυπάνι, όπως ο φαινομενικά legit τύπος στο video και ανοίγεις τρύπα στο καινούριο σου iPhone. Γιατί; Μα γιατί το είδες στο Internet, άρα είναι αλήθεια και γιατί κάποιος σε έπεισε ότι ο Steve Jobs εκεί ψηλά, παίρνει μέτρα για το ζιβάγκο σου, ω μεγάλε χάκερ. 

Το αποτέλεσμα; 10 εκατομμύρια views στο video του Maksimuk, του τύπου που αποφάσισε να κάνει ένα αστείο, και άπειρα σχόλια από κάτω από ανθρώπους που κατέστρεψαν το καινούριο τους iPhone και οποιαδήποτε ελπίδα να μην φανούν ηλίθιοι. Και μετά ντρέπεσαι εσύ που μπήκες στο group “Θέλω κι εγώ τσάμπα Mercedes” και έγραψες και στα σχόλια ποιο χρώμα θες και μάλιστα στα αγγλικά, να το διαβάσουν σωστά οι υπεύθυνοι μη σου στείλουν καμμιά μπλε και τη γυρίσεις πίσω. Καλά μπλε θα είναι, αλλά…

Νομίζω ότι ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα ενός ανθρώπου είναι αυτή η γλυκιά αναμονή καθώς περιμένει την παραγγελία του. Η σιελόρροια σου θυμίζει σκυλί του Παβλόφ που ακούει καμπανάκι, καθώς ονειρεύεσαι γύρους, πίτσες, burger και σκέφτεσαι αν έπρεπε να πάρεις και τέταρτο πιτόγυρο ή θα ήταν «υπερβολή μωρέ βραδιάτικα, αν δεν χορτάσω τρώω κι ένα τοστάκι». 

Η Selena Avalos από την Καλιφόρνια παρήγγειλε από τη Domino’s φτερούγες κοτόπουλου, σκορδόψωμο, κατέβασε και την αγαπημένη της σειρά και ετοίμασε τον καναπέ ώστε να έρθει η παραγγελία της και να γουρουνιάσει με την ησυχία της. Ήρθε η παραγγελία της, έκοψε τον κόμπο του ντελιβαρά σαν τον Γόρδιο Δεσμό που τη χωρίζει από τη βασιλεία (των ουρανών) και ανοίγοντας το κουτί κατάλαβε ότι μάλλον δεν θα φάει απόψε. Αντί για το φαγητό της, μέσα στο κουτί βρήκε 3 δεσμίδες χαρτονομισμάτων συνολικού ποσού $5000. Κάποιος υπάλληλος μπέρδεψε τα κουτιά και της πήγε αυτό που ήταν προορισμένο για την τράπεζα. Δηλαδή επειδή είναι πιτσαρία πρέπει να πηγαίνουν τα χρήματα στην τράπεζα με κουτί delivery; Με φοβίζει τι κάνουν τα γραφεία τελετών ή τα sex shop της γειτονιάς.

Η κοπέλα όταν είδε τα χρήματα λέει ότι δεν σκέφτηκε στιγμή να τα κρατήσει «γιατί ήταν ένα τρελό ποσό και όχι ένα εικοσάρικο που έχασε κάποιος». Συγγνώμη για το δυνατή λάμψη και τη ζέστη, έπεσε φωτιά να μας κάψει. Εντάξει, κι εγώ λογικά θα τα επέστρεφα, αλλά όχι ότι δεν θα σκεφτόμουν να τα κρατήσω. Θα είχα κάνει 32 διαφορετικά σενάρια του τι θα γινόταν αν τα κρατούσα, με το καθένα να έχει όλο και πιο ντροπιαστική κατάληξη. Ειδοποίησε την εταιρεία, η οποία την επιβράβευσε με ένα χρόνο δωρεάν πίτες. Τώρα φαντάζομαι ότι και να θέλει να προσθέσει ένα «σίγμα» στην πίτα, δεν θα έχει καμιά αντίρρηση η εταιρεία, αφού γλίτωσε 5000. 

Για να γίνει ακόμα μεγαλύτερη (και καλύτερη) η επιβράβευση της ειλικρίνειας και της αλήθειας της, η εταιρεία που εργάζεται η Selena έμαθε το περιστατικό και της χάρισε μια εβδομάδα άδεια. Μια εβδομάδα άδεια και τσάμπα πίτσες. Έτσι και είχε συμβεί αυτή η ιστορία σε μένα δύο πράγματα θα συνέβαιναν:

Α. Θα γύριζα τη Δευτέρα το πρωί στη δουλειά, μετά την άδεια, τουλάχιστον 10 κιλά βαρύτερος από τις πίτσες και με αρτηρίες τουλάχιστον 2 εκατοστά πιο βουλωμένες

Β. Οποιοδήποτε τραπέζι έκανα στο σπίτι για ένα χρόνο θα είχε μόνο πίτσες και πίτες. Α και θα ξεχρέωνα όλες τις υποχρεώσεις που θα είχα σε κεράσματα κλπ. 


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος